3 Tips voor het inrichten van een Scandinavische woonkamer.

0 Shares
0
0
0

Een Scandinavische woonkamer straalt rust, warmte en eenvoud uit. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen, lichte kleuren en strakke lijnen. Met een paar eenvoudige stappen creëer je ook in jouw woonkamer een Scandinavisch paradijsje waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van het hygge gevoel. Hygge is huiselijk geluk in het Deens.

De basis van een Scandinavische woonkamer

De basis van een Scandinavische woonkamer is een licht en neutraal kleurenpalet. Denk aan wit, beige, grijs en lichte pasteltinten. Dit zorgt voor een open en frisse uitstraling en laat de ruimte groter lijken. Combineer de neutrale kleuren met natuurlijke materialen zoals hout, riet, wol en katoen. Deze materialen voegen warmte en textuur toe aan de ruimte.

#1. Meubels in Scandinavische stijl

Kies voor meubels met een strak design en functionele vormen. Scandinavische meubels zijn vaak gemaakt van licht hout en hebben lichte poten. Populaire items zijn een comfortabele bank, een paar fauteuils, een salontafel, een dressoir en een boekenkast. Zorg ervoor dat de meubels in verhouding zijn met de grootte van de kamer en creëer een open en luchtige zithoek. Een Scandinavische bank is een essentieel onderdeel van je woonkamer. Kies voor een bank met een strak design en comfortabele zitkussens. Populaire materialen voor Scandinavische banken zijn stof, leer en wol. Om de living compleet te maken is het toevoegen van één of juist meerdere aparte salontafels van belang. Een Scandinavische salontafel is niet alleen functioneel, maar ook een stijlvol element in je woonkamer. Kies voor een salontafel met een strak design en gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout of glas. 

#2. Woonaccessoires voor een Scandinavische touch

Woonaccessoires zijn een geweldige manier om je eigen persoonlijkheid toe te voegen aan je Scandinavische woonkamer. Kies voor natuurlijke materialen zoals hout, steen en textiel. Denk aan kussens en plaids die gemaakt zijn van natuurlijke materialen zoals wol of katoen in neutrale kleuren zoals grijs, wit, beige of pasteltinten. Vaak met een eenvoudig en geometrisch patroon. Ook kaarsen en kandelaars zijn een belangrijk onderdeel, vooral tijdens de lange winteravonden. En vergeet natuurlijk de muurdecoratie niet! Denk aan grafische prints, minimalistische posters, of abstracte kunstwerken. Vaak in zwart-wit of met subtiele kleuraccenten.

#3. Het noorderlicht, maar dan binnen

Naast woonaccessoires is ook verlichting erg belangrijk in een Scandinavische woonkamer. Scandinavische lampen zijn vaak ontworpen met strakke lijnen en een minimalistische vormgeving. Veel Scandinavische lampen zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, glas en metaal. Hout wordt vaak gebruikt vanwege zijn warme uitstraling en natuurlijke textuur, wat bijdraagt aan een serene en harmonieuze uitstraling die typerend is voor Scandinavische interieurs. 

0 Shares
Ook interessant