3 tips voor het uitzoeken van een nieuwe vloer

0 Shares
0
0
0

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer? Dan is de kans groot dat je ondertussen al flink wat hebt rondgekeken op het internet of misschien zelfs al wel langs verschillende winkels bent geweest om te kijken wat er allemaal mogelijk is. Omdat we heel goed snappen dat het uitzoeken van een vloer niet iets is wat je regelmatig doet, hebben wij een aantal tips voor je. Even los van de kosten die met een nieuwe vloer gemoeid gaan, is het natuurlijk ook een groot onderdeel van je interieur. Je wilt daarom dus ook een keuze maken waar je over een aantal jaren nog achter staat. Dat is ook de reden waarom we graag 3 tips met je willen delen, die je kunnen helpen bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Zo is het goed om alvast eens op de website van Epoxywinkel te kijken, zodat je je kunt verdiepen in de vele voordelen van een gietvloer voor in huis.

Wat is je budget?

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar voor je daadwerkelijk begint aan je zoektocht, raden we wel aan om goed na te denken over je budget. Stel je hebt een budget van tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter, dan is de kans groot dat je uitkomt bij laminaat of vinyl. Niets mis mee, maar wel iets om rekening mee te houden. Ga je voor een stapje hoger en wil je een vloer die niet alleen luxe uitstraalt, maar ook kwalitatief goed is? Dan is een vloer van beton cire een absolute aanrader. Dat is ook de reden waarom we adviseren eerst na te denken over je budget, zodat je straks niet een prachtige vloer hebt gezien, maar deze een stuk duurder is dan je eigenlijk kunt en wilt betalen.

De stijl

Stel dat je een landelijk huis hebt en je wilt ook graag een vloer die hierbij past, dan is het wel prettig te weten welke vloeren dan het meest geschikt zijn. Nu heb je wel het voordeel dat een landelijk interieur enorm divers is en je dus kunt kiezen voor eigenlijk allerlei soorten vloeren. Als we kijken naar  vloeren die het erg goed doen, dan zijn dat gietvloeren binnen zowel een landelijk als ook modern interieur. Het voordeel van gietvloeren, is dat ze in vrijwel iedere kleur kunnen worden samengesteld en je dus zelf bepaald of je kiest voor een lichte of juist wat donkere vloer.

Hoe intensief wordt de vloer gebruikt?

We snappen heel goed dat je bij deze vraag misschien direct wat vraagtekens hebt, maar het is wel belangrijk om hier goed over na te denken. Zo wordt een vloer in een huis met twee kinderen en een hond veel intensiever gebruikt, dan wanneer je met z’n tweeën bent. Dit is dus wel belangrijk om rekening mee te houden, bijvoorbeeld omdat je dan kunt kiezen voor een vloer met een andere coating. Kijken we bijvoorbeeld naar een PVC vloer, dan heb je de keuze uit verschillende diktes. Dit heeft allemaal te maken met de krasbestendigheid van de vloer.

0 Shares
Ook interessant