Kapsels voor een smal gezicht en lange nek

0 Shares
0
0
0

In welke vorm je precies wordt geboren en tot welke vorm je opgroeit, heb je natuurlijk niet voor het kiezen. Dat je er wellicht wat ontevreden mee bent, is wat ons betreft nergens voor nodig.

Ieders lichaam en daarmee je hoofd is uniek. Waar een gezicht van de ene juist erg rond en bol lijkt, is die van de ander juist smal. Voor die laatste doelgroep kan het bedenken van een kapsel wat moeilijker zijn. Want met een smal gezicht dat gepaard gaat met een lange nek, wil je de focus er niet nog eens op versterken. Of misschien wel, maar dat is natuurlijk een eigen keuze.

Begrijp je gezichtsvorm

Voordat we wat inspiratie geven aan kapsels voor personen met een smal gezicht, gaan we in op de gezichtsvorm. Want is je gezicht alleen smal en hoekig, of heeft het een meer ovale vorm? Het kan ook voorkomen dat juist de onderkant van je gezicht een stuk smaller is dan de bovenkant. Je wil dan juist wat meer volume in je nek maken, zodat het verschil wat meer wordt opgeheven.

Verschillende kapsels

We zullen nu ingaan op verschillende kapsels die goed staan bij personen met een smal gezicht. We beginnen bij een lange bob.

#1 Lange bob

Een bob-kapsel is een klassieker en een uitstekende optie. Met deze lengte verleg je de focus van je nek naar het haar, gezien dit precies tot je schouders reikt. Lang haar wil je eigenlijk vermijden bij deze gezichtsvorm, omdat het dan juist de look ‘versterkt’. Een lange bob geeft volume aan de zijkanten van het gezicht en creëert de illusie van bredere jukbeenderen. Leuk is om het aan de onderkant een beetje een wave te geven. Als je je haar stijlt, dan geeft dat hetzelfde effect van heel erg lang haar.

#2 Pony’s

Pony’s zijn een geweldige manier om je gezichtsvorm in balans te brengen. Ze breken de lengte van je gezicht en creëren de illusie van breedte. Als je een smal gezicht hebt, kun je kiezen voor zijdelingse pony’s of volle pony’s. Vergeet niet om de lengte van de pony’s aan te passen aan je gezichtsvorm. Het zou mooi zijn als de pony je hele voorhoofd bedekt.

#3 Laagjes

Je voegt niet volume toe aan kort haar, maar geeft ook een creatie van een wat breder gezicht. De laagjes in je haar maken het speels en leggen de focus op zichzelf. Het haar kan je op verschillende manieren dragen. Bijvoorbeeld met een zijscheiding of in een staart, waarbij je nieuw geknipte pony nog net uitvalt. Wanneer je je haar vast hebt, zal niet alles strak naar achteren staan.

#4 Asymmetrisch kapsel

Een asymmetrisch kapsel is een gedurfde en trendy keuze die goed kan werken voor iemand met een smal gezicht en lange nek. Je jukbeenderen worden (aan een kant) uitgelicht. Er zijn veel verschillende manieren waarop je een asymmetrisch kapsel kunt dragen. Experimenteer daarom om te zien welke stijl het beste bij je past. Misschien kun je voor deze optie ook wel een kapper raadplegen. Zo verklein je de kans waarop je de fout in gaat.

#5 Kleur

Met kleur creeer je zeker een extra dimensie aan je haar. Je gezichtsvorm raakt in balans en de nadruk wordt ergens anders op gelegd. Om te zien welke kleur het beste bij je huidskleur past, kan je allereerst gaan proberen met niet-permanente haarverf. Mocht het absoluut niet bevallen, dan heb je het binnen no time uit je haar gewassen. De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook om te gaan voor highlights. De overgang vanaf je eigen, natuurlijke haar is dan wat minder heftig.

Haar verzorgen

In alle gevallen en bij welke gezichtsvorm dan ook, raden we je aan je haar goed te verzorgen. Je houdt niet alleen je haar gezond, maar het geeft ook een frissere uitstraling. We geven je enkele punten waarop je moet letten:

  • Vermijd stylingtools: met name wanneer je smalle gezicht gepaard gaat met dun haar, wil je je haar niet te vaak stylen. De hitte leidt ertoe dat je haar uitdroogt en haarpunten drogen uit. De main focus verplaatst zich dan weer van je haar naar je gezicht toe en wellicht probeerde je dat juist te vermijden. Mocht je toch af en toe met de tools te werk gaan, gebruik dan altijd een hittebeschermende spray.
  • De juiste shampoo: een natuurlijke shampoo verkiezen we natuurlijk altijd boven een shampoo met veel chemische ingrediënten. Hoewel die shampoos allerlei resultaten claimen, zoals meer krul of een blondere look, is dat vaak niet het geval. Het beste is om je haar in zijn natuurlijk staat te appreciëren. Mocht je meer volume willen creëeren, kies dan voor een natuurlijke volumemaker.

Laat je door je kapper adviseren welke producten het beste bij jouw haar passen. Overigens kan je deze persoon ook altijd raadplegen voor het kiezen van de juiste haarvorm bij je gezichtsvorm. De technieken die je moet gebruiken om het kapsel het beste tot zijn recht te laten komen, weten zij ook vast wel. Maar vergeet niet het te combineren met je eigen, persoonlijke smaak. Je wil dat het je kapsel zelfvertrouwen geeft en juist niet nog minder brengt.

Inspiratie

Hier volgt nog wat inspiratie om de kapsel daadwerkelijk in praktijk te laten zien:

Wat half lang haar in een messy look
Lange bob met afronding naar binnen
Een vorm van asymmetrie
Messy, lange bob

Conclusie

Als je een smal gezicht en een lange nek hebt, zijn er veel verschillende kapsels die je kunt uitproberen. Het is belangrijk om een kapsel te kiezen dat bij je gezichtsvorm past en dat je zelfvertrouwen geeft. Door te experimenteren met verschillende stijlen, lengtes en kleuren, kun je een kapsel vinden dat je gezichtsvorm flatteert en je persoonlijke stijl weerspiegelt.

0 Shares
Ook interessant