Alles wat je moet weten over een inboedelverzekering

0 Shares
0
0
0

Je bent natuurlijk gek op je woning en de spullen die je in de jaren hebt verzameld. Elke dag zit je heerlijk op je bank te kijken naar jouw favoriete schilderij. Deze mooie bezittingen wil je natuurlijk goed beschermen. Daarom is het ontzettend belangrijk om je waardevolle bezittingen te verzekeren. Dit doe je met behulp van een inboedelverzekering. Wij helpen je graag bij het maken van juiste keuze. We vertellen je alles over een inboedelverzekering.

Wat is een inboedelverzekering?

Kort gezegd, is een inboedelverzekering een vorm van verzekering die al je bezittingen binnen je woning beschermt. Denk hierbij aan schade die ontstaat bij bijvoorbeeld brand, wateroverlast of zelfs diefstal. Eigenlijk wordt er bij een inboedelverzekering een extra zekerheid geboden dat jouw waardevolle spullen worden beschermd bij onverwachte gebeurtenissen. Een inboedelverzekering biedt financiële zekerheid. Je kosten die worden gemaakt bij het repareren of vervangen van de beschadigde of de gestolen spullen, worden gedekt door jouw inboedelverzekering.

Wat valt er onder inboedel?

Maar, wat valt er eigenlijk onder jouw inboedel? Bij inboedel moet je denken aan je meubels, elektronica, maar ook je sieraden en kleding. Eigenlijk omvat je inboedel dus al je persoonlijke bezittingen die zich in jouw woning bevinden en die niet vastzitten aan de woning zelf. Dit geldt zelfs voor je keukengerei, decoratieve items en hobbybenodigdheden in je huis. Voordat je een inboedelverzekering afsluit is het belangrijk om een gedetailleerde inventarisatie te doen van al je persoonlijke bezittingen. Op die manier ben je goed voorbereid bij het eventuele indienen van een claim.

Wat is mijn eigen risico?

We vertellen je graag meer over het eigen risico. Eigenlijk is dit het bedrag dat je zelf moet betalen bij schade of diefstal voordat de verzekeraar begint met betalen. Het is belangrijk om te weten dat het eigen risico varieert per verzekeraar. Jouw eigen risico kan op twee manieren worden vastgesteld. Hieronder vertellen we je kort de verschillen:

  • Bedrag per gebeurtenis: Dit houdt in dat er een vooraf vastgesteld risicobedrag is. Dit betekent dat wanneer er meerdere schades optreden als gevolg van één gebeurtenis, je maar liefst één keer je eigen risico moet betalen.
  • Percentage van totale kosten: Dit is een manier waarop verzekeraars je eigen risico berekenen. In dit geval wordt het eigen risico uitgedrukt in percentages van de totale schadekosten. Het percentage kan per verzekeraar verschillen. Houd hier dus wel rekening mee met het uitkiezen van jouw verzekering.

Bij het afsluiten van een inboedelverzekering is het dus ontzettend belangrijk om goed op te letten wat de hoogte van het eigen risico is.

Sluit vandaag nog je inboedelverzekering af

Wil je er zeker van zijn dat je financieel wordt gedekt? Sluit dan vandaag nog je inboedelverzekering. Door je inboedel goed te verzekeren, voorkom je dat je zelf moet opdraaien voor de kosten van vervanging of reparatie van waardevolle bezittingen. Het afsluiten van een inboedelverzekering is een belangrijke stap om jezelf en je bezittingen te beschermen tegen financiële tegenslagen. Zet vandaag de eerste stap. Ga voor meer informatie naar https://www.inshared.nl/.

0 Shares
Ook interessant