Kies voor slimme elementen in een stijlvol interieur 

0 Shares
0
0
0

Slimme technologie maakt het mogelijk om het bestaande interieur in huis verder te verbeteren. Uit recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat steeds meer Nederlandse huishoudens voor slimme apparaten kiezen. Het meest voorkomend is de slimme televisie; ook een slimme thermostaat wint aan populariteit onder huishoudens. Niet voor niets, daar deze slimme apparatuur verschillende voordelen biedt. Met een slimme thermostaat is het mogelijk de kachel alvast in te schakelen op het moment dat je van kantoor naar huis komt. Je hoeft de cv-ketel niet langer de hele dag te laten draaien om in een warme woning thuis te komen. Er zijn meer mogelijkheden; in dit artikel lees je er alles over. 

Intensiteit slimme verlichting te dimmen via een app 

Kijk bijvoorbeeld ook eens naar de toepassing van slimme lampen. Met deze slimme lampen profiteer je van de mogelijkheid om de intensiteit hiervan te dimmen. Het dimmen van de intensiteit doe je via een app op je telefoon; een dimmer aan de muur is hiermee niet langer nodig. Combineer de lampen met een virtuele assistent in huis, om de verlichting ook met je stem te kunnen bedienen. Van nature hebben de slimme lampen een warme kleur licht, wat goed past bij een sfeervol ingerichte ruimte. Wil je een bestaande lamp slim maken? Dit kan door een slimme stekker in te zetten. De slimme stekker stelt je in staat om de lamp in- en uit te schakelen via een app. 

Sommige lampen bieden meerdere kleuren licht. Zo stem je de kleur van de verlichting af op de situatie. Een helder wit licht wanneer je in de woonkamer aan slag gaat; een warme kleur geel of oranje licht bij een avondje op de bank. 

Slimme apparatuur verbetert woongenot 

Een van de voornaamste redenen om te kiezen voor slimme apparaten binnen het interieur is het positieve effect hiervan op het woongenot. Denk hierbij niet alleen aan de slimme lampen die op afstand te bedienen zijn met een app, maar bijvoorbeeld ook aan slimme gordijnen. Je sluit de gordijnen op een moment dat jij het wilt, of stelt de werking hiervan zo in dat dit op een vast moment op de dag automatisch gebeurt. Als je beneden komt zijn de gordijnen al geopend! Of denk aan de toepassing van sensoren, gekoppeld aan je lampen. Op het moment dat je de deur naar de gang opent springt de verlichting in het trapgat al aan. 

0 Shares
Ook interessant