Vier dingen die jij nog niet wist over shampoo

0 Shares
0
0
0

We wassen regelmatig ons haar. Sommige vrouwen doen het elke dag, anderen een paar keer per week. Er zijn ook mensen die het wassen van hun haren helemaal afgezworen hebben en alleen water of appelazijn gebruiken om te reinigen. Hoe dan ook: met een goed shampoo zit je nooit verkeerd. Dit zijn vier dingen die jij nog niet wist over shampoo!

Oppassen met gekleurd haar

Dames die regelmatig hun haren verven kennen dit fenomeen: door regelmatig je haar te wassen vervaagt je gekleurde coupe veel sneller. Dit gebeurt vooral wanneer je natuurlijke kleur lichter is dan de verf die je gebruikt hebt. Als je lang profijt wil hebben van je mooie kleurtje, kun je het best je haar zo min mogelijk nat maken en maximaal één keer in de week wassen met een shampoo speciaal voor kleurbehoud. Zoek een mooi kleurmasker dat je geverfde haarkleur benadert en hou je kleur daarmee bij.

Conditioner skippen: niet doen!

Veel mensen snappen de toegevoegde waarde van een conditioner niet helemaal. Ze zien het als een verkoopstunt en slaan deze stap daarom vaak over. Dit moet je absoluut niet doen! Shampoo opent op microniveau de haarschubben om deze te kunnen reinigen. Met een conditioner kun je deze haarschubben weer sluiten. Gebruik je geen conditioner? Dan blijven de haarschubben open staan en kan je haar snel beschadigen.

Wordt je haar echt sneller vet als je het meer wast?

Het antwoord is helaas: ja! Shampoo haalt het laagje vet op je hoofdhuid weg. Je hoofdhuid reageert hierop door meer talg te produceren. Hoe vaker jij je haar wast, hoe harder jouw hoofdhuid gaat werken om talg te produceren. Het goede nieuws is wel: je kunt dit effect terugdraaien. Je loopt dan wel een aantal weken met een vette coupe, maar je hoofdhuid kan wennen aan minder vaak je haar wassen.

Schuim zegt niets

Veel mensen denken dat een shampoo die niet schuimt ook niet werkt, dit is echter een fabeltje. Als jouw shampoo niet schuimt wil dat simpelweg zeggen dat je haar erg toe was aan een wasbeurt. Wanneer zeep en water mengen ontstaat er schuim, maar als daar te veel vet bij komt, ontstaat er geen schuim. Shampoo op vet haar veroorzaakt dus geen schuim, maar na je wasbeurt is je haar net zo schoon als wanneer je wel een hoofd vol schuim gehad zou hebben.

0 Shares
Ook interessant