Vloerkleed Action, Lidl & andere Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Wanneer je nog niet de luxe in huis hebt dat vloerverwarming heet, ben je wellicht al gauw tevreden met een vloerkleed. Maar een vloerkleed biedt niet alleen warmt en daarmee comfort, het is natuurlijk ook een mooie accessoire in een ruimte.

Vloerkleden zijn dus meer dan alleen functioneel – ze geven een kans je interieur een oppepper te geven. Je woon-, slaap- of andere kamer wordt omgetoverd tot een warme en vooral uitnodigende oase. In deze blog gaan we je inspireren met allerlei ideeën voor de aanschaf van een dergelijk vloerkleed. Laat je voorkeur doorschemeren en wellicht zie jij in deze blog wel een vloerkleed voorbij komen dat aan jouw wensen voldoet. We vermelden overigens graag dat we het gaan hebben over budgetkeuze vloerkleden, zoals die van de Action en Lidl, maar ook andere winkels.

Vloerkleed Action

Met plezier kunnen we vermelden dat er bij de Action meer dan één vloerkleed te koop is. Denk aan een juten vloerkleed, maar ook aan het oude vertrouwde polyester. In dit geval gaan we in op een hoogpolig vloerkleed, dat een redelijke grootte heeft. Mocht je geïnteresseerd zijn in andere kleden, klik dan hier.

Prijs: €39,95
Afmetingen: 133 x 190 cm
Kleur: grijs met witte strepen of crème met grijs-zwarte strepen (ruitpatroon)

Met een dergelijk vloerkleed als deze, heb jij gegarandeerd warme voeten. Doordat het vloerkleed hoogpolig is, bevinden je voeten zich bovendien in een oase van fluffyness. Toch wel wat beter dan dat ruwe juten, vind je niet? De vorm van het vloerkleed is rechthoekig en de langste zijde is bijna twee meter lang. Dit maakt het perfect om het kleed bijvoorbeeld half onder je bed neer te leggen of toe te voegen aan het interieur van je woonkamer. Omdat het vloerkleed in meerdere kleuren beschikbaar is, weet je dat je in ieder geval wat keuze hebt. De kans is redelijk groot dat het bij de rest van je interieur staat. Let er overigens wel even op dat het kleed niet heel makkelijk is schoon te maken. Mocht je kleine kinderen hebben die nog weleens smeren, dan zou je voor wat anders kunnen gaan.

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

Vloerkleed Lidl

Hoewel het assortiment ‘vloerkleden’ van de Lidl met name bestaat uit deurmatten (die wij niet classificeren als vloerkleed), zit er toch nog het een en ander tussen. Lees gauw verder om te ontdekken wat een perfect vloerkleed van de Lidl is.

Prijs: €14,99
Afmetingen: 67 x 120 cm
Kleur: naturel (ruitenpatroon) of lichtgrijs/ wit (zigzagpatroon)

Het LIVARNO home Tapijt van de Lidl is een pareltje, gezien deze voor zowel binnen als buitenshuis kan worden gebruikt. Je zou het kunnen classificeren als een ‘eenpersoons tapijtje’ gezien het kleine formaat. Maar, bij het kleine formaat hoort in dit geval een klein prijsje en dat is natuurlijk erg voordelig. Het tapijt is gemaakt van 100% polypropyleen en redelijk gemakkelijk schoon te maken. Hoewel het tapijt niet het meest zacht aan je voeten zal aanvoelen, geeft het in een opzicht toch comfort. Gezien het nog geen kilo weegt, is het makkelijk verplaatsbaar en kan je dus letterlijk gaan en staan waar je wilt met het tapijt.

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

Andere budget keuzes

Om de keuze wat te verbreden, bespreken we nog meer vloerkleden die voor een relatief goedkope prijs te koop zijn. We geven vloerkleden van meerdere winkels, zodat ook hierin het budget wat groter is. We starten met een vloerkleed van de Kwantum

Vloerkleed Kwantum

BUITENVLOERKLEED
Prijs: €50,- (momenteel in de aanbieding voor €40,-)
Afmetingen: 180 x 260 cm
Kleur: Groen

Zoek je nog een mooi, maar goedkoop vloerkleed voor de veel te dure tuinset die je net hebt aangeschaft? Dan zit je met dit vloerkleed goed. Voor slechts vier tientjes krijg je een vloerkleed met een enorme oppervlakte, die gemaakt is van 100% polypropyleen. Het vloerkleed staat mooi bij bijvoorbeeld zwarte meubels. Je zou het ook goed in gebruik nemen als ondergrond waar kinderen op kunnen spelen. Met een aantal kussentjes en wat speelgoed, zullen sommige al een hele middag zoet zijn.

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

BINNENVLOERKLEED
Prijs: €90-, €140,- of €200,-
Afmetingen: 133 x 90 cm, 160 x 230 cm of 200 x 300 cm
Kleur: grijs, blauw, multikleur

Deze parel konden we natuurlijk niet onbenoemd laten. Het Tereza Grijs vloerkleed is in maar liefst drie verschillende formaten (en daarmee prijzen) beschikbaar. Het kan de eye catcher van je interieur zijn en staat prachtig bij bijvoorbeeld een donkerbruine, leren bank. Je spierballen zal je bij de aanschaf wel even moeten meenemen, gezien het kleed in het grootste formaat een kleine tien kilo weegt. Het kleed is een centimeter hoog en heeft maar liefst een garantie van 24 maanden. Mochten er problemen optreden, dan weet je in ieder geval dat je je geen zorgen hoeft te maken. Met een klein budget, zal de uitvoering van €90,- wellicht al aan je eisen voldoen.

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

Vloerkleed Blokker

Prijs: €41,99
Afmetingen: 80 x 300 cm
Kleur: multikleur

Het vloerkleed is dan wel niet van de Blokker zelf, maar gezien zij het wel verkopen, geven we het op deze manier aan. Het unieke aan dit vloerkleed is niet alleen de kleur, maar ook het formaat. Het is namelijk relatief smal voor de lengte die het kleed schijnt te hebben. Mocht je smal wonen of een gigantische bank hebben, dan zal dit er mooi bij staan. Het vloerkleed is gemaakt voor binnen en is gemaakt van fluweel. Lekker zacht voor de voeten dus. Wees niet bang, want het vloerkleed onderscheid zich van vele anderen, omdat het wasbaar is. Bovendien heeft het een anti-slip patchwork. De anti-slip matten zijn hiermee verleden tijd. Het tapijt klinkt geweldig, niet waar?

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

Vloerkleed Leen Bakker

Als je ergens kan verzinken in een aanbod van dezelfde producten, dan is het wel bij het aanbod van Leen Bakker. Dat er meer dan 1000 vloerkleden te koop zijn, betekent overigens niet dat het om duizend unieke kleden gaat. Veel van de kleden die ze aanbieden zijn in meerdere kleuren en meerdere formaten te koop. Wij hebben er eentje uitgekozen om zijn ‘redelijke’ uniciteit.

Prijs: 166,95
Afmetingen: 160 x 230 cm
Kleur: Jute

Gezien de meeste jute kleden in de vorm van een rondje voorkomen, hebben we deze uit het assortiment gehaald. Ja, er zijn andere rechthoekige jute kleden op de markt, maar het leuke aan deze is dat er franjes aanzitten. Gezien jute een redelijk natuurlijk product is, kan het na een tijde voorkomen dat de afmetingen niet overal meer even lang zijn. De franjes verstoren dit beeld en het maakt daarmee niet uit of en als het kleed wat uitzakt qua bijvoorbeeld lengte. Het kleed staat leuk in een woonkamer met een bohemian look.

Klik hier om het vloerkleed te bekijken

Koopgids vloerkleden

Maar om een juist vloerkleed te vinden dat voldoet aan je eisen, moet je natuurlijk wel op de hoogte zijn van een aantal zaken. We hebben in een aantal punten uitgelegd waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloerkleed. Zie het als een beknopte versie van een uitgebreide koopgids.

  1. Maat en vorm: Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op en overweeg de indeling van de kamer. Een te klein vloerkleed kan verloren lijken in een grote ruimte, terwijl een te groot vloerkleed de kamer kan overweldigen. Kies ook de juiste vorm, zoals rechthoekig, rond of vierkant, op basis van de lay-out van de kamer en je persoonlijke voorkeur. Natuurlijk geldt hetzelfde als je kiest voor een vloerkleed dat je buiten neerlegt.
  2. Materiaal: Vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals wol, katoen, synthetische vezels en natuurlijke vezels zoals jute en sisal. Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Wol is bijvoorbeeld duurzaam, zacht en isolerend, terwijl katoen lichter in gewicht is en gemakkelijker te reinigen is. Synthetische vezels zoals polyester en polypropyleen zijn vaak budgetvriendelijker en zijn goed bestand tegen vlekken en slijtage. Vandaar dat veel vloerkleden voor buiten gemaakt zijn van polypropyleen. Natuurlijke vezels zoals jute en sisal hebben een rustieke uitstraling en zijn ideaal voor een natuurlijk en eclectisch interieur.
  3. Stijl: Er zijn vloerkleden verkrijgbaar in verschillende stijlen, zoals modern, klassiek, boho, vintage en traditioneel. Denk bij de stijl aan de kleuren en patronen van het vloerkleed en hoe deze zich verhouden tot de rest van de ruimte. Een vloerkleed kan een statement maken of juist subtiel opgaan in de omgeving. Waar je voor wilt gaan, is aan jou.
  4. Onderhoud: Het ene materiaal gemakkelijker te reinigen dan andere. Wol kan bijvoorbeeld meer onderhoud vergen, zoals regelmatig stofzuigen en professioneel reinigen, terwijl synthetische vezels gemakkelijker schoon te maken zijn met een stofzuiger of een vochtige doek. Wellicht dat de winkel waar je het kleed koopt, hier advies over kan geven.

Al met deze tips is de kans groot dat jij een vloerkleed aanschaft dat aan je wensen voldoet. Gezien je gericht hebt gekozen, is de kans klein dat dat het namelijk niet doet.

0 Shares
Ook interessant