Action gordijnen & andere Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Gordijnen voegen natuurlijk een essentiële waarde aan je interieur toe. Het maakt niet uit waar in huis, zoals in de slaapkamer, keuken of zelfs op het kantoor je ze wil hangen, want nodig zijn ze zeker. Gordijnen zijn niet alleen iets stylish, maar bieden ook privacy en isolatie. En vergeet niet het voornaamste waarom mensen gordijnen aanschaffen: de lichtregulering.

Het kiezen van de juiste gordijnen kan een lastige taak zijn. Tegenwoordig is er van alles zó veel op de markt, dat het vaak ietwat overweldigend is. In deze blog vertellen we je waar je dergelijke gordijnen kan aanschaffen. We gaan specifiek in op gordijnen voor een klein(er) prijsje. Het leven is namelijk al duur genoeg en gelukkig valt er op veel dingen geld te besparen, waaronder gordijnen. Dus ren na het lezen van dit artikel naar de dichtstbijzijnde Action of andere budgetstore en geniet morgenochtend van een donkere ochtend.

Gordijnen Action

Al bij de Action, misschien wel dé budgetstore, is er een klein assortiment aan gordijnen te vinden. We benoemen er een aantal en gaan in op aspecten als prijs, stof en andere relevante informatie.

Chambray gordijn

Prijs: €9,95
Afmetingen: 140 x 260 cm
Geschikt voor: gordijnroede

De titel van dit gordijn zegt het eigenlijk al: de stof is chambray gewoven. Dat betekent dat het gordijn een bijna gemêleerd effect heeft. Het zorgt voor een wat stoere look in bijvoorbeeld je woonkamer. De kleuren, grijs of wit, zijn wellicht wat saai, maar dat maakt wel dat je aandacht in de ruimte juist ergens anders op kan richten.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Studio Home verduisterend gordijn

Prijs: €10,95
Afmetingen: 140 x 260 cm
Geschikt voor: gordijnroede

De duurste uit de lijst van de Action, maar ook meteen de meest verduisterende. We hebben het over het verduisterend gordijn van Studio Home. Verduisterend hoeft, gelukkig, niet alleen een donkere kleur te betekenen. Je kan dit gordijn namelijk ook in een witte/ crème achtige kleur kopen. Je combineert hiermee natuurlijk letterlijk licht met donker.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Gordijn Lily

Prijs: €10,95
Afmetingen: 140 x 260 cm
Geschikt voor: gordijnroede

Gordijn Lily komt in maar liefst drie kleuren, namelijk grijs, groen en zwart. Het heeft een verduisterende werking en heeft een strakke uitstraling. Maar mocht je bijvoorbeeld voor wat kleur willen gaan, dan is de groene kleur een groene optie. In combinatie met zwart (is geen kleur, we weten het) of een oase aan planten, creëer jij de slaapkamer waar je op hoopte. Houd er rekening mee dat de ringen van de gordijnen zilver zijn.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Absolu Chic vitrage gordijn

Prijs: €5,95
Afmetingen: 140 x 240 cm
Geschikt voor: gordijnroede

Als je juist opzoek bent naar iets dat niet al het licht uit de ruimte haalt, maar wel enige privacy geeft en de felste zon weghoudt, dan zou je kunnen kiezen voor dit vitragegordijn. De kleur is wit en dat geeft een luxe uitstraling. Let er wel even op als je gordijnen gaat wassen. Deze mogen namelijk niet in de droger en wil je eigenlijk hangend aan de roede laten drogen.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Absolu Chic voile gordijn

Prijs: €7,95
Afmetingen: 140 x 240 cm
Geschikt voor: gordijnroede

De Action verkoopt het merk Absolu Chic in tweevoud, als het om gordijnen gaat. Ze verkopen naast de vitrage ook een voile gordijn. In principe is vitrage een ander woord voor voile gordijn, maar in dit geval zit er wel degelijk een verschil tussen de gordijnen. Niet alleen is deze duurder, hij is ook wat minder doorzichtig en houdt daardoor meer licht tegen. Het gordijn is dan wel weer even groot.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Voile gordijn

Prijs: €6,49
Afmetingen: 140 x 260 cm
Geschikt voor: gordijnroede

Om het dan nog net wat ingewikkelder te maken, is er nóg een voile gordijn in het assortiment van de Action te vinden. Deze komt in de kleuren wit en grijs en is net wat langer dan de twee voorgangers in deze lijst. Het gaat wederom om een gordijn dat geschikt is voor een roede. Het gordijn is niet strijkbaar en wil je wassen onder de 40 graden Celsius.

Klik hier om het gordijn te bekijken

Andere budget keuzes

Gordijnen komen, zoals je misschien al hebt kunnen lezen, in verschillende soorten en maten. Natuurlijk is dat ook wel logisch, gezien ieder huis anders is en ramen ook op ontzettend veel manieren in huizen verschijnen. We geven je nog een aantal andere winkels waar je budget gordijnen kan aanschaffen.

Gordijnen Kwantum

Het mooie aan de Kwantum is dat je voor een klein prijsje gordijnen op maat kan laten maken. Al vanaf €3,- per meter kan je gordijnen op maat laten maken. Wat fijn is, dat je niet alleen gordijnen met ringen hebt, maar ook voor gordijnen op een rails.

Naast op maat gemaakte gordijnen, verkopen ze ook kant en klare gordijnen. Deze zijn al vanaf €8,- te koop. Hiervoor heb je een prima kwaliteit gordijn. Het nadeel aan kant en klare gordijnen is wel dat de kans klein is dat het perfect past op de plek waar je het wil ophangen. Maar met een paar rechterhanden en de hulp van een naaimachine, kan je alsnog je gordijnen op maat naaien.

Klik hier om het assortiment te bekijken

Gordijnen Hema

Al bij de Hema in het centrum van het dorp waar je woont, zijn gordijnen te koop. Hoewel dit niet de meest goedkope zijn, bieden ze een overzichtelijk assortiment. Je verdrinkt niet in het aanbod, maar hebt wel het gevoel dat er iets te kiezen valt. Op de website van de Hema hebben ze verschillende tools waarmee je kan bepalen hoe veel stof je nodig hebt. Jij bestelt, waarna zij het aan je afleveren op maat. Het is natuurlijk een geweldig idee dat een relatief goedkope winkel als de Hema dit soort dingen kan leveren. Je zou je natuurlijk ook altijd in de winkel door een medewerker kunnen laten helpen.

Klik hier om het assortiment te bekijken

Gordijnen Voordeelgordijnen.nl

‘Exclusieve gordijnen voor minder geld!’

Dat is natuurlijk een slogan waar we als Nederlander erg blij van worden. Als iets zo goedkoop mogelijk kan, dan waarom niet? Het assortiment van voordeelgordijnen.nl is groot en goed betaalbaar. Hoewel de kleuren van de site wat onoverzichtelijk op je overkomen, kan je met een scherpe blik nog steeds gaan voor hetgeen je naar opzoek bent. Naast de, misschien wat saaie, standaard kleuren als wit en zwart, zitten er ook meer bijzondere gordijnen in het assortiment. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen met een fluwelen look of gordijnen met print. Voor gordijnen vanaf €4,99 per meter kan je hier terecht.

Klik hier om het assortiment te bekijken

Gordijnen gordijnen.nl

Als we ergens gelukkig van worden is het organisatie. Op gordijnen.nl vind je gordijnen geselecteerd op stof, op kleur en op lichtdoorlatendheid. De site is georganiseerd en dat zie je bijvoorbeeld als je gordijnen filtert op kleur. Want zelfs bij de kleur wit zijn al 27 varianten. Duur hoeft het overigens niet te zijn, want al voor €4,- per meter heb jij een opmaat gemaakt gordijn hangen. Het is van belang dat je goed bedenkt waar je voor wilt gaan. Dus wil je vitrage of iets dat al het licht doorlaat, of misschien wel een combinatie van beide. Het enige nadeel aan een online shop is natuurlijk dat je de stof niet kan voelen en de echte kleur niet in je handen hebt. Het risico dat het uiteindelijk toch niet bevalt, is aanwezig.

Klik hier om het aanbod te bekijken

Koopgids gordijnen

Voor de aankoop van gordijnen, ga je natuurlijk nadenken over je wensen. Je wensen worden bepaald aan de hand van persoonlijke voorkeur, maar ook standaard aspecten. Lees gauw verder om te bekijken welke aspecten dit zijn.

 1. Bepaal je behoeften: Voordat je gordijnen gaat kopen, is het belangrijk om te bepalen wat je behoeften zijn. Wil je gordijnen die licht blokkeren of juist meer licht doorlaten? Heeft je behoefte aan privacy of wilt je jouw interieur verfraaien met decoratieve gordijnen?
 2. Meet de ramen op: Meet de ramen waarvoor je gordijnen wilt kopen nauwkeurig op. Meet de breedte en de hoogte van het raamkozijn om te zorgen dat de gordijnen goed passen en de juiste lengte hebben. Te lange gordijnen geven een slordige look, waar te korte
 3. Kies het juiste type gordijn: Er zijn verschillende types gordijnen beschikbaar, zoals overgordijnen, vitrages, inbetweens en verduisteringsgordijnen.
  – Overgordijnen zijn zwaardere gordijnen die vaak gebruikt worden voor privacy en isolatie.
  – Vitrages zijn lichtere gordijnen, die meer licht doorlaten en vaak worden gebruikt als decoratieve lagen.
  – Inbetweens zijn semi-transparante gordijnen die zowel privacy als lichtinval bieden.
  – Verduisteringsgordijnen zijn speciaal ontworpen om licht buiten te houden en zijn ideaal voor slaapkamers of ruimtes waarin je volledige duisternis wilt creëren.
 4. Kies het juiste materiaal: Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals katoen, linnen, polyester, zijde en meer. Kies een materiaal dat past bij je interieurstijl, onderhoudsbehoeften en budget. Houd ook rekening met de lichtdoorlatendheid van het materiaal, bijvoorbeeld door voor een verduisteringsstof te kiezen als je volledige duisternis wilt creëren in een slaapkamer.
 5. Let op de ophanging: Gordijnen kunnen op verschillende manieren worden opgehangen, zoals met gordijnroedes, rails of ringen. Kies een ophangingssysteem dat past bij uw ramen en de gewenste uitstraling van de gordijnen.

Met deze tips kan je snel aan de slag en heb je binnen een paar dagen de mooiste gordijnen voor je raam hangen.

0 Shares
Ook interessant
brown wooden floor

In 4 stappen laminaat leggen

Ben je op zoek naar een vloer die geschikt is voor jouw droomhuis? Laminaatvloeren zijn tegenwoordig razend populair…