Bloempot Action en meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Het is lente en langzamerhand veranderen de Nederlandse achtertuinen weer in een oase van groen. Althans, een oase van groen met veel steen. Al is dat een heel onderwerp dan waar deze blog over gaat.

En dat de Nederlandse tuinen weer groener worden, is iets waarvan wij natuurlijk erg blij van worden. Een manier om meer groen aan je tuin, balkon of misschien huis toe te voegen, is door middel van planten in een bloempot. In deze blog bespreken we bloempotten van de Action, maar gaan we ook in op andere winkels, waar voor een kleine prijs bloempotten te koop zijn. Want als we ergens achter zijn gekomen, dan is het wel dat bloempotten erg duur zijn. Lees dus gauw verder en ontdek waar je met een klein budget terecht kan.

Bloempot Action

Bij de Action is een enorm assortiment aan bloempotten te vinden. We kunnen natuurlijk niet alles bespreken en daarom hebben we een mooie selectie gemaakt.

Bloempot – groen

Prijs: €9,95
Afmetingen: Ø 29 x 22,5 cm

Heb je een prachtige Monstera aangeschaft, kan je nergens, maar dan ook nergens een bloempot vinden waar deze plant in te zetten is. Zoek niet verder, want met deze bloempot zijn je problemen voorbij. De prachtige groene kleur past bij de huidige trends en met de geglazuurde afwerking weet je zeker dat hij goed inblend. Weg met het terracotta en breng wat meer, of in ieder geval andere kleuren, je huis in.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Metalen pot op standaard

Prijs: €9,95
Afmetingen: Ø 15 x 38,5 cm + Ø 12,5 x 33,5 cm

Voor de prijs van een kleine tien euro krijg je niet één maar twee potten. Weet dat de hoogte van de bloempotten de hoogte is van de grond tot de bovenkant van de pot, of wel de pot zelf is niet meer dan 30 cm hoog. In ieder geval komen de potten in een fleurige, bijna turquoise-groene kleur. Omdat het van metaal is, hoef je niet bang te zijn dat er snel water doorheen zal lekken. Daarnaast kunnen we vermelden dat het ronde potten zijn en dat je ook kan kiezen voor de zwarte variant, mocht je een meer industrieel interieur hebben.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Wilgenmand met haken

Prijs: €7,95
Afmetingen: 58 x 17 x 13 cm

Kijk, daar houden we van, iets dat praktisch is. Deze wilgenmand met haken kan je leuk aan je balkon hangen of kan je ergens kwijt aan een rekje midden in de tuin. Het wilgen is redelijk geschikt voor lente-achtige en zomerse weersomstandigheden, maar je kan de mand ook binnen ophangen. In de mand zit een plastic binnenvoering en dat is niet alleen handig bij het water geven, maar ook bij het ‘sturen’ van de wortels. Het zou er namelijk een beetje gek uitzien als de wortels door de mand heen groeien, toch?

Klik hier om de mand te bekijken

Bloempot – antraciet

Prijs: €16,95
Afmetingen: Ø 60 x 51,5 cm

De bloempot nog steeds te klein? Ook na het zien van de eerstgenoemde bloempot in deze lijst? Geen probleem, we hebben er eentje voor je geselecteerd die nog groter is. Er is echter één klein (of groot) probleem en dat is dat de bloempot is gemaakt van kunststof. We zien het daarom meer als een bloempot voor buiten. Of eentje waar je een klein citroenboompje in zet. In ieder geval kan je stellen dat je er veel in kwijt kan. Het voordelige aan deze bloempot? Hij is niet alleen goedkoop, hij is ook nog eens gemaakt van gerecycled plastic. Zo ben je met je groene vingers ook nog eens groen bezig op een andere manier.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Dierenbloempot

Prijs: €9,95
Afmetingen: ca. 35 x 24 x 23 cm

Nog eentje dan. Kijk dan wat lief deze bloempot is. Je zag het in de titel al, het gaat over een dierenbloempot. Je hebt de keuze tussen een slak en een schildpad (?). Zoals de beschrijving al zegt: je hoeft deze diertjes geen eten te geven. Eigenlijk ook geen water, maar de planten in de diertje zullen dat wel waarderen. Met name op een zomerse dag of een periode met veel droogte. Don’t forget to hydrate (yourself). Al met al kunnen we het er wel overeen worden dat deze bloempotten ontzettend leuk en origineel zijn.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Andere budget keuzes

We houden ons graag aan ons woord en daarom volgen hier nog een aantal andere winkels waar je bloempotten kan aanschaffen. Houd er rekening mee dat de meeste winkels, net zoals de Action, een veel groter assortiment hebben dan wij hier neerzetten. Misschien helpt dat bij het maken van je keuze. Of niet. Ach, lees maar gewoon verder.

Bloempot Ikea

De Ikea verkoopt dan wel niet veel planten, maar als je opzoek bent naar een plantenpot, dan zit je hier zeker aan het goede adres. We hebben er een aantal voor je geselecteer

Klynnon

Prijs: €7,95
Afmetingen: Ø 15 cm x 16 cm

Deze bloempot, of bijna bloemenmand, is gemaakt van bamboe. De handgemaakte pot is verkrijgbaar in verschillende maten, waarbij de 15 cm variant in het midden staat. Wat ook leuk is om te weten: de bloempot wordt gemaakt van restmateriaal en daarmee kies je voor een duurzame variant. Verder wordt het groen nog veel groener en het is een echte toevoeging aan je woonkamer. Vergeet niet om een binnenpot in het pot neer te zetten, gezien het water hier gewoon doorheen zal sijpelen.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Klarbär

Prijs: €4,99
Afmetingen: Ø 12 cm x 14 cm

‘Nieuw’ in het assortiment is deze bloempot met schotel. Geschikt voor zowel binnen als buiten en dat maakt de pot erg multifunctioneel. De kleur is neutraal en laat het accent op de planten die je erin zet. Het chamotteglazuur zou zorgen voor de matte look en de wat ruwere structuur. De uitstraling van de potten is daardoor niet erg lieflijk, maar is wat geschikter voor de wat stoerdere interieurs en exterieurs. En oh ja, ook leuk om te weten: de Ikea verkoopt ook meerdere nepplanten. Wil je wat groen maar heb je geen groene vingers? Kies dan hiervoor.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Bloempot Blokker

Onze ogen zijn ongeveer geplakt aan het assortiment van de Blokker. Want hoewel er veel standaard, saaie bloempotten te koop zijn, heb je ook een aantal erg leuke varianten. We hebben het voor je uitgezocht.

Blokker Balkonpot

Prijs: €4,29
Afmetingen: 16 x 11,5 x 14 cm

In de kleuren okergeel, groen en zwart is deze lieflijke balkonpot te koop. De haak aan de pot, in dezelfde kleur als de pot zelf, geeft de mogelijkheid de pot aan het balkon op te hangen. In de zomer kijken mensen van buiten tegen jouw vrolijke balkon aan. Je tovert een glimlach op de gezichten van veel personen. Daarnaast is bekend dat de pot is gemaakt van metaal en dat is fijn, gezien je deze makkelijk kan schoonmaken. De pot is bestand tegen een goede regenbui, maar let op, op den duur zullen beschadigingen ontstaan. Houd er verder rekening mee dat de bloempot alleen in de winkel en dus niet online te koop is.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Bloempot zilver keramiek

Prijs: €14,24
Afmetingen: 13 x 13 x 10,5

Deze bloempot is dan wel alleen geschikt voor een kamerplant, maar het is er wel eentje die je interieur een flinke boost geeft. Het past in zowel een industrieel interieur als in een sjiek en fleurig interieur. Bij die laatste zul je misschien een wenkbrauw optrekken, maar toch is het echt zo. Dat komt namelijk omdat de pot de ruimte reflecteert. Het maakt alles optisch wat groter, maar reflecteert in een fleurig interieur alles dat kleur heeft. Multifunctioneel dus, naar onze mening.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Bloempot plantje.nl

Prijs: €17,95
Afmetingen: 13 x 22 cm

We sluiten de lijst af met deze geweldige, originele bloempot van plantje.nl. Niet alleen voor de feministen onder ons, maar ook degene met een goed staaltje humor, zullen deze pot in hun kamer neerzetten. De Ferrara bloempot is er eentje die een glimlach op het gezicht op onze gezichten doet verschijnen. Een fijne feature aan de pot is, is dat de binnenkant gecoat is. Je weet nu zeker dat er geen water doorheen zal sijpelen en kan de billetjes… uh… plant zonder zorgen wat water geven. Je zou er zelfs een bos bloemen in kunnen zetten, al zijn wij wat meer fan van een blijvende plant.

Klik hier om de bloempot te bekijken

Conclusie

In deze blog hebben we gekeken naar verschillende bloempotten. Er zijn nog veel meer bloempotten beschikbaar in deze wereld en bijna elke woonwinkel, bouwmarkt of ‘troepjes’ winkel zal een dergelijk assortiment aanbieden. Zie deze blog dan ook meer als inspiratie en laat je leiden door een aantal prachtig, geselecteerde potten. Het maakt het in ieder geval wat makkelijker om te kiezen.

0 Shares
Ook interessant