Klapstoeltjes Action & meer Budget Keuzes

0 Shares
0
0
0

Klapstoeltjes schaf je aan voor gemak, voor het lage gewicht en voor de kleine ruimte die ze innemen. Bovendien zijn ze relatief goedkoop en geven ze een prima mate van comfort.

Dus, in deze blog presenteren wij beschrijvingen van meerdere klapstoeltjes. Zo kijken we of deze bij een winkel als de Action te koop zijn. Verder geven we als vanzelfsprekend meer budget keuzes. Want, de kans is groot dat je er meer dan een zal aanschaffen. Wellicht staat er een feestje op de planning of heb je bij een andere gelegenheid meer klapstoeltjes nodig. En om nou honderden, laat staan duizenden euro’s uit te geven… Wij begrijpen maar al te goed dat je daar niet op zit te wachten.

Klapstoeltjes Action

Het scheen zo te zijn dat er vorig jaar zomer leuke, velvet klapstoeltjes bij de Action werden verkocht. Maar, zoals veel andere producten bij de Action, was deze aanbieding slechts tijdelijk. Het enige waar we je nu nog mee kunnen verblijden is met een opvouwbare campingstoel. Hij kost slechts €9,95 en is beschikbaar in meerdere kleuren. Hoewel dit in zeker zin ook gaat om een soort klapstoeltje, is het niet waar we op doelen. Je zou je stoel kunnen bekijken, maar lees wat ons betreft gerust verder. Je zal al bij de volgende, benoemde winkel tegen een klapstoeltje aanlopen. Fijn hé?

Andere budget keuzes

Daar zijn we dan, met een aantal pareltjes van klapstoeltjes. We hebben ons gericht op niet alleen het budget, maar ook de functionaliteit. Verder houden we niet van spullen die direct al kapot gaan en daarom kijken we in zekere zin naar de kwaliteit (voor in hoeverre je het voor een dergelijke prijs mag verwachten).

Klapstoeltje Ikea

Prijs: €9,99 per stuk

Menig student zal behoefte hebben aan iets om op te zitten, maar menig student woont ook op een schamele 12m2. Met andere woorden, veel studenten kampen met ruimtegebrek. Dat is natuurlijk niet erg, want je zal toch ergens moeten beginnen. Waarschijnlijk woon je liever in een kleine kamer, dan dat je elke dag vier uur reistijd hebt om terug naar je ouders te gaan. Hoe dan ook, het klapstoeltje van de Ikea is prima. Hij is licht in gewicht en snel op te bergen. Zo kan je hem aan de muur ophangen of ergens in een hoekje opbergen. Wel even oppassen als je meer weegt dan 100 kg. Grote kans dat het stoeltje het niet lang volhoudt.

Klik hier om het klapstoeltje te bekijken

Klapstoeltje Jysk

Prijs: €15,- per stuk

Het is bijna alsof je op een echte stoel zit, met dit klapstoeltje. De zitten en rugleuning zijn bekleed met kunstleer, waar een laag schuim onder zit. Je zal snel genoeg afstand kunnen doen van een ‘houten kont’, zoals we dat graag aan anderen vermelden. Het klapstoeltje wordt overigens kant-en-klaar geleverd en dat scheelt jouw weer bouwen. Het zal dan wel niet moeilijk hoeven te zijn, maar zonder gereedschap is bouwen toch wel aanzienlijk moeilijk. Dat merkte je bijvoorbeeld toen je je nieuwe bed in elkaar ging zetten en dacht wel goed te zitten zonder schroefmachine. Hoe dan ook, deze klapstoel lijkt wat aan de dure kant, maar door het gewicht en de zitting, denk je wel anders.

Klik hier om het klapstoeltje te bekijken

Klapstoeltje Leen Bakker

Prijs: €13,49 per stuk (oorspronkelijke prijs is €14,99)

Jullie gezin houdt van verjaardagen en houdt in het algemeen überhaupt van een feestje. Maar, toen je voor de tiende keer bij je buren aanbelde met de vraag of je stoelen kon lenen, veranderde er toch iets. Diep in de ogen van je buurman, die overigens zelf ook op het feestje zou komen, zag je een ietwat vermoeide blik. Zo’n blik van: ‘alweer?!’ En dus besloot je zelf klapstoeltjes aan te schaffen. Met een grijze in de ene hand en een witte in de andere hand, loop je twee weken later met een opgelucht gevoel de tuin in. Dat laatste kan, mocht je de klapstoeltjes van leen bakker aanschaffen. De extra sterke constructie van de stoeltjes heeft je overtuigd. Daarnaast kan je je gasten gerust een langere tijd op de stoeltjes laten zitten, omdat deze nog relatief comfortabel zijn. Aanschaffen maar!

Klik hier om het klapstoeltje te bekijken

Klapstoeltje DoaBuy

Prijs: €14,36 per stuk (oorspronkelijke prijs is €19,95)

Dat klapstoeltjes per definitie ‘lelijk’ zijn, is onzin. Zo bestaan er genoeg stoeltjes waarbij de zitting en rugleuning zijn bekleed. Zie bijvoorbeeld dit klapstoeltje van DoaBuy, dat bekleed is met een prachtige ribstof. Verder heeft het stoeltje ook nog eens een leuke kleur, namelijk cognac. De gasten op je vakantieverblijf (of jijzelf) hebben een prima zitplek te pakken. Bij het inklappen van het stoeltje is het zo dat hij ontzettend plat wordt. Vraagt je oma om extra stoelen om haar tachtigste verjaardag te vieren, dan biedt je deze met liefde aan. De oudere gasten plaats je natuurlijk op de ‘echte’ stoelen, maar de rest zal het hier ongetwijfeld een paar uur op uithouden.

Klik hier om het klapstoeltje te bekijken

Klapstoeltje Lidl

Prijs: €23,99 per stuk

Nu schrik je in eerste instantie wellicht van de prijs. Maar, als je hoort dat het gaat om het LIVARNO home 2-in-1 klapstoeltje, dan denk je wel anders. Het klapstoeltje is als zowel als krukje en tafeltje te gebruiken. Het oppervlakte waar je op zit of dat je gebruikt als tafel, zijn twee verschillende dingen. Dat maakt het zitoppervlak nog relatief comfortabel. Je gebruikt het klapstoeltje natuurlijk op zoiets als de camping. Waar je eerst al je groente kan snijden op het tafeltje, eet je het na de bereiding zittend op het krukje op. Oh ja, ook niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat het klapstoeltje relatief weerbestendig is. Daarmee zijn jij én het klapstoeltje niet van suiker gemaakt. Laat die druppels maar komen.

Klik hier om het klapstoeltje te bekijken

Klapstoeltje Blokker

Prijs: €75,98 per twee

De eerste dure klapstoeltjes uit de lijst, maar we beloven dat dit ook meteen de laatste zijn. De reden dat deze stoeltjes toch in de lijst staan, is het materiaal. Ze zijn namelijk gemaakt van bamboe en daarmee zijn ze relatief duurzaam. Je koopt deze stoeltjes niet om het lichte gewicht (lees: 3kg per stuk), maar meer voor de duur. Met een paar stoeltjes op het zitvlak maak je ze wat comfortabeler. Van zichzelf zien ze er natuurlijk al geweldig uit. De groene look die je tuin heeft, combineert prachtig met het bamboe van de stoeltjes. Omdat de stoeltjes niet van de Blokker zelf zijn, zal je ze moeten bestellen. Er is geen mogelijkheid om deze direct in de winkel aan te schaffen.

Klik hier om de klapstoeltjes te bekijken

Klapstoeltje Merkloos

Prijs: €41,99

Wederom krijg je voor één vastgestelde prijs, twee klapstoeltjes. De klapstoeltjes zijn dan wel merkloos, maar in principe maakt dat niets uit. Het gaat immers om de functionaliteit van de stoelen, anders dan het uiterlijk. Denkt men aan klapstoeltjes, dan hoort daar een bepaald beeld bij en deze stoeltjes doen goed aan dat beeld. Ze zijn simpel, licht in gewicht, praktisch en compact. Wederom wordt hier een maximum draaggewicht aangegeven en dit keer ligt dat op 90 kg. Mocht het zo zijn dat je uit een wat zwaardere familie komt (waar wij overigens geen moeite mee hebben) dan zal je wel even twee keer moeten denken bij de aankoop van deze.

Klik hier om de klapstoeltjes te bekijken

Koopgids klapstoeltje

We sluiten de blog af met een korte koopgids voor klapstoeltjes. De kans is, na het opvolgen van de tips, groter dat je meteen de juiste klapstoeltjes zal aanschaffen.

  1. Draagbaarheid: Let op het gewicht van het stoeltje en of het een handvat of draagtas heeft. Daarnaast is het handig als het stoeltje compact kan worden opgevouwen, zodat het weinig ruimte inneemt tijdens het vervoer of bij het opbergen.
  2. Comfort: Controleer of het klapstoeltje een comfortabele zitting heeft, bij voorkeur met voldoende vulling of ondersteuning. Sommige stoeltjes hebben een rugleuning, wat extra comfort biedt. Probeer het stoeltje indien mogelijk uit, voordat je het koopt, om er zeker van te zijn dat het comfortabel genoeg is voor langere periodes. Je wil je gasten niet al na een kwartier een houten kont bezorgen.
  3. Draagvermogen: Controleer het maximale gewicht dat het stoeltje kan dragen. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het stoeltje veilig is voor gebruik. Als je bijvoorbeeld van plan bent om het stoeltje regelmatig te gebruiken, let dan op een hoger draagvermogen voor extra stevigheid.
  4. Veiligheid: Het stoeltje moet niet wiebelen of instabiel aanvoelen wanneer je erop zit. Let eveneens op vergrendelingsmechanismen, om te voorkomen dat het per ongeluk inklapt tijdens het gebruik.
  5. Onderhoud: Als laatste in deze lijst: hoe makkelijk is het stoeltje schoon te maken? Waterbestendige en afneembare stof maakt het schoonmaken eenvoudiger, vooral als je het stoeltje buitenshuis gebruikt.

Met bovenstaande aandachtspunten en de lijst met geselecteerde klapstoeltjes, weten wij zeker dat jij er bij het aankomende feestje goed bij zit. Je weet waar je aan toe bent en zal zelf een keuze moeten maken.

0 Shares
Ook interessant