Buitenkleed Action & meer Budget keuzes

0 Shares
0
0
0

Het zonnetje schijnt, de warme dagen liggen weer in het vooruitschiet en jij vindt het tijd je tuintje een make-over te geven. De tuinset van de afgelopen jaren deed het nog wel prima, dus ga je opzoek naar een mooi kleed dat erbij past.

Dat buitenkleed is niet alleen een mooie toevoeging, het heeft ook nog daadwerkelijk een beetje functionaliteit. Ben je net je slippers kwijt op het moment dat het warm is buiten en heb je geen zin om je schoenen aan te doen? Stap dan meteen lekker van binnen naar buiten op je mooie kleed. Je blote voeten raken niet de vieze tegels en je kan gaan genieten van de zon. Maar waar koop je eigenlijk een dergelijk kleed? En is dat duur? Nou, al bij de Action vindt je zo’n kleed en omdat we voorstanders zijn van buiten, geven we nog meer budget keuzes. Begin gauw met het verder lezen en ontdek alle soorten buitenkleden.

Buitenkleed Action

Prijs: €6,99
Afmetingen: 120 x 180 cm

Bij de Action is er wel één buitenkleed te vinden. Het buitenkleed is gemaakt van gerecycled plastic en dat zegt eigenlijk al waarom het geschikt is voor buiten. Je hebt niet te maken met wol of een andere stof die snel vies kan worden, maar kan vlekken gewoon afnemen. Het is overigens misschien niet het meest zachte voor je voeten. Klagen kan altijd nog, zullen we dan maar zeggen. Weet in ieder geval dat het vloerkleed in maar liefst drie leuke varianten beschikbaar is. We hebben het over een blauw kleed met witte ruiten, een zwart kleed met witte ruiten en een roze kleed met een wolkenpatroon. Voor ieder wat wils en voor elk interieurs zal er wel wat bij zitten. Wat wil je nog meer, voor maar zeven euro?

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Andere budget keuzes

Niets is zo goedkoop als de Action en dat zal je snel genoeg zien aan de prijzen van de volgende budget keuzes. Toch bestaat er nog een aanzienlijk verschil tussen een kleed van een paar tientjes of een kleed van een paar honderd euro. Neem daarom een iets groter portemonnee mee en kijk tussen de volgende selectie. (Als je ontevreden bent over degene van de Action natuurlijk, anders ben je al meteen klaar voor vandaag.)

Buitenkleed Xenos

Omdat het assortiment van de Xenos wat groter is dan die van de Action, hebben we er gekozen er wat meer dan één te selecteren. Het zou zonde zijn als je zonder weet, een heel assortiment achterlaat. Een andere optie is door zelf even in de Xenos rond te zoeken.

Buitenkleed Hibiscus

Prijs: €19,99 (oorspronkelijk voor €24,99)
Afmetingen: 160 x 230 cm

En of dit buitenkleed een vrolijke kleur heeft. Kies tussen een mooi roze/rode kleur of ga voor groen/blauw. Het kleed heeft niet alleen een leuke kleur, maar is ook wat grote van formaat. Het voordeel hiervan is, is dat je er makkelijk een tuintafel op kwijt kan. Het kleedt de omgeving gelijk aan en je hebt er niet veel onderhoud aan. Wel raden we aan om het kleed buiten het seizoen op te ruimten, zodat je nare vlekken en snellere slijtage tegengaat. Verder is het kleed gemaakt van kunststof en zal dus wel zeker tegen een stootje kunnen.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed rond Hibiscus

Prijs: €15,99 (oorspronkelijk voor €19,99)
Afmetingen: 150 cm

En als je dan zo erg fan bent van het buitenkleed dat we hiervoor besproken, dan wijzen we je graag op het volgende buitenkleed. Dit buitenkleed heeft namelijk dezelfde printjes als de varianten van degene hierboven, maar is rond in plaats van vierkant. Een rond kleed combineer je goed met andere kleden of het is leuk een grote, relaxte stoel erop kwijt te kunnen. Met de uniciteit die je in je tuin heb gecreëerd, creëer je weer rust en vice versa. Ben jij even blij dat je verder hebt gelezen.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed Volero

Prijs: €32,95
Afmetingen: 80 x 150 cm

Dit prachtige, vintage buitenkleed is er eentje die je maar met moeite kan laten liggen. Het wat oubollig kleed is een ‘zachte toevoeging’ aan je tuin. Het staat goed in combinatie met hout en is daarmee perfect voor de klassieke tuinset die je op het oog hebt. Hoewel het kleed dan wel niet in de wasmachine past, kan je hem wel gemakkelijk afspoelen met een tuinslang. Het kleed is namelijk gemaakt van polyester. Een beetje water zal het kleed niks doen, sterker nog, het zal je kleed alleen maar goed doen op z’n tijd. In tegenstelling tot andere kleden voelt het kleed zacht aan en kan je zo met een glas wijn in je ene hand en een boek in de andere, naar je hangmat lopen.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed Kwantum

Prijs: €10,62 (oorspronkelijk €12,50)
Afmetingen: 75 x 200 cm

Het buitenkleed Titus Beige van de Kwantum is, tja, kijk zelf maar. Het unieke printje van dit kleed is iets waar je van moet houden. Ongetwijfeld zijn er vele mensen die erom kunnen lachen en het maar al te graag aanschaffen. Overigens is er een positief aspect waar bijna niemand omheen kan, namelijk de afmetingen. Lees: de afmetingen zijn perfect als je een kleed op het balkon wil neerleggen. Het weegt niks (maar een halve kilo) en is gemaakt van polypropyleen. Dat laatste is handig om te weten, omdat dat materiaal ervoor zorgt dat het kleed voor buiten geschikt is. Dus nee, het is geen 1 april grap, maar het is echt ‘echt’, al die borsten op een rij.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed Ikea

Prijs: €23,99
Afmetingen: 80 x 150 cm

Een printje? Nee. Gemaakt van stof? Nee.
Oke dan, het Lydersholm vloerkleed van de Ikea is glad geweven en heeft een mooie, klassieke kleur. Het kleed is gemaakt van polypropyleen, waardoor het geschikt is voor buiten. De hoogte van het kleed is overigens wel iets waar je rekening mee moet houden. Pas op dat je niet struikelt en voorkom andere ongelukken. Na enige tijd zal je er ongetwijfeld aan wennen, maar het is iets waar je in eerste instantie misschien niet over na had gedacht. Verder zal je rekening moeten houden met de manier waarop je het kleed kan schoonmaken. Het antwoord op die manieren is namelijk ‘niet’. Althans, nauwelijks is een betere omschrijving. Raadpleeg de productinformatie voor meer informatie.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed Leen Bakker

Prijs: €33,55
Afmetingen: 70 x 100

Groen, groener, groenst! In je toch al jungle-achtige tuin is extra groen van harte welkom. Dit mooie buitenkleed van Leen Bakker heeft een leuke, groene kleur en is nog wat extra aangekleed (ja, snap je ‘m? aangeKLEED) met wat rode details. Op het kleed zit iets dat we nog niet eerder hebben gezien en dat is een schimmelwerende en antibacteriële bescherming. Als je geen zin hebt om bij elk regenbuitje dat kleed te verplaatsen, dan weet je dat je bij dit kleed er goed bij zit. Overigens is het kleed toch nog gemaakt van zo’n 70% katoen en ergens doet dat een aantal alarmbellen afgaan. Maar, als we Leen moeten geloven, hoef je nergens bang voor te zijn.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Buitenkleed Lidl

Prijs: €8,-
Afmetingen: 90 x 150 cm

Zo goed als die van de Lidl bestaan ze dus wel, die buitenkleden. Het Livorno home Outdoor tapijt van de Lidl is goedkoop, prima in kwaliteit en niet al te groot. Al met al perfect voor een wat kleinere tuin. De kleden zijn van een laag gewicht, wat het vervoer een stuk gemakkelijker maakt. Vervoeren? Vervoeren? Ja, zeker. Denk maar eens aan je mooie tent die je op vakantie meeneemt, maar waarbij het toch wel fijn is als je niet meteen van het natte gras naar binnen hoeft te stappen. Weet waar je aan toe bent en bereid je voor op dat soort situaties.

Klik hier om het buitenkleed te bekijken

Koopgids buitenkleed

We sluiten de blog af met een beknopte koopgids voor buitenkleden. Voordat je wellicht een buitenkleed aanschaft uit ons geselecteerde assortiment, is het raadzaam nog even naar de volgende punten te kijken. Lees:

  • Materiaal: Bij het kiezen van een buitenkleed is het belangrijk om te letten op het materiaal. Buitenkleden moeten duurzaam en weerbestendig zijn. Materialen zoals polypropyleen en kunststof zijn vaak een goede keuze omdat ze bestand zijn tegen regen, zonlicht en vuil. Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken.
  • Afmetingen: Meet de ruimte op waar je het buitenkleed wilt plaatsen voordat je er een koopt. Bepaal of je een klein kleed wilt dat een specifiek gebied accentueert, of een groter kleed dat een hele patio of terras bedekt. Houd verder rekening met de vorm van het kleed (rond, rechthoekig, vierkant).
  • Onderhoud: Overweeg het onderhoudsgemak bij het kiezen van een buitenkleed. Sommige kleden kunnen eenvoudig worden gereinigd met water en zeep, terwijl andere mogelijk speciale behandelingen nodig hebben. Controleer of het kleed bestand is tegen vlekken, schimmel en UV-stralen. Een gemakkelijk te onderhouden kleed zal langer meegaan en er langer mooi uitzien.
  • Reviews en aanbevelingen: Lees reviews en vraag om aanbevelingen van anderen die al buitenkleden hebben gekocht. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de kwaliteit, duurzaamheid en tevredenheid van andere klanten met betrekking tot specifieke merken of modellen. (Of je gebruikt natuurlijk onze zorgvuldig geschreven beschrijvingen, die we hierboven hebben geschreven).
0 Shares
Ook interessant