Dit maakt Australië tot een van de mooiste vakantiebestemmingen

0 Shares
0
0
0

Op zoek naar een vakantiebestemming buiten Europa? Veel reizigers kiezen voor een bezoek aan Aziatische landen als Thailand, Maleisië of bijvoorbeeld Indonesië. Niet voor niets. Hoewel de vlucht naar deze landen al snel een kleine duizend euro kost, is het leven aldaar goedkoop. Daarbij ben je er verzekerd van smaakvol eten, fijne massages en een groot deel van het jaar mooi weer. Een goed alternatief voor deze Aziatische landen is een reis naar Australië, net iets verder. Een familiereis Australië heeft je ontzettend veel te bieden! Dit artikel zet de belangrijkste redenen voor een trip naar Australië op een rijtje. Wanneer maak jij er tijd voor vrij? 

Australië is het ideale land voor een familievakantie 

Australië leent zich goed voor vakanties met het hele gezin. Het land is ontwikkeld, biedt veel op het gebied van natuur en cultuur, heeft een hele vriendelijke bevolking en is veilig. Daar Australië een erg groot land is, doe je er verstandig aan om vooraf keuzes te maken. Welk deel van het land wil je bekijken? Kies je voor het rondtrekken door het land, of ga je voor een citytrip naar bijvoorbeeld Sydney? De reis plannen hoef je niet zelf te doen; er zijn verschillende organisaties die je hierbij kunnen helpen. Het laat je heel ontspannen aan een vakantie met het hele gezin beginnen. 

Mooiste plekken tijdens een reis door Australië 

Zoek online eens naar video’s of blogs over reizen naar Australië. Het geeft je een eerste beeld van al het moois wat het land jouw gezin te bieden heeft. Breng een bezoek aan plekken als Margaret River, Monkey Mia, Byron Bay en bijvoorbeeld Phillip Island. Dit eiland is rijk aan dwergpinguïns, de kleinste soort op aarde. Je treft ze na zonsondergang op het land; overdag zijn ze veelal in zee te vinden. Phillip Island ligt op zo’n anderhalf uur bij Melbourne vandaan. De ideale kans om even aan de drukte van de stad te ontsnappen met het gezin! 

Over steden gesproken, naast Melbourne is ook Sydney een must-see tijdens een reis naar Australië. Niet alleen vanwege het imposante Opera House, maar ook door zijn gezellige centrum, de grote diversiteit aan winkels, enzovoorts. Een andere bekende Australische stad is Perth, tevens de grootste stad aan de westkust van het continent. Je vindt er tal van leuke stranden in de buurt. Breng ook een bezoek aan Fremantle, net onder Perth. Het is een heel levendig, knus vissersdorpje! 

0 Shares
Ook interessant