Tips om het perfecte geurtje cadeau te doen!

0 Shares
0
0
0


Het vinden van het perfecte geurtje voor iemand anders kan een vrij lastige taak zijn. Er zijn immers zoveel verschillende opties, zo verkoopt Parfumwebshop de meest uiteenlopende geuren, en daarnaast heb je ook nog te maken met persoonlijke smaak. Dat alles maakt het allemaal niet makkelijker! Toch is een geur cadeau geven wel heel leuk om te doen en bij een juiste match, is het ook nog eens een heel persoonlijk cadeau. Maar waar moet je beginnen? Gelukkig zijn er enkele handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van de perfecte geur voor iemand anders.

De verschillende geuren

Voordat je op zoek gaat naar het perfecte geurtje, is het handig om te weten wat de verschillen zijn. Zo heb je namelijk parfum, eau de parfum en au de toilette, maar wat is nu het verschil tussen deze drie?

Parfum is de meest geconcentreerde vorm van geur en heeft de hoogste concentratie aan geur oliën. Dit betekent dat het langer blijft hangen en vaak slechts een kleine hoeveelheid nodig is voor een langdurige geur. Een parfum is over het algemeen ook het duurst, maar je kunt er wel langer meedoen vanwege de bovenstaande eigenschappen. De meest bekende is eau de toilette, deze geur is iets minder geconcentreerd en heeft een lichtere geur die sneller vervliegt. De prijs is vaak ook een stukje vriendelijker. Eau de parfum zit ergens tussen parfum en eau de toilette in wat betreft concentratie, duurzaamheid en prijs.

Wat is de stijl van de ontvangeer?

Wanneer je een geurtje uitkiest voor iemand anders, is het zeker belangrijk om rekening te houden met persoonlijke stijl en voorkeuren. Denk na over welke geur hij of zij normaal gesproken draagt. Houdt diegene van bloemige geuren, fruitige tonen, of misschien iets meer houtachtig en kruidig? Kijk stiekem welke geurtjes diegene heeft en zoek op welke geurnoten hierin zitten. Wellicht is diegene dol op Jean Paul Gaultier, ook dan kun je kijken welke geuren dit merk nog meer heeft. Wanneer je het niet zeker weet kun je natuurlijk ook iemand inschakelen voor hulp, bijvoorbeeld door vrienden of familieleden stiekem te vragen.

Shop slim online

Wanneer je een geur uit gaat kiezen voor iemand anders, hoef je natuurlijk niet per se de geur zelf te ruiken of op te doen en kun je goed online een geur uitkiezen. Het voordeel van online parfum kopen is dat je in één oogopslag kunt zien welke geuren het populairst zijn. Dat deze geuren populair zijn is uiteraard niet voor niets. Daarnaast kun je in een online parfumwebshop vaak ook reviews lezen en ook deze informatie kun je gebruiken bij het vinden van het perfecte geurtje voor iemand anders.  

Koop een cadeaubon

Kom je er toch niet helemaal uit, speel op safe en koop een cadeaubon zodat diegene zelf een geur uit kan kiezen. Dit is misschien niet het meest originele cadeau maar je weet dan wel zeker dat iemand een geur uitkiest die hij of zij het lekkerst vindt. 

Al met al, het kopen van een geurtje voor iemand anders kan vrij lastig zijn, maar met een beetje onderzoek en aandacht voor detail, kun je zeker een perfecte geur vinden voor iemand anders!

0 Shares
Ook interessant