Mannen kapsels met lang haar bovenop

0 Shares
0
0
0

Ben je opzoek naar een nieuwe en stijlvolle look van je kapsel? Een kapsel voor mannen met lang haar bovenop kan een geweldige manier optie zijn.

Het is een veelzijdige stijl die geschikt is voor allerlei gelegenheden. Of je nu gaat voor casual chic of business formal, je zit met dit kapsel nooit verkeer. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over deze populaire stijl. Verder geven we onder andere tips over styling en ‘onderhoud’.

Verschillende soorten kapsels

In principe gaan we van kapsel uit waarbij het haar bovenop het hoofd langer is dan aan de zijkanten en de achterkant. De stijl is goed te combineren met andere elementen in het gezicht, zoals een baard of getextureerde zijkanten. We geven nu verschillende opties waar je voor zou kunnen kiezen.

Undercut

Een undercut met lang haar bovenop is een stijl waarbij het haar aan de zijkanten en achterkant korter is dan het haar bovenop het hoofd. Ga je juist voor een slick-back of messy look? In praktijk ziet dat er ongeveer uit als de volgende afbeelding:

https://nl.pinterest.com/pin/141863457004775800/

Pompadour

De naam van deze haarstijl klinkt wel vrij exotisch, maar het valt best mee. Het lange haar bovenop wordt hoog opgetrokken naar achteren gehaald. Dit kan met een kam en een dikke laag gel, maar tegenwoordig gaan veel meer voor een meer messy look. In dat geval spreek je over het stijlen met je vingers. Het haar aan de zijkant is niet per se kort geschoren. Een beetje volume kan hiermee ook door de beugel.

https://nl.pinterest.com/pin/133278470213875616/

Side swept

Deze look onderscheid zich van de andere genoemde looks door de styling van het haar bovenop. Side swept zegt het eigenlijk al: het haar is naar de zijkanten gestyled. Het leuke hieraan is dat het een kapsel is dat iets exclusiever is. Niet iedereen wil/ kan het zo dragen en dat maakt je stijl uniek. Het kapsel zal niet zo snel bij de echte business man worden gezocht, maar als je wil opvallen, dan is dit iets waar je voor kiest.

https://nl.pinterest.com/pin/735353445411170178/

Onderhoud en verzorging

Ongetwijfeld niet een favoriet onderdeel, maar nog steeds erg belangrijk. Om een ​​mooi mannen kapsel met lang haar bovenop te behouden, moet je je regelmatig laten knippen waarmee het wordt onderhouden. Rond de 4 tot 6 weken laat je je haar bijknippen. Met name wanneer je een look hebt met opgeschoren haar, zal het zeker niet langer dan dit moeten duren. Bovendien wil je bij sommige looks niet dat het haar bovenop te zwaar wordt en plat gaat liggen.

Verder zal je thuis aan de slag moeten gaan om je haar gezond en glazen te houden. Gebruik een milde shampoo en conditioner die geschikt zijn voor jouw haartype. Je wil het gebruik van te veel stylingproducten vermijden, omdat dit het haar zal beschadigen en uitdrogen.

Voordelen van deze kapsels

Een mannen kapsel met lang haar bovenop heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere haarstijlen. We hebben enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.

 • Veelzijdigheid: er zijn veel verschillende manieren om het kapsel te stylen, waardoor het geschikt is voor allerlei gelegenheden. Voor op een dagelijkse basis wil je er niet te lang mee bezig zijn en dan ben je met een beetje wax of gel al klaar. Ga je bijvoorbeeld naar een gala, dan mag je best uitpakken met iets als haarlak en wellicht wel de föhn van je vrouw.
 • Aanpasbaarheid: de stijl kan worden aangepast aan verschillende haartypen en gezichtsvormen. Waar sommige haarstijlen gewoon niet iedereen staan, is dit vrij ‘generiek’. Hoe generiek je het wilt houden, ligt overigens aan de afstyling. Heb je een wat rondere gezichtsvorm, dan kan je je haar bovenop je hoofd wat langer laten om hoogte te creëeren. Je zal zien at dit je gezicht slanker doet lijken.
 • Trendy: deze stijl is momenteel erg populair en trendy, dus het is een goede optie als je op zoek bent naar een modern kapsel. Kijk een willekeurige winkelstraat in en je zal genoeg ‘lotgenoten’ tegenkomen. Kijk wel uit met er dun haar, dit haar is namelijk moeilijk te stylen. Vraag eventueel je kapper naar advies.

Föhnen

Nog even om terug te komen op het föhnen. Het is niet moeilijk, maar het is wel belangrijk dat je bepaalde stappen volgt. Daarom geven we je een korte how to: föhnen voor beginners.

 1. Was je haar en breng conditioner aan als dat nodig is. Spoel het goed uit en dep het voorzichtig droog met een handdoek.
 2. Neem een föhn en een kam. Begin aan de achterkant van je hoofd en werk naar voren toe. Vergeet overigens niet een heatprotector aan te brengen. Je wilt niet dat je haar uitdroogt.
 3. Kam je haar in de gewenste stijl en zorg ervoor dat je het haar aan de bovenkant van je hoofd in de juiste richting kamt.
 4. Stijl je haar op de manier waarop je dat altijd doet.
 5. Om het föhnen af ​​te ronden, gebruik je de koude lucht knop om je haar af te koelen en de haarschubben te sluiten. Dit helpt om pluis te voorkomen en je haar glanzend en gezond te houden.

Bekende mannen met deze stijl

Misschien denk je bij mannen met lang haar bovenop en opgeschoren zijkanten, gelijk aan voetballers. Toch zijn er veel meer (bekende) mannen met deze haarstijl. Denk aan:

 • Chris Hemsworth (acteur, onder andere bekend van zijn rol als Thor in de Marvel filmreeks)
 • Brad Pitt (acteur, nog recentelijk verschenen in de populaire film Bullet train)
 • Hugo de Jonge (Nederlands politicus. Ja echt waar, ook hij voert zijn beroep serieus uit met een dergelijk kapsel)
 • Harry Styles (zanger, bekend van de bekende hit Watermelon Sugar (sorry dat je het liedje nu in je hoofd hebt))

Conclusie

Een mannen kapsel met lang haar bovenop is een veelzijdige en trendy stijl. De stijl is geschikt voor mannen met verschillende haartypes en gezichtsvormen. Van politici tot aan bekende acteurs zal je met deze haarstijl zien. Door het regelmatig te onderhouden en goed te verzorgen, zal je de stijl langdurig behouden. Je ziet er op je best uit. Misschien is het dan nu toch tijd om achter die leuke dame of heer aan te gaan?

0 Shares
Ook interessant