Nachten doorhalen op feesten? Zo blijf je er altijd stijlvol uitzien!

0 Shares
0
0
0

Tientallen grote en kleine festivals in binnen- en buitenland hebben elk jaar een grote aantrekkingskracht op het publiek. Leuk, zo’n feestje, maar als je het laat maakt, ben je uit je ritme en weinig nachtrust is niet bevorderlijk voor je gezondheid en al helemaal niet voor je looks. Een keertje kan geen kwaad, maar maak er geen gewoonte van en geef je lichaam voldoende rust. Hoe je ervoor zorgt dat je er onder alle omstandigheden een beetje florissant blijft uitzien, lees je hieronder!

Zorg goed voor jezelf

Het klinkt zo vanzelfsprekend om goed voor jezelf te zorgen, maar we putten ons lichaam vaak onbewust te veel uit, als we nachten doorhalen en er op los feesten. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voortdurend voldoende water te blijven drinken. Water is nodig om je lichaam goed in balans te houden. Ben je buiten? Bescherm jezelf dan ook steeds goed tegen de zon. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale festival zonnebrillen bestaan? Die beschermen je niet alleen tegen overmatige uv-straling maar helpen je ook om de eventuele wallen en donkere kringen rond je ogen te maskeren. Zo blijf je er in elk geval onder alle omstandigheden stijlvol bij lopen.

Je huid een boost geven

Wanneer je niet veel daglicht hebt gezien, kan je huid wat grauw worden. Waar je met zonnebrillen je ogen kunt verbergen, kun je met kledingstukken je huid aan het zicht onttrekken. Maar dat geldt niet voor je gezicht, tenzij je een boerka zou gaan dragen. Misschien ben je geneigd om routinematig een laag foundation op je gezicht te smeren, zodat de kleur weer een beetje terugkomt. Het advies van professionals is echter on dit juist niet te doen. De foundation zal het er niet beter op maken, kies liever voor een huidverzorgingsproduct dat vitamine C bevat om de boel weer een beetje te herstellen.

Terug in het ritme

Hoe gemakkelijk jij tot diep in de nacht kunt doorfeesten, hangt onder meer af van jouw leeftijd en van je algehele gezondheid. Het is echter altijd aan te raden om het dag- en nachtritme niet te veel te verstoren. Heb je een nacht doorgefeest, probeer dan om daarna niet te lang in bed te blijven liggen, want daarmee zou je de disbalans in je schema alleen maar in stand houden. Sta op tijd weer op en schakel terug naar normaal.

0 Shares
Ook interessant