Mascara voor gevoelige ogen: hier moet je op letten

0 Shares
0
0
0

Veel vrouwen voelen zich er comfortabel bij om make-up te dragen. Is het niet omdat ze zich anders wat ‘onverzorgd’ voelen, dan is het wel omdat ze het simpelweg gewoon mooi vinden staan. Een veelgebruikt product bij make-up, is mascara. Je weet wel, dat spul wat je wimpers een zwarte (of wellicht andere) kleur geeft.

Zoals je wel weet beschermen je wimpers je ogen van vuil en andere narigheden. Mocht je van origine al last hebben van gevoelige ogen, dan is het verstandig om op een aantal punten te letten bij de aanschaf van je mascara. In deze blog vertellen we wat daarmee wordt bedoeld en nog veel meer relevante informatie. Lees je mee?

Chronisch gevoelig ogen of niet?

Mocht je altijd het idee hebben dat je gevoelige ogen hebt, dan kan je alvast verder scrollen naar het gedeelte over mascara. We gaan het nu namelijk even hebben over mensen die nooit ergens last van hebben, maar ‘ineens’ gevoelige ogen hebben.

Er bestaat namelijk een kans dat zij irritaties opmerken, omdat de mascara die zij gebruiken, alweer heel erg oud is. Op make-up staat een houdbaarheidsdatum. Dat staat vaak in de vorm van een potje met daarin een cijfer plus een m. Dit staat voor het aantal maanden dat iets na openen houdbaar is. Zo zie je vaak op een mascara 12m staan, wat betekent dat je het niet langer dan een jaa moet gebruiken na openen.

Wellicht is deze termijn bij jou allang gepasseerd. Het zou een reden kunnen zijn waarom je gevoelige ogen hebt. Ons advies: koop vandaag nog een nieuwe en gooi de oude mascara weg. Ervaar je bij de nieuwe nog steeds last van gevoelige ogen? Kijk dan of je wat andere tips kan opvolgen.

Belangrijke punten om op te letten

We gaan nu over op de punten waarvan het überhaupt handig is om op te letten, mocht je veel een vaak last hebben van gevoelige ogen. Lees alles op je gemak door en kijk of de punten op jouw situatie van toepassing zijn.

#1 Ingrediënten

Bij het selecteren van een mascara is het belangrijk om de ingrediëntenlijst zorgvuldig te bekijken. Vermijd producten die harde chemicaliën bevatten zoals parfum, parabenen en sulfaten, omdat deze de gevoelige huid rondom de ogen kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor mascara’s die hypoallergeen zijn en vrij zijn van agressieve chemicaliën.

#2 Waterbestendig versus normaal

Waterbestendige mascara’s kunnen handig zijn, maar de formule kan vaak agressiever zijn dan die van gewone mascara. Dit kan problematisch zijn voor mensen met gevoelige ogen, omdat de moeilijkheid van het verwijderen van waterbestendige mascara kan leiden tot wrijving en irritatie. Overweeg om een milde, normale mascara te gebruiken die gemakkelijk te verwijderen is met een zachte reiniger.

#3 Make-up remover

Een beetje in het straatje van de waterbestendigheid: misschien ligt het wel helemaal niet aan de mascara, maar aan de make-up remover die je gebruikt. Dit zijn vaak niet de meest prettige producten. Zo weten we uit eigen ervaring dat die dunne, met olie doordrenkte doekjes echt funest zijn. Tien uit tien dat we dan last krijgen van onze ogen, terwijl we verder eigenlijk nooit iets vervelends eraan ervaren.

#4 Borsteltje

Het type borsteltje kan ook een groot verschil maken voor mensen met gevoelige ogen. Kies voor een borsteltje dat zacht is en de wimpers gelijkmatig bedekt zonder te veel druk uit te oefenen op de oogleden. Siliconenborsteltjes zijn vaak een goede keuze omdat ze flexibel zijn en minder kans hebben om de ogen te irriteren. Er laten niet zomaar haartjes los die je in oog verdwijnen en het product kan gemakkelijk worden gebruikt.

Mocht geen enkele mascara het voor jou doen, vermijdt het product dan gewoon. You’re beautiful just the way you are!

Beschikbare mascara’s

Goed, we gaan je niet vertellen of je een bepaalde mascara wel of niet moet gebruiken. Sterker nog, daarvoor kan je misschien wel beter bij een professional aankloppen. Toch willen we je wel vertellen dat er tegenwoordig talloze soorten mascara’s beschikbaar zijn. Van mascara’s die zorgen voor volume tot mascara’s die de hele dag blijven zitten, zonder te vlekken. Weet dat er genoeg merken zijn die dit als marketing trucs gebruiken, al kan je er over het algemeen vanuit gaan dat het wel een beetje werkt. Anyway, gezien er zoveel mascara’s zijn, is het niet gek dat je best even moet proberen, totdat je de voor jouw ogen, perfecte mascara vindt. Houd het zoeken vol!

Conclusie

Het vinden van de juiste mascara voor gevoelige ogen vereist wat onderzoek en experimenteren, maar het is zeker mogelijk. Door rekening te houden met de ingrediënten, het borsteltje en de formule, kun je een mascara vinden die je wimpers mooi laat uitkomen zonder irritatie te veroorzaken. Onthoud altijd om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen en verwijderen van mascara, en als je merkt dat een product irritatie veroorzaakt, stop dan onmiddellijk met gebruik en raadpleeg een dermatoloog of oogarts. Met de juiste zorg en aandacht kun je genieten van prachtige wimpers zonder ongemak!

0 Shares
Ook interessant