Zo kan jij jouw woonkamer een organisch sfeertje geven

0 Shares
0
0
0

Begint het interieur van je woonkamer je een beetje te vervelen? Zou je de sfeer in je woonkamer eens willen aanpassen? Dan is de kans groot dat het tijd is voor een upgrade of een verandering van jouw woonkamer. Is het interieur van je woonkamer nu nog erg modern en strak en zou je daar verandering in willen brengen? Dan ben je hier aan het juiste adres, want hier hebben wij tips voor jou om je woonkamer een stukje organischer te maken. Lees je gezellig met ons mee?

Breng ronde vormen jouw interieur in

Wanneer we het hebben over organische accenten in het interieur, halen we onze inspiratie uit de natuur. Daarbij kun je ook kijken naar de vormen die terug komen in de natuur. Veel meubels zijn bijvoorbeeld afgewerkt met met hoekige randen. Maar, heb jij wel eens rechte hoeken van 90 graden in de natuur zien voorkomen? Wij in ieder geval niet. In de natuur zal je eerder ronde en zachte vormen terug zien komen. Denk bijvoorbeeld aan bomen, heuvels en golvend water. Om jouw woonkamer dus een tikkeltje meer organisch te maken, zou je dus bijvoorbeeld jouw hoekige meubels kunnen inruilen voor wat meer afgeronde meubelstukken. Doe jouw rechthoekige eettafel bijvoorbeeld weg, en vervang deze met een ronde eettafel. Die ronde eettafel is niet alleen erg stijlvol, maar zal je interieur er ook een stuk organischer uit laten zien.

Kies ook voor materialen die uit de natuur komen

Naast de vormen in je interieur, zijn de materialen waarvoor je kiest ook een belangrijk onderdeel dat invloed heeft op de sfeer van jouw woonkamer. Ook hier kijken we terug naar de natuur. Het hout van de meubelstukken die je tegenwoordig koopt zijn bewerkt, geverfd of gelakt. Die bewerking haalt natuurlijk het natuurlijke gevoel van het hout weg. Daarnaast worden veel meubels ook van synthetische materialen, zoals kunststof, gemaakt. Om de natuur in huis te halen, kun je bijvoorbeeld het best een een mooie dressoir, gemaakt van robuust hout, in huis halen.

Als laatste kies je voor natuurlijke kleuren

Tot slot is het belangrijk om te kiezen voor natuurlijke kleuren wanneer je de natuur in huis wilt halen. Voor inspiratie kun je het best een wandeling maken door het bos of over het strand. Kijk om je heen, en sla in je hoofd op welke kleuren je hier van nature ziet terugkomen. Zo kun je een kleurenpalet voor je woonkamer maken, en zo deze natuurlijke kleuren toepassen, bijvoorbeeld op nieuwe accessoires die je koopt.

Met de juiste vormen, materialen en kleuren kan jij de natuur een beetje bij jou in huis brengen.

0 Shares
Ook interessant