5 kalmerende activiteiten die je in je eentje thuis kunt doen

0 Shares
0
0
0

Is het tijd om even een moment voor jezelf te nemen en ben je alleen thuis? Dan is het vaak lastig om te bedenken wat je wilt gaan doen om een beetje tot rust te komen, zeker wanneer je al langer geen tijd voor jezelf hebt gehad. We hebben 5 leuke, kalmerende activiteiten voor je op een rijtje gezet, zodat je direct wat te kiezen hebt. 

Puzzelen aan de keukentafel

Het is voor de meeste mensen inmiddels jaren geleden dat zij aan het puzzelen geweest zijn aan de keukentafel. De moderne apparaten hebben de klassieke puzzels en keukentafelactiviteiten naar de kast verwezen, maar dit is een goed moment om dat terug te draaien. Leg die tablet en telefoon eens weg en pak de puzzels er weer bij. Ongeacht of dit legpuzzels zijn of sudoku’s: we beloven je dat deze je op geen enkel moment zullen storen met advertenties of pop-ups die je na elk stukje weg moet drukken. 

Ook in de vergetelheid geraakt: een boek met een kopje thee

Nu we het toch hebben over activiteiten zonder tablet en zonder telefoon: wellicht dat dit een goed moment is om eens terug te denken aan wat je tien of vijftien jaar geleden deed op een koude winterdag. Juist, met een kop thee in de luie stoel met de benen omhoog en een goed boek. Wellicht weet je nog waar je dat boek van Van Rossem neer hebt gelegd, of je Bernlef of bundel van Bloem. En met een beetje geluk weet je zelfs nog welke thee je destijds zo lekker vond. Vergeet niet je telefoon helemaal uit te zetten wanneer je begint met lezen, dit moment is namelijk gewoon van jou. 

Gewoon tóch die wedstrijd kijken van je favoriete team

Wil je een activiteit die net wat actiever is? Neem dan dit weekend eens de tijd om de wedstrijd te kijken van je favoriete team. Regel nu alvast wat lekkers te drinken en te eten, leg je telefoon tijdens de wedstrijd aan de kant en doe indien noodzakelijk zelfs de deur op slot wanneer de wedstrijd begint. Wil je er nog wat meer spanning bij? Kies dan voor online voetbal wedden bij een van de legale Nederlandse bookmakers. Voor een paar euro wordt de wedstrijd ineens een stuk spannender! 

Opruimen met leuke muziek

Wellicht dat je bij kalmerende activiteiten thuis niet direct denkt aan opruimen, maar dit is een wereldtip. In een chaotisch huis kun je niet lekker ontspannen, zeker niet wanneer die was nog gedraaid moet worden, de afwas nog staat en de vloer eigenlijk nog gedweild moet worden. Zet je favoriete muziek op (op de radio, je telefoon of direct je oortjes) en ga op je eigen tempo aan de slag. Gooi alvast iets lekkers in de pan of zet iets in de oven, neem op tijd pauze met koffie of thee en je merkt dat het schoonmaken van je huis op deze manier aanzienlijk leuker is dan je dacht.

Het grootste voordeel is echter dat je na het schoonmaken nóg veel makkelijker kunt ontspannen en elke keer thuiskomt in een opgeruimd huis, waar je gewoon direct op de bank kunt gaan zitten zonder dat je nog tal van dingen moet doen of regelen. Twee vliegen in één klap dus! Wellicht dat je direct eens wat geurstokjes in huis wilt plaatsen om het helemaal af te maken?

Een spelletje spelen op je telefoon

Is ontspannen zonder telefoon niet mogelijk omdat je elke keer het idee hebt dat je iets mist? Geen zorgen, dat is tegenwoordig redelijk normaal. Ga dan eens lekker onderuit op de bank zitten met wat lekkers te eten en te drinken en pak je telefoon erbij om eens een aantal spelletjes te proberen. De meeste spellen in de store zijn gratis, maar zitten wel vol met reclame. Wil je ontspannen makkelijker maken, ontgrendel dan de reclamevrije variant van het spel wanneer je weet dat je dat spel vaker wilt spelen. Dat kost je een paar euro, maar dan hoef je je niet meer constant te ergeren aan de reclames en vensters die je weg moet klikken om terug te komen naar het spelletje. 

0 Shares
Ook interessant