Beste Geurstokjes (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Geurstokjes- onze nummer 1 van 2023

Specifiek uit de Sakura lijn van Rituals zijn de geurstokjes geselecteerd als nummer 1 van de beoordeelde geurstokjes. Ze geven tot wel drie maanden geur af en de verpakking is alsof je naar iets prachtigs kijkt. De geur is subtiel en waant je in een wereld van de Japanse kersenbloesem, ook wel Sakura genoemd.

Introductie

Geur doet ontzettend veel met mensen. Zo roept het hevige emoties en indringende herinneringen bij iemand op en zal het soms zelfs ons gedrag aanpassen. Denk maar eens aan de vleug van verse croissant die je neus binnenvliegt, als je langs de bakker loopt. Grote kans dat jij naar binnenloopt om op z’n minst even rond te kijken. Een nog grotere kans dat je ergens zo snel mogelijk weg wil, als je het juist niet lekker vindt ruiken.

Iedereen herkent het wel als iemand spreekt over een bepaalde geur die in huizen hangt. In sommige gevallen komen geuren tussen verschillende huizen overeen. Het kan best zijn dat er in beide huizen gebruik wordt gemaakt van dezelfde geurstokjes. Geurstokjes? Ja, zeker. Ze komen in van allerlei geuren en prijzen. In dit artikel vind je vijf van de meest populaire geurstokjes, te koop in Nederland. Lees gauw verder en ontdek hoe je de geur in huis verandert naar een heerlijke zaligheid.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van goede Geurstokjes

Op zoek naar een fantastisch manier om je huis een heerlijke geur te geven? Ga voor geurstokjes. Voordat je dat doet, is het raadzaam de volgende tips door te lezen.

 1. Inhoud
  Over het algemeen geldt dat hoe meer inhoud in het flesje zit, hoe langer je ermee kan doen. Een flesje van 200 ml is in sommige opzichten dus voordeliger dan eentje van 90 ml. Overigens heeft het er ook mee te maken hoe veel stokjes je er bij krijgt geleverd. Als stokjes verzadigd zijn, geven ze geen geur meer af. Dat kan al gebeuren voordat er geen vloeistof meer over is.
 2. Natuurlijke of synthetische geuren
  Overweeg of je de voorkeur geeft aan natuurlijke geuren, die zijn afgeleid van essentiele olie, of synthetische geuren. Het voordeel aan synthetische geuren is dat ze vaak wat intenser en meer duurzaam zijn (ze gaan dus langer mee). In alle andere gevallen kan je kiezen voor de authentieke en subtiele, natuurlijke geur.
 3. Esthetiek
  Geurstokjes zijn niet alleen functioneel. Sterker nog, er bestaat zeer zeker een kans dat je geurstokjes als decoratief element in een woonkamer van iemand ziet staan. Het gaat dan hoofdzakelijk om de flacon en niet zo zeer om de geurstokjes zelf.
 4. Geur
  Wellicht wat voor de hand liggend, maar geur is een ontzettend belangrijk onderdeel van geurstokjes. Dat iets vaak wordt verkocht vanwege de geur, betekent niet dat jij dat ook lekker moet vinden. Probeer, indien mogelijk, de geur in de winkel uit. Het is immers wel een hele ruimte dat ergens naar gaat ruiken.
 5. Plek
  Waar je de geurstokjes neerzet, heeft eventueel invloed op de geur die je aanschaft. Zo wil je in een woonkamer wellicht gaan voor een meer warme geur, terwijl een toilet juist een frisse geur behoeft.

5 Beste Producten

#1 Rituals Sakura Geurstokjes 250 ml

Prijs: €29,90

+ geeft tot wel drie maanden geur af
+ chique verpakking
– niet heel sterke geur

Celebrate each day as a new beginning‘, en zo is het ook. We zouden de geur niet anders kunnen omschrijven. Inderdaad, het gaat naast de geur ook om het gevoel dat het bij je oproept. Sakura, de kersenbloesem, staat bekend als de boom met de prachtige, roze blaadjes. Heb je weleens Japanse anime gekeken of bedenk je wat je met Japan associeert, dan zou de Sakura in je gedachten te voorschijn moeten komen. Sterker nog, er zijn ontzettend veel personen die graag een bezoekje aan het land brengen, alleen maar vanwege de bloesem.

De kersenbloesem bloeit elk jaar slechts een aantal maanden. Net zoals je van de bloem geniet, zou je ook van het leven moeten genieten. Sakura symboliseert namelijk ook wel dat het leven én schoonheid vluchtig zijn. Waarom je leven aan je voorbij laten gaan, terwijl je er ook van kan genieten? De geur van de bloesem is overigens ook heerlijk rustgevend. In combinatie met de rijstemelk ontstaat er een perfecte combinatie van neutraliteit. Rijst staat in Azië onder andere als symbool voor geluk. Ook dit sluit goed aan op de Sakura.

De geur van de Rituals Sakura Geurstokjes 250 ml is daarmee wel beschreven, maar hoe werken de geurstokjes eigenlijk? Nou je draait de dop van de verpakking af en steekt de stokjes in de fles. De komende drie maanden (ongeveer net zo lang als de bloei van de Sakura) kan jij genieten van een heerlijke geur. Tenminste, niet als je constant de stokjes omdraait. Je kan dit wel een enkele keer doen, omdat de geur dan sterker is, maar op een gegeven moment heeft dat geen zin meer. Bovendien is de geur al niet de meest sterke van alle geurstokjes die er bestaan. Belangrijk is ook om na het omdraaien je handen even te wassen. De substantie is namelijk redelijk funest voor je ogen. Het zou vervelend zijn als je per ongeluk met je vingers door je ogen wrijft, terwijl je nog al het parfum met je meedraagt.

#2 Istanbul Geurstokjes Atelier Rebul (120ml)

Prijs: €35,-

+ 100% natuurlijk product
+ geur met een verhaal, al voordat je deze hebt aangeschaft
– aan de prijzige kant

Het merk van deze geurstokjes, Atelier Rebul, is ontstaan in de stad Istanbul. Middels deze geurstokjes word je meegezogen naar de geuren uit de stad. Althans, de geur die hangt op verschillende kruidenbazaars. Het geeft de geurstokjes een verhaal, al vóórdat jij ervan mag genieten. De ingrediënten waarvan de geur is samengesteld, zijn 100% natuurlijk. Het maakt de Istanbul Geurstokjes Atelier Rebul (120ml) meer dan fantastisch.

Die geuren op zo’n kruidenbazaar zijn een mengelmoes van bekende geuren als kaneel en kruidnagel, maar ook zoiets als saffraan. Het brengt je gedachten naar een weerspiegeling van alle rijke kleuren in de stad. Of de geur van de stokjes in één zin te beschrijven is? Nee, bij lange na niet. De wat warme ondertoon van de geurstokjes komt van de kruidige tonen zoals we deze net hebben bespreken. Een vleugje van wat bloemigs zal je overwegend herkennen als jasmijn. Maar, de geuren die alles verbinden, ook wel de basisnoten genoemd, zijn wederom een stuk zachter. Denk aan vanille, maar ook wat houtachtigs als ceder en sandelhout. Ietwat patchouli en amber vormen eveneens basisnoten in deze prachtige geur.

In het limbische systeem, een onderdeel uit je hersenen, worden zowel emoties als geuren waargenomen. Vandaar dat het ook niet gek is dat geuren ontzettend sterk samenhangen met je emoties. Ontzettend fijn dus, dat deze geurstokjes tot wel 6 weken kunnen werken. Helaas is deze variant van geurstokjes absoluut niet de meest goedkopje. Je zal dus echt budget moeten hebben om constant deze geur in huis aan te houden. Geurstokjes als verjaardagscadeau kan natuurlijk ook altijd. Overigens zouden de geurstokjes bij enkele personen al snel zijn verdampt. Echter is het hierbij goed om te onthouden dat de ‘verzorging’ van geurstokjes hier wel degelijk invloed op kan hebben. Zo zal de geur in hevige mate afnemen wanneer je het flesje in de zon zet. Bovendien is het zelfs zo dat de geur kan veranderen.

#3 JANZEN Home Fragrance Sticks Orange 77

Prijs: €24,95

+ lichte, frisse geur
+ betaalbare geurstokjes
– navulling zonder stokjes geleverd

Vind je zachte geuren maar niks en raakt je neus alleen al overprikkeld door het idee van nummer twee uit deze lijst? Ga voor de geurstokjes van het merk Janzen en dan specifiek voor deze variant. De geur is licht, fris en bloemen en fruitachtig. Je waant je in een ruimte waar ‘mufheid’ vanaf dan toe nooit meer heeft bestaan. Is het nog steeds te heftig, maar vind je de geur fantastisch? Gebruik dan gewoon wat minder stokjes. De geurintensiteit pas je zo aan naar eigen voorkeur.

Geurstokjes vind je doorgaans op toiletten en in badkamer. Met name dit soort geuren, waar de frisheid nog net niet achter je neusvleugels blijft plakken, zie je hier terug. En toch, toch willen we je vertellen eens niet deze ruimtes aan te prijzen. Kies bijvoorbeeld de keuken of de hal, plekken waar ontzettend veel mensen samenkomen. De geur wordt door mensen vanaf die plek door het hele huis meegenomen. Al is het maar een kleine hint, je zal er je voordeel mee doen. Als je ontzettend tevreden met deze geur bent, zou je twee keer achter je oren moeten krabben bij de bestelling van een navulling. Hierbij worden namelijk geen extra stokjes geleverd. Deze zal je dan nog eens weer apart moeten bijbestellen. Over de geur, ja, daar zijn de meeste mensen wel erg enthousiast over. Ook de andere geuren van het merk vallen bij velen in de smaak.

Je doet jezelf een mooi cadeau, wanneer je de JANZEN Home Fragrance Sticks Orange 77 aanschaft. Het design van het flesje is klein, maar chique. Het zou erg goed passen in huizen met bijvoorbeeld een modern of misschien zelfs industrieel interieur. Vanaf een mooie, zichtbare plek verplaatst de geur van rozen en mandarijn zich naar je neus. Je zenuwen geven prikkels door aan je hersenen, die de prikkels als ontzettend fijn ervaren. Mocht je de mogelijkheid hebben, probeer de geur dan even in een winkel uit. Je weet dan beter of de geur iets voor jou is of niet.

#4 Robijn Home Rosé Chique Geurstokjes 

Prijs: €36,56 (iets meer dan zes euro per stuk)

+ budget proof
+ je huis ruikt altijd alsof je net de schone was hebt opgehangen
– geur vervliegt redelijk snel

Je hebt de berekening goed gemaakt, je krijg inderdaad een voordeelverpakking met maar liefst zes keer deze geurstokjes. Het merk Robijn kennen de meeste mensen van het wasmiddel en de meeste kinderen van de knuffelbeer Robijntje. Naast van allerlei soorten wasmiddelen, wasverzachters, waspoeder en pods, verkopen zij dus ook geurstokjes. De geurstokjes zijn onderdeel van de ‘home-lijn’, waar ook geurkaarten en huisparfums in te koop zijn. Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen.

Zonder ook maar een vinger uit te steken naar de berg was die al een paar dagen op je te wachten ligt, kan je tóch genieten van een heerlijke wasgeur in huis. De geurstokjes ruiken namelijk echt naar wasmiddel. In dit geval gaat het om de Rosé Chique lijn. Niet geheel verrassend heeft het wasmiddel een, jawel, frisse en bloemachtige geur. Overigens ervaren een aantal mensen dat de Robijn Home Rosé Chique Geurstokjes wat té bloemig is. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar hangt af van persoonlijke voorkeuren. Dat de geur misschien wat te bloemig is, betekent niet dat de geur heel sterk is. Sterker nog, je zal na een tijdje kunnen genieten van een vleugje geur, in plaats van dat het je hele neus overprikkeld.

De geur wordt verspreid via rotan stokjes, die je in de fles steekt. Over de fles gesproken: je hoeft niet bang te zijn dat iedereen ziet dat je letterlijk een ‘frisse was geur’ in huis hebt, omdat het logo van Robijn erop staat. Dat doet het namelijk niet. Daarmee past het flesje ook wel eigenlijk in elk interieur. Een mooi potje, maar niet zo’n effectief potje. Althans, geregeld wordt ervaren dat de geur al snel niet meer verspreid. Je kan je afvragen of dat echt zo erg is, omdat je er voor een kleine prijs ontzettend veel ontvangt. Wees je er van bewust dat de manier waarop je de geurstokjes gebruikt, ook invloed heeft op de duur van de geur. Lees voorafgaand aan het gebruik goed de gebruiksaanwijzing door.

#5 Vanille Kamergeur 100ml

Prijs: €15,99

+ geur van vanille staat gelijk aan ontspanning
+ 100% natuurlijke, essentiële olie
– kan allergische reactie veroorzaken

We eindigen de top vijf met een wat algemenere set aan geurstokjes. De geurstokjes krijgen hun geur van een 100% natuurlijke, essentiële olie, die de geur draagt van vanille. Vanille is een redelijk zoete geur. Het brengt je in de zomer terug naar dat heerlijke Italiaanse ijsje en zorgt in de winter voor een warm gevoel. Het maakt de geurstokjes perfect voor het gehele jaar. Dankzij de luxe, glazen flacon, maakt het eigenlijk niet uit waar je de geurstokjes neerzet. Een beetje tussen het groen in de woonkamer of naast de wc-rollen in het toilet. In de vensterbank van de slaapkamer of op de douchewand in de badkamer. Bedenk wat leuks, zouden we zeggen.

Om ervoor te zorgen dat de geur van de stokjes af blijft komen, is het noodzaak deze bamboe stokjes iedere week om te draaien. Zijn de stokjes helemaal verzadigd en merk je dat er geen geur meer afkomt, stop er dan nieuwe in. Deze kan je los aanschaffen, maar je kan er ook voor kiezen steeds niet het volledige aantal stokjes in het flesje te stoppen. De geur is dan wel wat minder sterk, maar je hoeft niet elke keer losse stokjes aan te schaffen.

Dankzij de aromatherapie van de Vanille Kamergeur 100ml waan je jezelf in een wereld van vanille. Het brengt een fijne stemming met zich mee. Geuren kunnen namelijk wel degelijk onze stemming beïnvloeden. Zo is lavendel een geur dat ‘ontspanning’ en ‘stressvermindering’ schreeuwt. Citrusgeuren zullen juist energie en alertheid bevorderen. Vanille werkt ook op een positieve manier op het functioneren van het brein. Het geeft een gevoel van ontspanning af en werkt uiteindelijk ook stressverminderend. Tenminste, als er toevallig geen negatieve gebeurtenis aan deze geur wordt gekoppeld. Over negatief gesproken. Het parfum bevat een sensibiliserende stof, dat een allergische reactie kan veroorzaken. In de meeste gevallen zal dit niet het geval zijn, maar controleer toch even de ingrediëntenlijst om te controleren of er niet iets tussenzit dat je niet kan verdragen.

Conclusie

Geurstokjes. Het is ons maar wat. Tenminste, als je je bedenkt dat er zelfs huisparfums bestaan, valt dit decoratieve element nog wel mee. Want dat is het voor een deel ook: een leuke accessoire die het dressoir in de woonkamer toch wat interessanter maakt. Bovendien geeft het ook nog eens een lekkere geur af, mits je de geurstokjes op een juiste manier gebruikt. Met een specifieke geur laat je mensen ervaren hoe het is om een geur aan een huis te koppelen. Een algemene geur zal mensen een punt van herkenning geven. Waar je ook voor gaat, kies iets dat aan je eigen voorkeuren voldoet.

Veelgestelde vragen

Kan ik de intensiteit van de geur aanpassen bij geurstokjes?

Ja, dat kan zeker. Als je een sterkere geur wilt, zal je meer stokjes in de flacon moeten plaatjes. Je kan ook de bestaande stokjes omdraaien. Houd er dan wel rekening mee dat de stokjes eerder verzadigd raken en dat je dan alsnog met een zwakke geur te maken krijgt. Voor een subtiele geur zou je het aantal stokjes moeten verminderen.

Zijn geurstokjes veilig te gebruiken in huizen met huisdieren?

Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende zaken. Zo is de eerste vraag om welk huisdier het gaat. Een konijn zal over het algemeen minder snel in de buurt komen van de stokjes dan een kat. In principe is de geur niet per definitie schadelijk voor het huisdier. Het is daarentegen niet heel handig als je kat per ongeluk toch een likje aan de stokjes geeft. Houd geurstokjes daarom altijd buiten bereik van huisdieren (en kinderen). Over geurstokjes en huisdieren gesproken, er bestaan speciale geurstokjes die de geur van huisdieren neutraliseren.

Welke geuren werken het beste in verschillende seizoenen?

De keuze van geuren hangt af van persoonlijke voorkeuren, maar hier zijn enkele suggesties voor geuren die vaak goed passen bij verschillende seizoenen:
Lente: Frisse en bloemige geuren, zoals lavendel, citrusvruchten, Sakura (kersenbloesem) en magnolia.
Zomer: Verkwikkende en fruitige geuren, zoals citroengras, grapefruit, kokosnoot, tropische bloemen zoals jasmijn en hibiscus en zeebries-achtige geuren.
Herfst: Warme en kruidige geuren, zoals kaneel, vanille, sandelhout, amber, kruidnagel, en geuren die doen denken aan herfstbladeren en pompoen.
Winter: Gezellige en houtachtige geuren, zoals dennen, sparren en kruidige geuren als kardemom en kruidnagel.

0 Shares
Ook interessant