Beste Waterflosser (Beoordeeld in 2023)

0 Shares
0
0
0

Best beoordeelde Waterflosser – onze nummer 1 van 2023

Wil jij een schoon gebit? Wil jij graag af van een slechte adem en regelmatige bezoekjes aan de tandarts? Schaf dan de iSmile Waterflosser aan. Je zal versteld staan van de manier waarop je gebit wordt gereinigd en zal binnenkort weer met een glimlach over straat lopen. Iedereen die je begroet, kijkt immers tegen een stralend gebit aan.

Introductie

Op zoek naar een effectief manier om je mondgezondheid te verbeteren en je gebit stralend te houden, zoek dan niet verder. In deze blog vertellen we je alles over de beste waterflossers, ook wel bekend als de monddouche of waterpik. Ze zijn immers een geweldige aanvulling op je dagelijkse mondverzorgingsroutine en zorgen dat jij kan genieten van je gezonde gebit.

Het traditionele flossen met draad of stokjes laat je daarmee ter zijde. Mensen met beugels, bruggen of gevoelig tandvlees zullen al helemaal tevreden zijn met een waterflosser. Een waterflosser biedt namelijk een alternatieve en gemakkelijkere methode om voedselresten en tandplak uit je mond te verwijderen. Bij sommigen wordt zelfs een schoonmaak van 99,99% gegarandeerd. Aan de hand van kooptips, een beste vijf en veelgestelde vragen, zal jij de waterflosser vinden die voldoet aan je eisen. De kooptips die nu volgt, helpt je overigens die eisen op te stellen.

Kooptips: 5 belangrijke dingen om naar te kijken bij het aanschaffen van een goede Waterflosser

Laat je ogen glijden over de volgende kooptips en schaf de waterflosser van je dromen aan.

 1. Waterdruk
  De instellingen voor waterdruk zeggen iets over de mate van gebruikt. Althans, misschien de manier van gebruik. Je hebt waterflossers met wel tien verschillende standen, maar ook flossers met bijvoorbeeld een speciale instelling voor het gebruik door kinderen. Afhankelijk van je voorkeuren, de gevoeligheid van je tandvlees en de mensen die het gaan gebruiken, kan je hierop een keuze baseren.
 2. Opzetstukken
  Niet alle waterflossers hebben meerdere soorten opzetstukken. Als je niet een heel ‘bijzonder’ gebit hebt, maakt dit waarschijnlijk niet uit. Wanneer je een beugel hebt, zal het ongetwijfeld wel fijn zijn om een specifiek opzetstuk daarvoor te gebruiken.
 3. Capaciteit van de watertank
  Je wil eigenlijk dat de tank groot genoeg is om de hele mond te kunnen reinigen, zonder dat je deze hoeft bij te vullen. Een grotere tank kan handig zijn als je meerdere gebruikers in het gezin hebt. Kijk in dat laatste geval ook meteen even of je genoeg afzonderlijke opzetstukken krijgt meegeleverd. Wel zo hygiënisch!
 4. Bedrading
  De ene waterflosser kan je onder de douche gebruiken, de ander zit vast aan een draad en zal slechts op één plek kunnen worden gebruikt. De ene waterflosser wordt geleverd met een reistas, de ander is te groot om überhaupt in je koffer kwijt te kunnen.
 5. Garantie
  Omdat het gaat om een product dat je echt in gebruik zal moeten nemen, om te weten hoe het is, kan het zijn dat er geen garantie op het product zit. Of in ieder geval dat er geen mogelijkheid is het product terug te sturen, als je deze al in gebruik hebt genomen. Let hier daarom op bij de aanschaf van dit product.

5 Beste Producten

#1 iSmile Waterflosser – Monddouche – GRATIS Reistas – Waterflosser Draadloos

Prijs: €36,95

+ vijf reinigingsstanden
+ onder de douche te gebruiken
– gebruikershandleiding is op sommige vlakken wat onduidelijk

Natuurlijk is dat gratis reistasje leuk, maar dat is natuurlijk niet de reden waarom deze waterflosser aan de top van deze ‘beste 5’ zweeft. Met vijf reinigingsstanden in drie echt verschillende waterdrukken en water pulsen per minuut, zal je voor elke gelegenheid goed zitten.

Het voordeel van een waterflosser ten opzichte van een gewone flossen is dat het ontzettend makkelijk in gebruik is. Genoeg tanden zijn ‘onbereikbaar’, omdat tanden zo dicht op elkaar zitten. Met de waterflosser zorg je er alsnog voor dat je komt waar je zal moeten komen. Dat is echter niet het enige voordeel. Een waterflosser helpt de bloedsomloop in het tandvlees te stimuleren en houdt het daarmee gezond. Gezond tandvlees, weinig tandplak en een goede mondhygiëne, dragen allemaal bij aan een frisse adem. Je zal dus je slechte adem niet moeten oplossen met een pepermuntje, maar een verandering in je mondverzorgingsroutine. Houd het natuurlijk voor een langere tijd vol om de werking te garanderen.

Het klinkt wellicht wat gek en toch wordt er aangeraden het apparaat onder de douche te gebruiken. De watersporters komen nu niet op je net schoongemaakte spiegel. Je hoeft je overigens geen zorgen te maken, want de waterflosser is gecertificeerd met een IPX7 kenmerk. Dat houdt in dat het apparaat zó waterdicht is, dat je ermee kan douchen. Het apparaat werkt voor 20 dagen lang, waarna je deze (buiten de douche) moet opladen. Neem je de waterflosser voor het eerst in gebruik? Begin bij de laagste stand, waarna je steeds weer een stapje hoger gaat. Je wil nog even wachten met een hogere stand wanneer je last hebt van gevoelig tandvlees. Pas eveneens op de manier van werken, wanneer je de iSmile Waterflosser – Monddouche – GRATIS Reistas – Waterflosser Draadloos in gebruik neemt. De gebruiksaanwijzing is voor sommigen niet heel duidelijk en dat kan ertoe leiden dat je jezelf bezeert. Lees bijvoorbeeld recensies van anderen om te begrijpen waar de ‘moeilijkheid’ in zit. Zo garandeer je jezelf van een gezond gebit en een fijne mondverzorgingsroutine.

#2 Bintoi® iSonic Black Series F600

Prijs: €36,95

+ binnen twee weken resultaat
– zelfs de zachtste straal kan voor sommigen te hard zijn.

Houd je van een beetje luxe, dan schaf je de Bintoi® iSonic Black Series F600 aan. Niet omdat deze waterflosser zo duur is en dat iets zegt over de luxe, maar juist vanwege het uiterlijk. Het apparaat is, anders dan veel elektrische apparaten, zwart en is strak afgewerkt. Zie dit als een extra detail, want uiteindelijk gaat het om de werking van het apparaat en niet (per sé) het uiterlijk.

De werking, dus. De werking is sterk, gevarieerd en sluit aan bij de wensen van meerdere personen. Je hebt bijvoorbeeld te maken met drie standen. Eentje voor mensen met gevoelig tandvlees (soft), eentje voor een grondige reiniging (pulse deep clean) en eentje voor het verstevigen van je tandvlees (massage/ normal). Je zal hoe dan ook afkomen van de ophoping van tandvlees. Binnen slechts twee weken zal je al merken dat je mondhygiëne is verandert in positieve zin. Door dagelijks gebruik en een kleine investering, breidt je je mondverzorging wat uit. Gebruik het apparaat onder de douche, tijdens het baden of gewoon bij de wastafel. Door twee keer drukken en met je roteerbare opzetstuk kan je gelijk aan de gang. Bij het pakket krijg je al vier opzetstukken meegeleverd, dus als er eentje versleten is, hoef je niet gelijk iets bij te bestellen. Of, als meerdere personen gebruik maken van het apparaat, heeft ieder een eigen opzetstuk. Je gaat ook niet met iemands anders opzetstuk van de elektrische tandenborstel je tanden poetsen, of wel?

Je zou maar liefst 99,99% van alle tandplak uit je mond kunnen spoelen na een beurt met deze waterflosser. Er zijn drie reinigingsstanden en het apparaat ziet er ook nog eens mooi uit. Wat mankeert er dan aan het apparaat, zal je misschien denken. Nou, volgens sommigen zijn de stralen veel te hard, zelfs bij mensen die een redelijk gezond gebit hebben. Daarnaast ligt het apparaat wat zwaar in de hand en gaat het opladen wat ingewikkeld. Houd er rekening mee dat een mening wat subjectief is en dat je het wellicht zelf moet bepalen, voordat je je door reacties van anderen laat beïnvloeden.

#3 Auronic Waterflosser

Prijs: €41,99

+ bijna al het vuil is na gebruik in je mond verdwenen
+ speciaal orthodontie opzetstukje
– niet altijd even goede accu

Wellicht heb je of heeft je zoon of dochter voor het eerst een beugel. Het is natuurlijk fantastisch dat orthodontisten het gebit maken zoals je nooit had kunnen dromen. Alleen loop je al een tijd tegen een probleem aan: hoe poets je je tanden? Je doet je best met ragers en toch weet je en voel je aan alles dat er nog van alles is achtergebleven. Ontzettend vervelend, maar al die problemen hoeven niet aanwezig te zijn. De waterflosser van Auronic is namelijk uitgerust met 3 opzetstukjes én een speciaal opzetstukje voor beugels. Hiermee zorg jij ervoor dat je blokjes beugel voor die paar jaar in perfecte staat blijft.

Een 1400 mAH lithium batterij zorgt ervoor dat je er maar liefst 20 uur lang mee kan flossen. Het waterreservoir is 300 mL groot en als deze leeg is kan je hem weer gemakkelijk vullen onder de douche. Ja, onder de douche, want je kan deze daar gewoon gebruiken. Scheelt het gelijk schoonmaken als het water vanuit alle kanten uit de Auronic Waterflosser spuit. De drie standen maken de waterflosser geschikt voor jong en oud. Voor kinderen wordt bijvoorbeeld alleen de soft stand aangeraden. Een diepe, grondige reiniging creëer je zelf met de pulse deep cleanse. Over een cleanse gesproken: je zou maar liefst 99,99% van alle etensresten en ander vuil (tandplak e.d.) kunnen verwijderen. De reden waarom ze hier geen 100% van maken is natuurlijk, omdat het bij lang niet iedereen zal werken. In plaats van die 100% bouwen ze een soort veiligheid voor zichzelf in.

Helaas is het zo dat de waterflosser bij een heel aantal mensen na een bepaalde duur van gebruik niet meer oplaadt. Hoewel je voor het apparaat niet de hoofdprijs betaalt, is dit toch wel degelijk zonde. Je zou voor minder geldt een betere waterflosser kunnen aanschaffen. Al met al kan toch worden gesteld dat over het algemeen men erg tevreden is met de waterflosser van Auronic. De stralen zijn hard genoeg en het apparaat is zeker gebruiksvriendelijk.

#4 Waterpik WP-100 – Flosapparaat

Prijs: €84,85

+ tien verschillende standen
+ groot waterreservoir
– een stuk duurder in vergelijking tot andere flosapparaten
– niet draadloos

Een waterpik is in principe ook een waterflosser, alleen heet het anders. In ieder geval is deze flosser in te stellen op maar liefst tien verschillende standen. Het werkt als een trein en is daarmee geschikt voor ontzettend veel verschillende mensen. Niet alleen de standen zijn fijn, ook het aantal opzetstukken is iets waar je gelukkig van wordt. Je hebt namelijk te maken met maar liefst vijf opzetstukken; de zesde is eentje die al bij die vijf hoort. Voor elke soort reiniging en kwaliteit van het tandvlees is er wat anders gebruikt.

Nu denk je wellicht, fijn al die opzetstukjes, maar waar laat ik ze? Gelukkig zijn de makers van deze waterpik je al voor geweest. De opzetstukjes kan je namelijk in de deksel kwijt. Zo wordt er zelfs gesproken over een ‘hygiënische opbergruimte’. Uiteindelijk zal je met deze waterpik niet alleen je tanden schoonmaken, je zal ook meewerken aan een goede mondhygiëne. Denk aan een mindering van bloedend tandvlees en bijna geen aanwezigheid van tandplak. De 1200 pulsaties per minuut zijn degene die hieraan bijdragen. Een andere prachtige feature aan deze waterpik is het waterreservoir van maar liefst 600 mL. Dat is gemiddeld twee keer groter dan andere waterflossers. Het nadeel daarvan is echter wel dat het apparaat erg groot is. Bovendien kan je het ook niet draadloos in gebruik nemen. Een partijtje flossen onder de douche wordt daarmee wat lastig, zullen we maar zeggen.

In ieder geval is de Waterpik WP-100 – Flosapparaat een redelijk professioneel apparaat. Er zit een redelijk prijskaartje aan, maar je krijgt er ook wat voor terug. Tenminste, dat hoop je. Er is een aantal gebruikers dat klaagt over de kwaliteit. Dus, hoe snel het apparaat al we niet stuk ging en dat het wat lastig is om het reservoir te vullen. Afhankelijk van je eigen voorkeur zal je een keuze moeten maken in of je het ziet zitten het apparaat te gebruiken. Heb je al die opzetstukken en waterstanden echt nodig, of niet per se?

#5 Waterpulse V300 – Waterflosser en Tandsteen Verwijderaar

Prijs: €40,95

+ goede prijs-kwaliteitverhouding
– niet draadloos

Je zal maar jaren vastzitten aan een beugel, spalk of retentiebeugel. Je zal maar jaren kampen met ophoping van tandplak, de vorming van tandsteen en een slechte adem. Ontzettend vervelend, maar problemen die daardoor ontstaan, zijn ook te verhelpen. De Waterpulse V300 – Waterflosser en Tandsteen Verwijderaar zal je daarbij helpen. Zelfs het schoonmaken van je tong hoef je niet meer met je reguliere tandenborstel te doen, dankzij de maar liefst vijf verschillende opzetstukken die bij de waterflosser worden geleverd. Met de tien waterstanden, die variëren in druk van 20 tot 120 PSI, biedt het apparaat voor ieder wat wils.

Helaas, helaas is de waterflosser niet draadloos in gebruik te nemen. Echter is het dan weer wel zo dat het snoer maar liefst 150 cm, of wel anderhalve meter lang is. Je zal nog steeds op een comfortabele manier kunnen gaan flossen. Houd er wel rekening mee dat de druk best hard kan zijn en maar zo een waterballet in je badkamer veroorzaakt. Het is namelijk even oefenen, zo’n waterflosser. Je zal vast niet de eerste zijn waarbij het gebruik van de waterpulse tot iets leidt waar je niet van gediend bent. Gebruik de waterflosser daarom bijvoorbeeld vóórdat je de badkamer gaat schoonmaken.

De inhoud van de tank komt neer op een mooie 800 mL. Dat maakt de tank de grootste uit deze hele lijst. Je schaft deze waterpulse bijvoorbeeld aan, wanneer er zoiets als een heel gezin er gebruik van maakt. Tenminste, het hangt er ook maar vanaf hoeveel je je laat beïnvloeden door recensies van anderen. Natuurlijk valt er van elk apparaat iets te zeggen, maar als het eerste dat je leest iets is over een slechte kwaliteit, dan denk je wellicht wel anders. Desalniettemin zijn er ontzettend veel mensen wél tevreden met het apparaat. Daarmee verdiend de waterpulse zeker nog een mooie plek in de beste vijf, al hoewel hij dus wel onderaan de lijst bungelt en ervoor vecht om zijn plekje te behouden. Zie het als een goedkopere versie van de nummer 4.

Conclusie

Na uitgebreid onderzoek en vijf prachtige omschrijvingen van de beste waterflossers, is er een nummer één uitgekomen. Wat ons betreft kies je voor de waterflosser van iSmile, maar ook bij de andere zal je hopelijk blij verrast zijn. Let op: een waterflosser is en blijft een aanvulling op je dagelijkse routine. Wees je ervan bewust dat een dergelijk apparaat ontzettend duur kan zijn en bedenk je of het de moeite waard is. Houd bij het uitkiezen van het apparaat in ieder geval rekening met verschillende factoren, zoals de instellingen voor waterdruk, de soort en het aantal opzetstukken en de manier van bedrading.

Veelgestelde vragen

Wat is een waterflosser en hoe werkt het?

Een waterflosser, ook wel bekend als een monddouche, is een elektronisch apparaat dat wordt gebruikt voor het reinigen van de mond en het gebit. Het werkt door een krachtige straal water tegen en langs de tanden te spuiten. Voedselresten en tandplak worden verwijderd. Een typische waterflosser bestaat uit een waterreservoir, een apparaat om te spoelen en bijbehorende opzetstukken. Met een losse oplader of een lader aan het apparaat, zal de waterflosser zijn werk doen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een waterflosser ten opzichte van traditioneel flossen?

Enkele voordelen van het gebruik van een waterflosser ten opzichte van traditioneel flossen zijn gemakkelijker gebruik en een grondigere reiniging tussen de tanden en langs de tandvleesrand. Verder zal een waterflosser bijna aanvoelen als een massage van het tandvlees. Misschien wel het fijnste is dat het geschikt is voor gevoelig tandvlees, gezien de verschillende standen van de waterdruk. Je zal hoe dan ook ervaren dat je kwaliteit van je gebit (en mond) erop vooruit gaan

Kan ik een mondspoelmiddel gebruiken in mijn waterflosser?

Ja, in de meeste gevallen kun je een mondspoelmiddel gebruiken in je waterflosser. Het kan helpen om de reinigende werking te verbeteren en extra voordelen te bieden, zoals verfrissing van de adem en het verminderen van bacteriën. Controleer wel even of jou waterflosser dat aan kan. Aan de andere kant zijn niet alle mondspoelmiddelen voor zulk intensief gebruik geschikt.

Hoe vaak moet ik een waterflosser gebruiken?

Het wordt over het algemeen aanbevolen om een waterflosser dagelijks te gebruiken als aanvulling op je reguliere mondverzorgingsroutine. Door dagelijks gebruik kan je namelijk tandvleesontstekingen verminderen, tandsteen voorkomen en een frisse adem behouden.

0 Shares
Ook interessant