Goede mascara voor gevoelige ogen kopen – dé beste tips en tricks

0 Shares
0
0
0


Heel veel vrouwen hebben last van gevoelige ogen. Hoewel het over het algemeen niet voor heel veel klachten zorgt is het wel zo dat je moeite kan ondervinden bij het kopen van make-up. Al helemaal als het aankomt op het bestellen van goede mascara. Met de verkeerde mascara loop je voor je het weet de hele dag te tranen. Gelukkig zijn wij er om je zo goed mogelijk op weg te helpen. In dit artikel laten wij je daarom alles zien wat je maar moet weten over het kopen van mascara voor gevoelige ogen kopen. Met onze tips en tricks weet je tenminste wel welke make-up jij in huis zou moeten halen!

Oorzaken van gevoelige ogen

We laten je straks meer zien over het kopen van de beste mascara voor gevoelige ogen. Maar voor het zover is willen we je toch eerst even wat meer laten zien over de oorzaken van gevoelige ogen. Door dit te begrijpen snap je namelijk beter waarom mascara een probleem kan zijn. Gevoelige ogen kunnen worden veroorzaakt door talloze verschillende factoren. Dit maakt het dan ook gelijk zo lastig om er iets aan te doen, veel mensen weten namelijk niet waardoor het komt. Wel is het zo dat er een aantal oorzaken zijn die met name van invloed zijn op je ogen. Dit zijn de volgende: allergieën, irriterende stoffen uit de omgeving of het niet al te bekende droge-ogensyndroom.

Het is van cruciaal belang om bij jezelf na te gaan waar je precies last van hebt om te kunnen identificeren wat het nu precies is wat je ogen laat irriteren. Dit maakt het mogelijk om altijd weer weloverwogen beslissingen te nemen over de producten die je gebruikt, waaronder mascara of andere soorten make-up. Het laatste wat je wilt is jeukende, tranende ogen na het aanbrengen van je favoriete mascara toch? Geef dus bijvoorbeeld eens anti-pollen pilletjes een kans als je merkt dat je er vaak last van hebt in de lente. Of ga eens langs de oogarts om te laten controleren of je geen aandoening aan je ogen hebt als het echt vervelend wordt.

Tips voor het kopen van goede mascara

Goed, je hebt dus last van gevoelige ogen. Waar moet je dan op letten bij het bestellen van je favoriete mascara vraag je je af? Over het algemeen zijn er een aantal tips die wij jou als vrouw zijnde mee willen geven. Door hier op te letten is de kans op een miskoop echt een stuk kleiner dan voorheen:

1. Ga voor hypoallergene formules

Zoek op de eerste plaats naar mascara’s die zijn voorzien van het label hypoallergeen. Deze formules zijn ontworpen om allergische reacties te minimaliseren. Vaak zijn ze ook vrij van veelvoorkomende irriterende stoffen zoals geurstoffen en agressieve chemicaliën. Het grote voordeel hiervan is dat je dus niet meer zo snel last zal hebben van prikkende ogen. Over het algemeen zijn het de erg goedkope soorten mascara die voor de meeste klachten zorgen.

2. Zoek naar speciale geurvrije opties

Geuren kunnen een grote boosdoener zijn als het gaat om oogirritatie. Deze geurtjes kunnen er namelijk voor zorgen dat je neusharen geïrriteerd raken, met als gevolg dat je ook gelijk begint te tranen en te niezen. Door te kiezen voor geurvrije mascara’s kun je de kans dat je ogen rood en jeukerig worden aanzienlijk verkleinen. Daar komt bij dat je eigenlijk niets hebt aan een mascara. Want laten we eerlijk zijn, er is echt niemand die het aan je ruikt.

3. Let op bepaalde verzachtende ingrediënten

Je kunt er ook over nadenken om te kiezen voor speciale mascara’s met zachte en verzachtende ingrediënten. Hier moet je bijvoorbeeld denken aan kamille, aloë vera of groene thee-extract. Deze ingrediënten helpen namelijk om je huid te kalmeren. Vaak zie je gelijk dat je huid minder rood wordt en dat de irritatie aan je ogen afneemt. Probeer het anders eens een keer, wellicht dat het voor jou zomaar de oplossing blijkt te zijn.

4. Ga voor een formule op waterbasis

Mascara’s op oliebasis of waterproof kunnen lastiger te verwijderen zijn. Dit leidt tot meer wrijven en tot oogirritatie als je echt lang door blijft schrobben. Mascara’s op waterbasis daarentegen zijn over het algemeen makkelijker te verwijderen en zachter voor gevoelige ogen. Kies wel altijd voor een sterkere soort die niet zomaar weggaat met een beetje water. Het zou zonde zijn als je bij een kleine regenbui al gelijk nieuwe make-up op moet doen.

5. Vermijd de vezel- of verlengende mascara’s

Mascara’s met vezel- of verlengende eigenschappen kunnen kleine vezeltjes bevatten die kunnen afschilferen en in je ogen terecht kunnen komen. Zoals je wel kunt begrijpen kan dit een hoop ongemak veroorzaken als je gevoelig bent voor prikkende ogen. Kies daarom altijd voor volume definiërende mascara’s voor net even wat meer comfort. Je kunt dit makkelijk zien op de achterkant van het label.

Wat zijn de beste merken van dit moment?

Clinique is echt het beste merk wat je op dit moment maar kunt vinden. Dit merk staat namelijk bekend om het feit dat ze slechts allergie-geteste en geurvrije producten maken. Ze hebben een indrukwekkend assortiment mascara’s die geschikt zijn voor gevoelige ogen, zoals de Clinique High Impact Mascara. Als alternatief kan je voor Almay kiezen. Het team van Almay is gespecialiseerd in hypoallergene cosmetica, waardoor ze een go-to merk zijn voor gevoelige ogen. Hun mascara’s. Ga bijvoorbeeld voor de Almay Thickening Mascara en ervaar zelf hoe zacht deze formule is.

Kies jij vandaag nog voor nieuwe mascara?

Als het goed is kan je dankzij de informatie uit dit artikel aan de slag met het shoppen van de beste mascara voor gevoelige ogen. Het mag duidelijk zijn dat je met gevoelige ogen prima mascara kunt kopen, je moet alleen een beetje weten waar je op moet letten. Merk je nu dat je zelfs met deze mascara last hebt van je ogen dan kan je natuurlijk ook nog altijd de natuurlijke look een kans geven. Deze is op dit moment weer helemaal in, onder het motto: power to women!

0 Shares
Ook interessant