De relaxfauteuil is zijn oubollige imago kwijt

0 Shares
0
0
0

Bij het horen van de term relaxfauteuil dacht men voorheen al snel aan de ietwat oubollig ingerichte woonkamer van opa en oma. Wie dat beeld nog steeds voor ogen heeft, is niet goed op de hoogte van de huidige ontwikkelingen. Door allerlei innovaties en door het knappe werk van meubelstylisten is dut meubelstuk nu juist helemaal hot. Bovendien is het natuurlijk echt een verrijking van je leven om thuis zo heerlijk comfortabel te kunnen zitten. Zoiets verdien je toch gewoon!

Verschil relaxfauteuil en sta-op-stoel

Wanneer we het hebben over een sta-op-stoel bedoelen we een stoel met een bewegend zitvlak, dat je een extra steuntje in de onderrug geeft. Een sta op stoel is letterlijk een stoel die je helpt bij het opstaan. Zie hier ook meteen de belangrijkste reden voor het oubollige imago van weleer. Een sta-op-stoel is immers vooral voor mensen op leeftijd bedoeld, omdat zij doorgaans meer problemen hebben met opstaan. Een relaxfauteuil daarentegen is in feite voor elke leeftijd bedoeld. Het is gewoon een heerlijke stoel met wat handige extra’s, waardoor je van optimaal comfort verzekerd bent. Overigens zijn er ook combinaties van deze twee verkrijgbaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men de twee termen nog wel eens verwisselt.

Stijlvol wonen

Je zou kunnen stellen dat een relaxfauteuil in elk stijlvol interieur thuishoort. Zeker met de schier oneindige mogelijkheden op het gebied van kleurstelling is dat tegenwoordig geen enkel probleem. Wil je een grijze, lichtblauwe of knalrode zetel? Het kan allemaal. Ook het type bekleding is geheel af te stemmen op jouw specifieke wensen. Ook bepaal je helemaal zelf hoeveel luxe het meubelstuk moet bieden. Verschillende onderdelen van dergelijke fauteuils zijn optioneel verstelbaar, al dan niet elektrisch. Ook kun je relaxfauteuils verkrijgen in allerlei verschillende stijlen, zodat er altijd wel een variant te vinden is die naadloos aansluit bij je eigen interieur.

Ultieme ontspanning

Ontspannen kun je alleen als je vrij bent van zorgen. Dat zit soms in kleine details: alles moet gewoon kloppen. Bij de aankoop van je nieuwe relaxfauteuil heb je dat grotendeels zelf in de hand. Natuurlijk moet je ervoor zorgen dat de stoel goed aangepast wordt op de gewenste zithoogte en -diepte, zodat je daar geen problemen door kunt ondervinden. Het idee is simpel: als de stoel perfect voldoet aan jouw wensen, kun je er heerlijk in ontspannen en dat is goed voor je!

0 Shares
Ook interessant