Een vrijgezellenfeest organiseren

0 Shares
0
0
0

Het moment is aangebroken: je beste vriendin gaat trouwen. Als haar nauwste vertrouweling ben jij natuurlijk dé persoon bij uitstek om een buitengewoon vrijgezellenfeest te regelen. Als je dit nog nooit eerder hebt gedaan, kan het best een uitdaging zijn. Wat zijn de belangrijkste overwegingen en hoe betrek je de aanstaande bruid bij de plannen? En wanneer organiseer je eigenlijk het vrijgezellenfeest in aanloop naar de belangrijke dag? Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het een onvergetelijke dag wordt voor iedereen.

Het organiseren

Begin met het kiezen van een geschikte datum, bij voorkeur één tot twee maanden voor de trouwdag. Als je het op het laatste moment organiseert, loop je het risico dat de aanstaande bruid er niet ten volle van kan genieten vanwege (last-minute) huwelijksvoorbereidingen. Het is verstandig om ongeveer vijf maanden voor de bruiloft te beginnen met de planning. Afhankelijk van de activiteiten tijdens het vrijgezellenfeest en de gekozen dag, is het raadzaam om bepaalde zaken ruim van tevoren te reserveren. Hoewel de dag zelf een complete verrassing moet zijn voor de bruid in spe, is het goed om te peilen wat ze absoluut niet wil. Zij staat immers in het middelpunt van de belangstelling. Zorg er ook voor om te controleren of er specifieke mensen zijn die ze wel of juist niet uitnodigen, om onaangename verrassingen te voorkomen. 

Organiseer samen

Uiteraard hoef je niet in je eentje het vrijgezellenfeest te plannen. Stel een team samen uit de genodigden waarmee je het samen de ideeën uitwerkt. Wordt het een actieve dag, ontspannen jullie in een wellness resort of gaan jullie feesten in de stad? Kies samen iets wat aansluit bij de bruid of combineer verschillende activiteiten. Verdeel onderling de taken en regel wie wat op zich neemt: uitnodigingen versturen, reserveringen maken en eventueel het vervoer regelen. Houd in bedrukte notitieboekjes bij wat er al gedaan is en wat nog moet gebeuren. Voeg persoonlijke wensen toe, mooie herinneringen en voeg foto’s toe van jullie besprekingen. Geef deze boekjes later aan de bruid, zodat ze kan teruglezen wat er allemaal gebeurd is in aanloop naar haar vrijgezellenfeest.

Kostenoverzicht

Spreek van tevoren af wat het maximale budget is om uit te geven. Terwijl de ene persoon wat ruimer in de financiën zit, moet de ander wellicht op de centen letten. Bedenk tevens dat iedereen al extra kosten heeft op de trouwdag zelf, zoals een cadeau, nieuwe kleding, schoenen en een bezoek aan de kapper, wat snel kan oplopen. Bovendien is het handig als één persoon de uitgaven voor het vrijgezellenfeest beheert. Op die manier is het meteen duidelijk wanneer het budget overschreden wordt en kan er tijdig worden bijgestuurd. Willen jullie tijdens het vrijgezellenfeest aan de wereld laten zien dat er iets te vieren valt? Dan kan je tal van artikelen laten personaliseren met een leuke tekst bij Bedrukken.nl. Last but not least, het allerbelangrijkste is dat zowel de bruid als jullie kunnen terugblikken op een geslaagd vrijgezellenfeest in de aanloop naar het huwelijk. Dus geniet en maak er een spectaculair feest van. 

0 Shares
Ook interessant