Handige tips om jouw nagels met gellak langer mooi te houden

0 Shares
0
0
0

Het versieren van je nagels met gellak is immens populair. Niet zo vreemd natuurlijk, want vrijwel iedereen wil er graag mooi uitzien. Wat is er leuker dan regelmatig complimentjes te ontvangen over je nagels? Het is dan wel zaak om ze ook inderdaad mooi te houden. Gewoonlijk gaat dat mooie gekleurde laagje een week of drie mee. Daarna wordt het tijd voor een nieuw bezoekje aan de nagelstudio, maar dan kun je ook meteen weer van stijl veranderen. Zo valt er steeds iets nieuws te showen!

Lange traditie

Het versieren van onze nagels doen we al eeuwenlang. Naar verluidt bestond nagellak al zo’n 5000 jaar voor Christus, al was het toen nog niet de lak zoals we die tegenwoordig kennen. Men versierde destijds de nagels met henna, een roodachtige kleurstof die vooral kennen vanuit de Arabische, Afrikaanse, Turkse en Indische culturen. De mogelijkheden met henna zijn echter beperkt, terwijl je tegenwoordig een gellak kleur voor bij jouw outfit kunt kiezen uit wel zeshonderd verschillende kleuropties. Dat is overigens niet de enige reden voor het succes van gellak.

Niet geschikt voor minderjarigen

De aard van de behandeling is zodanig dat die niet geschikt is voor minderjarigen. Dit heeft te maken met de hormoonhuishouding van tieners. Die zorgt ervoor dat de gellak niet goed blijft zitten op de nagels. Ook zijn de nagels op jongere leeftijd meestal dunner en zwakker dan die van een volwassene. Het algemene advies luidt om met deze beautyproducten voor de nagels te wachten tot minimaal de achttienjarige leeftijd is bereikt. Je loopt namelijk het risico om de eigen nagels dan onherstelbaar te beschadigen.

Gebruik je nagels niet

Misschien een voor de hand liggend advies, maar wel even belangrijk om bij stil te staan. Als je gellak op je nagels aanbrengt, doe je dat ter versiering. Als je vervolgens je nagels gaat gebruiken om pinda’s te pellen, potjes te openen, enzovoort, dan zul je niet lang plezier hebben van je mooie nagels. Gebruik een schroevendraaier of mes om je nagels te ontzien. Steek je handen ook liever niet in het water, want ook daardoor gaat de gellak minder lang mee.

Aanbrengen met basecoat

Wanneer je voor het aanbrengen van de gellak eerst een basecoat aanbrengt, hecht de gellak beter aan de nagels. Verzorg vervolgens je nagels goed: gebruik bijvoorbeeld nagelriemolie om de nagelriemen goed gehydrateerd te houden.

0 Shares
Ook interessant