Janine Domaine Abbring: Vriend, Kind, Gezondheid en meer

0 Shares
0
0
0

Een gezicht dat we al heel wat jaren op televisie kunnen zien, is absoluut het gezicht van Janine Domaine Abbring. Maar niet alleen als presentator is ze actief. Ze is ook programmamaker, tekstschrijver en journalist. Wij zijn benieuwd naar meer ins & outs over het leven van Janine Domaine Abbring. Jij ook? Lees dan verder! 

Het was 2009 toen Janine Domaine Abbring ineens door leek te breken. Het kwam door de rubriek van De Jakhalzen in het zeer goed bekeken programma: De Wereld Draait Door. Op korter termijn heeft Janine Domaine Abbring ook Zomergasten gepresenteerd. Waarbij ze een aantal zeer spraakmakende interviews heeft gedaan. Zoals bijvoorbeeld met ondertussen overleden burgermeester van Amsterdam Eberhard Van Der Laan. Voor dit interview heeft Janine Domaine Abbring ook de Sonja Barend Award gewonnen. Maar laten we even teruggaan naar het begin. Want waar is Janine Domaine Abbring geboren en getogen? 

Opgroeien en doorgroeien 

Op 5 februari 1976 is Janine Domaine Abbring geboren in Roden. Dit ligt in de provincie Groningen. Hier woonde ze met haar ouders maar ook met haar zus. Vanuit hier besloten haar ouders te gaan verhuizen naar Warffum. Wat nog hoger in Groningen ligt. Haar periode hier was niet zo fijn. Zo werd ze op de middelbare school gepest. Vanuit hier besloot ze naar een andere middelbare school te gaan tot ze haar diploma had gehaald en kon vertrekken. Dat deed ze ook want ze maakte de beslissing om journalistiek te gaan te studeren in Zwolle op Windesheim.

Hier koos ze voor de afstudeerrichting Geschreven Pers. Iets waar ze tot op heden veel aan heeft gehad. In 1999 studeert Janine Domaine Abbring af aan Windesheim en heeft ze haar diploma journalistiek op zak. Ze keert terug naar Groningen en gaat aan de slag op de kunstredactie van het Groninger Dagblad. Hier zal ze drie jaar werken voordat ze kiest voor een ander medium. Namelijk RTV Noord. 

Carrière van Janine Domaine Abbring

Ze heeft dus een aantal banen en blijft vooral binnen de schrijvende journalistiek werkzaam. Totdat ze dus bekend wordt met haar rol binnen De Jakhalzen als vast onderdeel van het programma De Wereld draait door. Het Nederlandse publiek lijkt haar volledig te omarmen en een aantal jaren blijft ze dit werk doen. Tot ze in 2011 besluit om de overstap te maken naar VARA. Ze gaat het hier het programma Vroege Vogels presenteren met. Menno Bentveld. 

In 2014 weet Janine Domaine Abbring haar naam met nog een groot en bekend programma te verbinden. Namelijk als freelance-eindredacteur van het programma Zondag met Lubach. Met dit programma weten ze in 2017 ook de felbegeerde prijs de Gouden Televizier-Ring te winnen. Het is de tweede keer dat een programma waar Janine Domaine Abbring aan mee werkt deze prijs in de wacht weet te slepen. Anno 2022 werkt ze nog steeds bij dit programma, alleen dan als eindredacteur.

Ongeluk tijdens Wie is de Mol

Abbring komt om nog wel een heel andere reden in het nieuws. Tijdens de opnames voor het programma Wie is de Mol komt Janine zo akelig neer dat ze een ruggenwervel breekt. Voor het programma moet ze namelijk een sprong maken van 11 meter hoog in het water. Ze komt zo vervelend neer en ze merkt direct dat er iets niet goed is. In Zuid-Afrika krijgt ze direct een operatie. Er wordt hierbij een rib verwijderd en ze krijgt een stalen constructie waarbij vier wervels aan elkaar worden gezet. Uiteindelijk geneest ze volledig van haar ongeluk en weten ze met dit seizoen van Wie is de Mol ook nog een Gouden Ring in de wacht te slepen. 

Dit is het fragment waarbij je ziet dat Janine verongelukt en blikt ze terug op dit moment:

Zomergasten en Wintergasten

Dit is een programma dat elk jaar in de zomer wordt opgenomen en uitgezonden waarbij grote namen worden geinterviewd. In totaal heeft Janine Domaine Abbring dit programma wel 6 seizoenen gepresenteerd. Ze begint met 2017 met het presenteren van dit programma, een programma dat als sinds 1988 wordt opgenomen. Janine krijgt veel lof voor haar interviews en weet er zelfs een Sonja Barend Award mee te verdienen. Over haar manier van interviewen wordt het volgende gezegd in het NRC: “Ze interviewt voor zichzelf, niet voor de kijker. Interrumpeert gasten, soms iets te, gemakkelijk. Dweept niet, pleaset niet, waar bij vorige presentatoren afgoderij dreigde”.

Toch besluit ze in 2022 het stokje over te geven aan Theo Maassen. Zelf gaat Janine door met een andere versie van het programma: Wintergasten. Hierbij worden ook mensen geïnterviewd alleen schuiven er hier ook internationale gasten aan tafel. Ook hier krijgt Janine weer veel lof voor. 

Hierbij het veelgeprezen interview met Eberhard van der Laan:

Het privéleven van Janine Domaine Abbring

Op 8 april 2022 laat Janine Domaine Abbring op haar Twitter-account zien dat ze een nieuwe relatie heeft. Een relatie met iemand die we ook kennen van televisie. Het is namelijk Nieuwsuur-presentator Jeroen Wollaars. Het is natuurlijk wel raden waar ze elkaar hebben leren kennen. We zien een romantische foto van het stel waarbij ze zijn opgedoft om namelijk naar het Boekenbal te gaan. Hierover grapt Janine Domaine Abbring het volgende: “Het thema van het Boekenbal is De Liefde en dat komt in ons geval toevallig heel goed uit”.

In een pilotuitzending van de Avondshow met Arjen Lubach is Jeroen te gast, en zoals we net hebben kunnen lezen is dat de plek waar Janine werkt. Eerder dat jaar stuurde Jeroen Janine ook al een berichtje om haar te complimenteren met haar programma Wintergasten. Het was genoeg om de vonk over te slaan tussen het nu gelukkige stel! 

Janine Domaine Abbring heeft geen kinderen. 

0 Shares
Ook interessant