Succesvol kleding online verkopen? Zo doe je dat! 

0 Shares
0
0
0

Nieuwe kleding kopen is leuk, maar wanneer je kledingkast uitpuilt van de items en je een groot deel nooit draagt kan het ook een dubbel gevoel opleveren. Hier is vandaag de dag een mooie oplossing voor die ook nog het nodige geld kan opleveren, mits je het goed doet. Welke optie dat is? Je kleding online verkopen! Waar vroeger tweedehands kleding eigenlijk niets meer waard was en gratis werd afgegeven bij de kringloopwinkel, is dat vandaag de dag wel anders. Mede door de populariteit van duurzaamheid en vintage kleding is tweedehands kleding helemaal hip. Doe hier dan ook je voordeel mee en verkoop je oude kleding. Door dit te doen houd je geld over om nieuwe hippe items te kopen of juist andere leuke dingen mee te doen. Hoe je succesvol online kleding verkoopt? Lees snel verder. 

De basis 

Het allerbelangrijkste bij het online verkopen van je kleding zijn de foto’s. Het is dan ook echt aan te raden om gebruik te maken van een topcamera of het liefste camera’s. De beste Samsung telefoon van dit moment heeft namelijk meerdere camera’s, waarmee je ook zonder goed daglicht perfecte foto’s kunt maken. Dit is de investering meer dan waard, want naast de foto’s zullen alle verkopen waarschijnlijk ook via je telefoon plaatsvinden. Een goede telefoon met een groot scherm zijn daarbij ontzettend fijn. En de kosten ervan? Die dek je natuurlijk gewoon met de succesvolle resultaten van jouw online verkopen.  

Even strijken 

Naast goede foto’s is het ook belangrijk om even te checken hoe de kleding eruitziet. Naast schoon is goed strijken enorm aan te raden. Wanneer kleding gekreukt is (en zeker bij een blouse), ziet het er vaak direct een stuk minder mooi uit. Hang het ook mooi op een hangertje en idealiter wissel je het af met een paar foto’s waarop je de items draagt. Dan zien eventuele kopers precies hoe de kleding valt en kunnen ze bij een jurk inschatten hoe lang (of te kort!) deze is.  

De omschrijving 

Dan nog de tekst die je erbij gaat zetten. Dit is vooral belangrijk voor de vindbaarheid van je items. Vermeld sowieso altijd duidelijk de maat en de merknaam. Ook wanneer iets van de Zara is, is dat het vermelden waard. Soms zoeken mensen een jurkje dat uitverkocht is, wanneer je dan de winkel vermeldt kunnen ze gericht zoeken. Wees daarnaast eerlijk over de status van de items. Zit er een klein vlekje op, gaatje in of valt het item klein? Vermeld alles wat relevant is. Anders krijg je achteraf negatieve reviews, iets wat je verkoopcarrière later gaat schaden. Kortom, online kleding verkopen kent wel degelijk bepaalde trucjes om het tot een succes te maken. Zodra je deze kent zul je zien dat het al snel tot betere verkopen leidt. Zorg er ook voor dat je het in meerdere talen plaatst, wanneer het een internationaal platform is. De wereld houdt immers niet op bij onze eigen grenzen. En de winst? Zet deze apart en doe er iets leuks mee, dit resultaat mag je best vieren en voor jezelf houden! 

0 Shares
Ook interessant