Vijf inspirerende stijlen voor de slaapkamer

0 Shares
0
0
0

De slaapkamer is één van de meest belangrijke kamers in een huis. Het is de plek waar je tot rust komt, slaapt en oplaadt voor de volgende dag. Het is de kamer die rust uitstraalt en tegelijk helemaal aansluit bij jouw persoonlijkheid. Je kiest dus voor een interieurstijl die goed bij jou past.

Ga jij je slaapkamer inrichten of is de kamer toe aan een make-over? We zetten vijf interieurstijlen voor je op een rijtje zodat jij voldoende slaapkamer inspiratie hebt voor het inrichten van jouw kamer.

De landelijke slaapkamer

In de landelijke stijl wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en neutrale, warme kleuren. Wanden en plafond schilder of behang je in een lichte kleur, de vloer is vaak van houten planken of in laminaat met een natuurlijke hout-look. Meubelen zoals het bed, nachtkastje en stoel zijn van hout, accessoires zijn ook van natuurlijke materialen. Daarbij mag je denken aan (droog)bloemen, een rieten mand of een katoenen plaid over het bed. Met accessoires kun je ook kleuraccenten aanbrengen. Zet de slaapkamer niet te vol met accessoires en meubelen, een landelijke slaapkamer straalt juist rust en ruimtelijkheid uit.

De moderne slaapkamer

De moderne slaapkamer heeft een tijdloze interieurstijl die wordt gekenmerkt door strakke materialen en lijnen. Kleuren zijn licht en sober, de inrichting is ruimtelijk zonder te veel (of zelfs helemaal geen) accessoires. De meubelen hebben een rustige, strakke vormgeving en kunnen, als contrast met de lichte kleuren in de ruimte, zwart of diep donkerblauw zijn. Kies dan wel voor licht gekleurd beddengoed.

Wil je iets meer zachte vormen in een moderne slaapkamer? Kies dan voor geplooide gordijnen, overgordijnen of een plisségordijn, of voor sierkussens op het bed.

De Scandinavische slaapkamer

De Scandinavische stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van duurzame materialen, de warme sfeer en de ruimtelijkheid. Net zoals de moderne stijl is dit een tijdloze inrichting. Zachte materialen zoals wol en linnen worden afgewisseld met hout en riet. Daglicht speelt een belangrijke rol, net zoals frisse lucht en sfeerverlichting als het buiten donker is. Kleuren zijn licht en natuurlijk, zoals crème, terra en oker. Ook accessoires hebben een natuurlijk tintje. Droogbloemen, houten sculptuurtjes of rieten ornamenten doen het goed in deze stijl.

De bohemian slaapkamer

De bohemian, of ‘boho’ stijl is een gezellige inrichting waar kleur de hoofdrol speelt. Je experimenteert met prints, kleuren en accessoires zodat de kamer helemaal jouw karakter en voorkeuren reflecteert. Je kiest voor naturel of aardetinten, afgewisseld met donkerblauw of dieprood. Bij materialen moet je denken aan hout, wol en linnen. Accessoires komen vaak van reizen die je gemaakt hebt, of dat nu naar een ver land was, of een reisje naar een leuke braderie in een naburige stad. Een bohemian stijl kan druk overkomen, maar hoeft dit helemaal niet te zijn als je de kleuren goed op elkaar afstemt en de slaapkamer niet te vol met spullen zet.

De retro slaapkamer

Met een retro slaapkamer ga je terug naar de sixties of seventies. Deze stijl is heel divers en je kunt er veel kanten mee op. Kies voor rustige kleurvlakken met sixties-tinten zoals rood en blauw, of ga voor een psychedelische seventies print op de muur. Een gehaakte sprei over het bed, gehaakte gordijntjes voor de ramen, zelf gemaakte kussentjes. Het kan en mag allemaal. Omdat retro weer hip is, vind je veel spullen nieuw in de winkel. Als je voor vintage gaat speur je het internet af, struin je over rommelmarkten en kijk je bij de kringloop. In deze stijl mag een aantal planten ook niet ontbreken, zoals een pannenkoekplant of een sanseveria. Dit geeft niet alleen een leuk kleuraccent, een plant zorgt ook voor een gezondere lucht in de ruimte.

0 Shares
Ook interessant