Dit zijn de trends voor je eetkamer voor 2024/2025

0 Shares
0
0
0

Kijken we naar het kloppend hart van vrijwel ieder huis, dan zien we dat dat niet meer altijd de woonkamer is. Door de jaren heen is de eetkamer de plek geworden waar we eten, werken, kletsen, borrelen en lekker koken. Het is als het ware een echte sociale hub geworden waar van alles mogelijk is.

Daarom is het wel zo fijn om deze ruimte gezellig en sfeervol in te richten. Gelukkig is er een groot aantal te gekke nieuwe trends beschikbaar waarmee je je eetkamer kan opfleuren. Wat staat ons zoal te wachten in de wereld van het eetkamerontwerp? Denk aan ovale tafels en natuurlijke materialen. In dit artikel vertellen we je er graag meer over.

Van neutrale tinten naar gewaagde kleuren in de eetkamer

Waar het de afgelopen jaren in huis vooral om neutrale tinten draaide, zien we vanaf 2024/2025 een opvallende verandering: we gaan van natuurlijke tinten langzaam maar zeker naar meer gewaagde kleuren. Dat betekent niet dat we direct allerlei felle kleuren in de eetkamer gaan zien, maar wel dat er überhaupt wat meer kleur zichtbaar gaat zijn. Denk aan kleuren zoals donkerblauw, diep oranje, smaragdgroen en bordeaux. Stuk voor stuk kleuren die warmte en gezelligheid naar je eetkamer brengen. Deze tinten zijn ook nog eens goed te combineren met de bestaande natuurlijke kleuren die je misschien al in de keuken hebt.

Ovale tafels in de eetkamer: ronde vormen blijven hip

Een trend die we wel direct meenemen vanuit eerdere jaren is de trend van de ovale tafels. Ronde vormen zijn en blijven nog steeds ontzettend populair. Dit soort vormen geven iedere ruimte iets zachts, omdat er geen strakke hoeken te ontdekken zijn. Het voordeel van ovale tafels is dat ze verkrijgbaar zijn in allerlei vormen, kleuren en stijlen. Zoek je een modern en strak exemplaar, dan is dat mogelijk. Dat geldt ook voor meer landelijke ovale tafels van hout die wat meer warmte uitstralen. Of misschien wil je wel liever voor een glazen ovale tafel of zelfs een marmeren ovale tafel gaan! Kortom: de keuze is reuze en geloof ons: ovale tafels zijn écht een must de komende tijd.

Duurzame en natuurlijke materialen toevoegen aan je eetkamer

Wat we de laatste jaren sowieso al zien in de woontrends is de komst van duurzaam wonen. We kunnen niet meer om duurzaamheid heen en deze trend zet stevig door in 2024/2025. Hierbij zien we dat er veel natuurlijke materialen worden gebruikt in de eetkamer: van bamboe tot rotan en van steen tot hout. Deze materialen zijn razend populair voor (ovale) tafels, stoelen, kasten en accessoires. Kies hierbij wel voor een duurzame variant, zodat je tegelijkertijd een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Gelukkig zijn houten eettafels, marmeren aanrechtbladen en rotan kasten stoere items met een warme uitstraling en daardoor perfect voor je eetkamer.

Voeg planten toe aan je eetkamer voor meer groen en gezonde lucht

Planten blijven eveneens een grote rol spelen in het interieurontwerp in je huis, dus ook in je eetkamer. Het is bewezen dat planten gezond voor je kunnen zijn, omdat er allerlei kamerplanten zijn die de lucht binnenshuis kunnen verversen en zo verbeteren. Dat zorgt voor een gezondere leefomgeving. Daarnaast bieden planten de nodige decoratieve toevoeging aan je eetkamer. Voeg meerdere soorten planten toe, zoals hangplanten en grote groene planten, en je zal zien dat het een sfeervol geheel oplevert.. Extra tip: ga ook voor een paar kruidenplantjes waar je verse kruiden kunt plukken als dat nodig is. Lekker tijdens het koken!

Eetkamer is een multifunctionele ruimte in 2024/2025

Zoals je inmiddels weet, is de eetkamer een multifunctionele ruimte geworden. Dit betekent dat we er allang niet alleen maar eten en koken, maar dat we er ook relaxen, samenkomen met vrienden, een serie kijken en nog even wat werk afmaken. Daar moet je de ruimte dus op in gaan richten. Investeer bijvoorbeeld in meubels die je gemakkelijk aan kunt passen, zoals uitschuifbare tafels en verstelbare stoelen. Denk ook aan goede opbergoplossingen die zowel stijlvol als praktisch zijn, zodat je optimaal gebruik kunt maken van je eetkamer, of je nu aan het dineren of aan het ontspannen bent. Deze trend kun je eenvoudig combineren met de bovenstaande trends voor je eetkamer.

Voeg opvallende statement verlichting toe aan je eetkamer

Tot slot nog een trend die absoluut niet mag ontbreken in je huis: statement verlichting. Verlichting is natuurlijk altijd een cruciaal onderdeel geweest van een eetkamer. In 2024/2025 draait het echter volledig om statement verlichting. Deze vorm van verlichting zien we niet alleen in de eetkamer, maar ook in andere ruimtes van het huis terug. Waar je aan moet denken bij statement verlichting? Simpel: aan lampen die echt opvallen. Kroonluchters, unieke lichtinstallaties, grote industriële lampen, artistieke hanglampen en ga zo maar door. Als ze maar opvallen! Kortom: er zijn genoeg trends voor je eetkamer te ontdekken. Voor welke trends ga jij?

0 Shares
Ook interessant