De voordelen van een betonvloer in huis

0 Shares
0
0
0

Een betonvloer in huis heeft ontzettend veel voordelen. Het is dan ook geen verrassing dat dit type vloer de laatste jaren steeds populairder is geworden. Het voordeel van een betonvloer, is dat het eigenlijk in iedere woonstijl wel is toe te passen. Dat komt doordat betonvloeren eigenlijk vrij neutraal zijn, waardoor ze een goede keuze zijn voor ieder huis. Omdat deze vloeren niet alleen mooi zijn, maar ook ontzettend veel praktische voordelen hebben, willen we er graag een aantal met je bespreken. Dus sta jij op het punt om een nieuwe betonvloer uit te zoeken, maar twijfel je nog of het iets voor je is? Lees dan deze voordelen even rustig door. We horen namelijk regelmatig dat veel mensen bij een betonvloer denken aan de vloeren in een grote bedrijfshal, terwijl dit absoluut niet het geval is. Zo heb je namelijk de keuze uit allerlei verschillende kleuren, zodat de vloer volledig kan worden aangepast aan jouw wensen.

Weinig tot geen onderhoud

Ben jij op zoek naar een vloer die niet alleen mooi is, maar ook weinig onderhoud nodig heeft? Kies dan voor woonbeton in je woonkamer. Het voordeel van woonbeton is dat het naadloos is en dus niet alleen veel langer meegaat dan veel andere vloeren, maar ook makkelijker schoon te maken en ook schoon te houden is. Vuil kan zich namelijk niet gaan nestelen in de naden en kieren, aangezien deze er niet zijn. Op lange termijn is dit dus een keuze die je ook een hoop bespaart. Kies je namelijk voor bijvoorbeeld laminaat of PVC,  dan ben je in eerste instantie wel goedkoper uit, maar op lange termijn natuurlijk niet. Zo is de levensduur van woonbeton vaak tussen de 15 en 20 jaar en zelfs langer wanneer je er zuinig op bent.

Moderne uitstraling

Houd je van een moderne uitstraling? Dan is een betonvloer een goede keuze. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor beton cire voor zowel de vloeren als wanden. Een betonvloer geeft je huis een moderne en eigentijdse uitstraling. Het strakke en minimalistische uiterlijk van een betonvloer past goed bij een breed scala aan interieurstijlen en kan elke kamer een stijlvolle uitstraling geven. Bovendien kun je met betonvloeren verschillende afwerkingen creëren, zoals gepolijst beton, gezuurd beton of zelfs beton met ingelegde patronen. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit direct een compleet andere uitstraling geeft aan je interieur. Daarom is het goed om bijvoorbeeld eens een 3D ontwerp te laten maken, zodat je kunt zien hoe een betonvloer bij jou in huis staat.

Energiezuinig

Bij een vloer denk je misschien niet direct aan een stuk energiezuinig, maar dat is een betonvloer natuurlijk wel. Doordat een betonvloer als het ware bestaat uit verschillende lagen, heeft het ook een hoge thermische waarde, wat eigenlijk niets meer betekent dan een goede isolatie. Helemaal wanneer je dit combineert met vloerverwarming zorg je er ook voor dat je woning aangenamer wordt qua temperatuur. Doordat een betonvloer goed geleid wordt, kan de warmte gelijkmatig worden verdeeld, waardoor je het een stuk sneller warm hebt in huis, wat dus ook zorgt voor een lagere energierekening. Hoe fijn is dat?

0 Shares
Ook interessant