Snel en Stijlvol: Renoveer je badkamer in één dag

0 Shares
0
0
0

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn: het renoveren van je badkamer in slechts één dag. Echter, met onze wandpanelen is dit werkelijkheid. Wandpanelen vormen dé oplossing voor tegels in de badkamer, zonder dat er sloopwerk nodig is of dat je te maken krijgt met stof, puin en langdurige overlast. In deze blog leg ik uit hoe je je badkamer in één dag kunt renoveren, zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit.

De voordelen van wandpanelen:

1. Geen sloopwerk: behoud van de oude tegels in de badkamer.

2. Minder afval: omdat er geen sloop nodig is.

3. Eenvoudige montage: de wandpanelen kunnen direct over de bestaande tegels worden aangebracht.

4. Gemakkelijk schoon te maken: geen last meer van vieze voegen door schimmel en kalkaanslag. Een sopje en een zachte doek volstaan om de wandpanelen schoon te houden.

Planning en voorbereiding:

Het is handig om als eerste stap duidelijk te hebben hoe je wilt dat jouw gerenoveerde badkamer eruit komt te zien. Kunststof wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en patronen, waardoor je diverse opties hebt: Metaallook wandpanelen brengen een industriële en moderne uitstraling met zich mee. Betonlook wandpanelen brengen de robuuste en industriële sfeer van beton naar binnen, zonder de zwaarte en kosten van echt beton. En Marmerlook wandpanelen stralen elegantie en verfijning uit. Deze panelen bootsen de natuurlijke schoonheid van marmer na, met zijn unieke aderpatronen en glanzende afwerking.

Inmeten van de wandpanelen

Nadat je een keuze hebt gemaakt welk wandpaneel het mag worden kun je beginnen met inmeten van je badkamer Meet goed de breedte en hoogte zodat je weet wat voor afmetingen je moet hebben. Voor uitsparingen zoals een stopcontact of douchkop kun je de wandpanelen ook gemakkelijk zelf met een cirkel- of decoupeerzaag op maat of in een gewenste vorm zagen. Gebruik hiervoor een zaagblad met fijne tanden en zaag rustig op lage toeren door het paneel. 

Montage in één dag:

Zodra je wandpanelen in huis hebt, kun je direct aan de slag. Maak de huidige (tegel)wand grondig schoon en droog, schuur de achterkant van het paneel licht op en monteer het met behulp van High Tack kit tegen de wand. Werk het wandpaneel vervolgens af met speciale Alcoxy siliconenkit. Optioneel kun je afwerkingsprofielen gebruiken voor een persoonlijke touch. Het gebruik van wandpanelen bespaart niet alleen tijd bij het renoveren en monteren, maar geeft je badkamer ook een moderne en strakke uitstraling.

0 Shares
Ook interessant