7x het beste aan de iPhone 15

0 Shares
0
0
0

Wil je meer weten over de nieuwe iPhone 15? Wij zetten de 6 nieuwste en beste veranderingen voor je op een rij. Dan weet je waarvoor je moet kiezen bij je volgende telefoon. 

#1 Vier verschillende modellen 

De iPhone 5 gaat dit jaar niet komen met de standaard drie modellen, maar dit jaar kan je vier verschillende modellen verwachten. Dit zijn de:

  • iPhone 15 
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max 

Het zit hem met name in de maten, maar ook de bruikbaarheid van de iPhone 15. Zo zal de iPhone 15 Pro Max weer voorzien zijn van beter features zoals een snellere processor en een betere camera. 

#2 Meer kleurkeuzes 

Bij Apple schommelen ze altijd flink als het gaat om de kleuren. Zo hebben ze jaren gehad waar je alleen kon kiezen tussen zilver, wit en zwart. Maar zijn er ook jaren geweest waar je wel kon kiezen tussen 10 verschillende kleuren. De geruchten zijn dat ze dit jaar weer komen in 15 verschillende kleuren. Zo kan je eindelijk voor de iPhone 15 Pro Max kleuren zelf kiezen, in plaats van de standaardkleuren die normaal beschikbaar zijn. 

#3 Periscooplens 

De iPhone Pro Max en waarschijnlijk ook de iPhone 15 Pro gaan komen met een doorontwikkelde periscooplens. Deze lens zorgt ervoor dat je veel verder kan gaan inzoomen. Van wel 5 tot 6 keer beter zoom gaat dit opleveren op de foto’s van je iPhone. Het is niet te geloven wat voor een verschil dit gaat zijn in je uiteindelijk foto’s. 

#4 Usb-C

Misschien wel één van de grootste zichtbare veranderingen is de kabel. Zo ging de iPhone jarenlang met de grotere en bredere oplaadkabel naar hen eigenlijk ontworpen: Lightning kabel. Door aanscherping van de regels binnen de Europese unie vanaf 2024 moeten alle telefoons overgaan op een usb-C. Dat betekent dus dat je niet meer allerlei verschillende kabeltjes nodig hebt. Maar je kan ervan uitgaan dat de iPhone 15 ook een usb-C zal hebben. 

#5 Solid State knoppen 

Gaat het wel of niet gebeuren is de grote vraag voor veel liefhebbers van de iPhone. De solide State knoppen, zijn knoppen die niet meer echt ingedrukt hoeven worden. Er komt een gevoelsmatige klik die ontstaat door een trillende motor in de iPhone. Maar het schijnt toch dat ze afgestapt zijn van de solide State knoppen en pas bij de iPhone 16 deze zullen volgen. De solide state knoppen moeten uiteindelijk zorgen voor meer waterbestendigheid en minder kans op kapotte knopjes aan je toestel. 

#6 Efficiëntie in batterij en chip 

De nieuwe iPhone 15 krijgt een verbeterde chip die vele malen efficiënter gaat zijn dan de eerdere A16 Bionic chip. De A17-Chip gaat sneller zijn, maar verbruikt ook tot waarschijnlijk 30% minder aan stroom. Hierdoor zal je batterij vele malen langer meegaan dan je gewend bent bij je iPhone. Het kan zelfs zijn dat de capaciteit tot wel 18% verschil gaat maken ten opzichte van de iPhone 14. Een flinke verbetering dus! 

0 Shares
Ook interessant