Kleine zaken waar je (goede) stijl aan herkend 

0 Shares
0
0
0

Dure kleding kopen kan iedereen, maar echt stijl hebben niet. We kennen allemaal die mensen die zelfs een vuilniszak kunnen aantrekken en het er stijlvol laten uitzien. Wat dit is? Het geheim helemaal ontrafelen is wellicht niet te doen, maar er zijn wel mogelijkheden om kleine zaken te kopiëren. Het zit hem namelijk in de details, de finesses. Echt stijlvolle mensen hebben een aantal trucs waarmee ze stijl en klasse ademen. Hier een aantal kleine tips welke al een groot verschil kunnen maken.  

Accessoires 

Stijl zit hem niet alleen in de kleding die je draagt, maar ook in de zaken die je daaromheen bij je hebt. Denk aan een tas, hoed en zonnebril. Aan deze zaken wordt echter vaak al de nodige aandacht besteed, ook door mensen die nog niet altijd stijlvol voor de dag verschijnen. Maar ook hele kleine dingen zoals een telefoon en telefoonhoesje maken verschil. Vaak gaan mensen voor de meest nieuwe telefoon, maar of dat ook de meest stijlvolle is? Stijlvolle mensen gaan niet per definitie voor de laatste, dure smartphone. Het zou immers gek zijn, dat iemand die met alles vintage is wel de meest nieuwe technologie in z’n zak heeft zitten. Deze mensen kiezen precies die telefoon die bij hun outfit past, en ja dit kan ook een wat ouder model zijn. Maar geen nood, hierbij doen ze een goedkoop sim only abonnnement. Deze kun je al voor een paar euro per maand afsluiten en toch kun je dan altijd online zijn. Een telefoon ademt stijl en straalt klasse uit, mits je de juiste kiest. Dus mensen met stijl hebben liever een iets ouder model telefoon en meerdere telefoonhoesjes, dan andersom. En een sim only abonnement zorgt er toch wel voor dat ze altijd en overal bereikbaar zijn.  

Met nonchalance 

Iets waar je mensen met stijl aan herkend is niet alleen de kleren die ze dragen, maar ook hóe ze dit dragen. Ook met warm weer. Geen sjaals strak geknoopt om de nek, maar nonchalant over de schouder gedrapeerd. Geen blousejes strak in de broek gepropt, maar nonchalant half erin. Mouwen een klein beetje opgestroopt, één broekspijp een beetje omgevouwen; allemaal tekenen van stijl. Het gaat er dus niet alleen om wat je draagt, maar ook zeker hóe je het draagt. 

De kleuren 

Nog een aspect waar je mensen met stijl aan herkend, zijn de kleurencombinaties. Het liefste zijn ze gekleed in ton sur ton combinaties. Geen papegaaien combinaties maar juist kleuren in dezelfde tint of uit hetzelfde kleurenspectrum. Ook worden prints beperkt en worden er sowieso geen prints op elkaar gedragen. Een streepje of ruitje is altijd goed, maar uiteraard gecombineerd met een effen ondershirt of hemd.

Kortom, het gaat er soms geen eens om wat je draagt en of de items duur zijn. Het gaat er vooral om hoe je het draagt en de bijbehorende kleurencombinatie. Ook zit het niet in een dure tas, maar in het geheel wat daarbij komt. Zaken als een telefoon tover je constant tevoorschijn, deze voorzien van een bijpassend hoesje ademt stijl en klasse. Dus kies bewust waar je in investeert en laat andere dure zaken voor wat het is. Voor je het weet ben jij ook één en al stijl en klasse! 

0 Shares
Ook interessant