Het gouden stappenplan voor een perfect versierde kerstboom

0 Shares
0
0
0

Voor je het weet komt de kerstperiode er weer aan. En dat betekent dat het bijna tijd is om je huis om te toveren tot een sfeervol winterwonderland! Een van de belangrijkste onderdelen hiervan is natuurlijk de kerstboom. Of je nou kiest voor een echte boom met heerlijke dennengeur of een mooie kunstkerstboom die je ieder jaar kunt hergebruiken: het decoreren ervan is een echte kunst. Natuurlijk kun je zomaar beginnen met het ophangen van kerstballen. Maar door een duidelijk stappenplan te volgen, zorg je ervoor dat ieder detail écht op z’n plek valt.

Stap 1: Lichtjes als fundament

Een belangrijke basis voor een mooie kerstboom is het plaatsen van de lichtjes. Begin altijd met het lichtsnoer voordat je andere decoraties toevoegt. Kies voor lampjes met een warme lichtkleur voor een gezellige sfeer of voor gekleurde LEDS als je het wat speelser wilt maken. Start bij de stam van de boom en werk in cirkels naar buiten en boven toe. Op deze manier worden de lichtjes mooi gelijkmatig verdeeld. Probeer het lichtsnoer ook eens wat verder naar binnen te hangen voor meer diepte tussen de takken.

Stap 2: Slingers en linten voor textuur

Na de lichtjes kun je de boom wat meer textuur geven met slingers, linten of bijvoorbeeld kralenkettingen – afhankelijk van jouw stijlvoorkeur. Dit laat de boom nog feestelijker en voller ogen dan wanneer je enkel kerstballen gebruikt. Drapeer slingers losjes tussen de takken voor een nonchalant effect. Zorg er natuurlijk ook voor dat de kleuren goed aansluiten bij de ornamenten die je straks toevoegt.

Stap 3: Ornamenten van groot naar klein

Nu de basis helemaal klaar is, kun je beginnen met ophangen van de kerstballen en ornamenten. Begin met de grotere ballen en versieringen. Hang deze zo gelijkmatig mogelijk in de boom, zodat alles mooi in balans blijft. Vervolgens vul je de lege plekjes op met de kleinere decoraties. Wees niet bang om te mixen en matchen met kleuren of stijlen. Wees creatief, maar zorg er wel voor dat het een samenhangend geheel vormt. Goede tip: laat je inspireren door de versierde bomen en ornamenten bij je favoriete tuincentrum. Vanaf 12 oktober is het kerstseizoen bij Tuincentrum De Boet weer geopend, dus kun je hier meteen leuke inspiratie opdoen!

Stap 4: De kers op de taart

Of beter gezegd: de piek op de boom. Deze laatste finishing touch maakt de kerstboom pas echt af. Naast de piek kun je eventueel ook nog wat kunstsneeuw of andere decoratie rondom je boom toevoegen om de kerstsfeer helemaal compleet te maken.

0 Shares
Ook interessant