Banken en keuze uit verschillende materialen

0 Shares
0
0
0

De bank is in de woonkamer vaak toch wel het centrale punt. Hier komt iedereen samen om gezellig met elkaar te kletsen, tv te kijken of te bankhangen. Nu zijn er uiteraard enorm veel verschillende modellen waar je uit kunt kiezen. Je kunt voor een hoekbank gaan, of juist weer voor losse onderdelen. Een ander element dat een grote invloed heeft op je interieur, is het materiaal waar de bank van gemaakt is. Hier zijn ook enorm veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Heb jij hier een helpend handje bij nodig? Lees dan dit artikel gauw verder. 

Een klassieke lederen bank

Natuurlijk heb je de klassieker: de lederen bank. Dit materiaal is absoluut tijdloos en ook erg duurzaam. Met het natuurlijke en glanzende uiterlijk, passen lederen banken perfect in klassieke en moderne interieurs. Een diep bruine leren bank voegt warmte toe aan een traditionele ruimte, terwijl een strakke, zwarte leren bank weer een moderne uitstraling geeft. Een verouderd uitziende leren bank met zichtbare texturen kan ook weer prachtig in een industrieel interieur staan. 

Een stoffen bank

Een stoffen bank is ook een prachtige keuze. Er zijn namelijk erg veel verschillende stoffen waar je uit zou kunnen kiezen. Denk aan katoen, linnen tot fluweel of een microvezel bank. Dankzij deze veelzijdigheid, past een stoffen bank juist in enorm veel verschillende interieurstijlen. In een Scandinavisch interieur past bijvoorbeeld een lichtgekleurde stoffen bank, met een zachte textuur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bank met gebroken witte, katoenen bekleding. Een fluwelen bank kan weer een beetje luxe aan jouw interieur toevoegen. 

Een velvet bank

Een velvet bank zie je niet vaak in interieuren terug, maar kan echt een pracht parel bij jou in huis zijn. Het zachte, glanzende oppervlak van het fluweel voegt niet alleen een vleugje glamour toe, maar creëert ook een gezellige en uitnodigende sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een diepblauwe of dieprode velvet bank die een opvallend middelpunt in jouw interieur kan vormen. Naast opvallende kleuren, zijn er natuurlijk ook neutrale tinten om uit te kiezen. Een velvet bank kan dus passen in zowel een traditioneel als modern interieur. 

Tips voor bij het kiezen

Bij het kiezen speelt esthetiek een belangrijke rol. Maar, er zijn ook andere zaken die je in overweging moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan je levensstijl. Met kinderen kan een leren bank bijvoorbeeld handiger zijn, aangezien deze toch minder vlekken. Denk ook aan het onderhoud. Een leren bank heeft bijvoorbeeld meer onderhoud nodig. Verder kun je bijvoorbeeld met een 3d interieur ontwerp inschatten wat het beste in jouw woning zou staan.

0 Shares
Ook interessant