Originele cadeau-ideeën voor speciale gelegenheden

0 Shares
0
0
0

Fantastisch, het is weer tijd om een cadeautje te regelen. De afgelopen jaren deed je dat zó goed, dat je tegenwoordig door vrijwel iedereen wordt gevraagd om die taak op je te nemen. Van een afscheid van een collega op het werk tot de 75e verjaardag van je schoonvader, niets is te gek. Althans, dat probeer je er maar mee uit te stralen.

Want, en dat is absoluut niet erg, jouw eigen ideeën pot begint langzamerhand leeg te lopen. Weten zij veel dat je helft van je ideeën sowieso al inspireerde op wat je op het internet zag. Dan is een blog zoals deze lezen al helemaal geen ‘crime’. Maar goed, of je nu een cadeautjes-mens bent of niet, in deze blog geven we originele cadeau-ideeën voor speciale gelegenheden. Lees je gauw verder? Misschien doe je er wel je voordeel mee!

Gelegenheid 1: uitzwaaicadeau

Een uitzwaaicadeau voor nee, niet die collega die weggaat, maar eentje voor iemand die voor een langere tijd gaat reizen. Denk bijvoorbeeld aan dochterlief die 3 maanden Azië op de planning heeft staan. Of jullie lieve vrienden die met ‘2 onder 2’ het een goed idee vonden om een jaar te vertrekken naar Amerika. We zouden zeggen, geef hen een reisdagboek cadeau. In dat dagboek kunnen dan alle mooie verhalen worden opgeschreven. Het voorkomt dat grappige dingetjes worden vergeten en maakt duidelijk wat nu eigenlijk het meeste indruk heeft gemaakt.

Klik hier om het cadeau te bekijken

Gelegenheid 2: afscheid van collega

Awh, je lieve collega, met wie je de afgelopen 5 jaar intensief hebt samengewerkt, gaat weg. Jij en je collega’s, met wie je allemaal een speciale band hebt opgebouwd, willen graag wat geven. Dus, wat dacht je van een zogeheten 365 dagen boek. Met dit boek wordt de collega nog elke dag herinnert an hoe geweldig ze is als persoon. Is het dat niet, dan is het wel een dagelijkse portie wijselijk advies. Hoe dan ook iets wat super leuk is, al helemaal als je met je collega’s zelf nog een aantal persoonlijke boodschappen verstopt.

Klik hier om het cadeau te bekijken

Gelegenheid 3: 50e verjaardag

We kennen de standaard Abraham en Sarah nu wel, het is tijd voor wat anders! Wel iets anders waarmee het duidelijk is dat het om de 50e verjaardag gaat, maar dus geen pop in de tuin. Daarentegen zijn we gekomen op een boek dat de eerste 18 jaar van het leven van de 50e jarige beschrijft. Een boek die de Abraham of Sarah doet aan de goede oude tijd. Toen de spieren nog soepel waren, de eerste verliefdheden plaatsvonden en school het belangrijkste was wat er ongeveer bestond. Schrijf in de kaft een lief berichtje en je ben tal helemaal binnen met dit cadeau. Super leuk, nietwaar?

Klik hier om het cadeau te bekijken

Gelegenheid 4: behalen van zwemdiploma

Het is al lastig zat om telkens weer opnieuw cadeau’s voor al je kinderen en voor elke gelegenheid te bedenken. Wat geef je bijvoorbeeld voor het behalen van een zwemdiploma? En een nog betere vraag, wat geef je voor het behalen van een vijfde zwemdiploma? Zeg het maar, want wij vinden het erg lastig. Tenminste, tot dat we erachter kwamen dat het heel leuk is om cadeautjes uit een strandset, verdeeld te geven. Eerst krijgt degene alleen het schepje en de emmer, de volgende keer een aantal vormpjes, die keer daarop een duikbril om te zoeken naar schelpen ter versiering, etc. Leuk, nietwaar?

Klik hier om het cadeau te bekijken

Gelegenheid 5: moeder-dochterdag

De connectie tussen moeders en dochters is onbeschrijfelijk. Ze kennen elkaar door en door en zullen elkaar steunen door dik en dun. Met name wanneer de dochter wat ouder is en echt een zelfstandig persoon (aan het worden) is, is dit een ontzettend fijn gegeven. Om dit te koesteren, kan je als moeder of dochter aan de ander een notitieboekje geven. Een notitieboekje dat jullie from now on kunnen gebruiken voor mooie brieven die jullie aan elkaar schrijven. Hier is geen onderwerp te gek en geen vraag ongemakkelijk. Het is jullie geheimpje, waar niemand vanaf weet. Dat is toch super leuk!

Klik hier om het cadeau te bekijken

Gelegenheid 6: Feestdagen

Kerst, Pasen en Sinterklaas… Het zijn voor veel mensen momenten waarop er cadeautjes worden rondgedeeld. Maar, met wat voor cadeau maak je nou altijd indruk? Well, heb je al weleens gedacht aan het feit dat je iemand gewoon een ster cadeau kan doen. Wauw, je hoort het goed, een ster. Dit is leuk voor zowel jong en oud en daardoor kan je eigenlijk hasst niet verkeerd zien. Tenzij iemand al een ster van iemand heeft gekregen, bijvoorbeeld. Nou ja, heel goedkoop zal het niet zijn, maar voor een keertje is het best gaaf om te doen!

Klik hier om het cadeau te bekijken

Conclusie

Het kiezen van het perfecte cadeau voor elke gelegenheid kan een uitdaging zijn, maar met de juiste overwegingen kun je een blijvende indruk achterlaten. Voor elke gelegenheid geldt: het gaat om het tonen van waardering en zorgzaamheid. Laat je geschenk een verlengstuk zijn van je gevoelens en vier de bijzondere momenten met stijlvolle en doordachte cadeaus. Zolang je er zelf ook al erg enthousiast bent, sta je vaak al met 5-0 voor.

0 Shares
Ook interessant