Waarom jij ook met seizoensgebonden dekbedden moet wisselen 

0 Shares
0
0
0

Je hebt vast wel eens van de verschillende soorten dekbedden voor alle seizoenen gehoord, maar waarom kopen mensen verschillende dekbedden terwijl je maar een enkele nodig hebt? Seizoensgebonden dekbedden zijn een investering waar je zeker geen spijt van zal hebben. Ontdek snel waarom jij ook moet overwegen om verschillende seizoenen dekbedden aan te schaffen!

Wat zijn de verschillende soorten seizoenen dekbedden?

Om te bepalen welk dekbed geschikt is voor jou is het belangrijk om eerst te weten welke er beschikbaar zijn. Er zijn echt heel veel verschillende opties in dekbedden diktes en materialen, maar in principe wordt het in 3 categorieën ingedeeld. De 3 categorieën zijn zomerdekbed, winterdekbed en 4-seizoenendekbed. Deze dekbedden hebben allemaal verschillende eigenschappen die wij aan jou uit gaan leggen. 

Voordelen van zomerdekbedden

Zomerdekbedden zijn speciaal gemaakt voor de warme zomernachten. Je kent het wel dat je ‘s nachts zwetend in bed ligt, je kan gewoon niet slapen omdat het zo warm is, maar toch wil je graag een deken over je heen. Dit is de perfecte oplossing! 

 • Lichtgewicht materialen
 • Ademend vermogen
 • Vochtregulatie

Voordelen van een winterdekbedden

Winterdekbedden zijn, in tegenstelling tot zomerdekbedden, echt ontzettend knus. De koudste wintermaanden zijn geen probleem voor deze zware, dikke dekbedden. Niet alleen is het materiaal dik en zwaar om er voor te zorgen dat jij altijd knus onder de deken zit, maar ze zijn ook nog eens van hoogwaardig materiaal. Materialen zoals wol of dons isoleren goed en houden dus alle warmte lekker voor jou vast. 

 • Isolatie en warmte
 • Gewicht en dikte
 • Materialen die warmte vasthouden

Voordelen van een 4-seizoenen dekbed

Je kan natuurlijk prima een zomerdekbed en winterdekbed aanschaffen, zo kan je gewoon letten op de temperatuur en ze wisselen wanneer het nodig is. Maar wil je weten wat echte luxe is? Een 4-seizoenen dekbed! Deze handige dekbedden komen in twee lagen, een dunne laag en een dikkere laag. De dunne laag is eigenlijk al een zomerdekbed, en de dikkere laag een dekbed voor de lente of herfst! Wanneer het dan extra koud is, kan je ze zo samen klikken.

 • Flexibiliteit, je bent altijd voorbereid
 • Kostenbesparing

Hoe seizoensgebonden dekbedden je slaapkwaliteit verbeteren

Nog steeds niet overtuigd? Seizoensgebonden dekbedden kunnen je slaap echt verbeteren omdat je je zo altijd kan aanpassen aan het weer. In de zomer gebruik je een dunner dekbed, zodat je niet oververhit raakt en lekker koel blijft. In de winter heb je een dikker dekbed dat je warm en knus houdt. Hierdoor slaap je beter omdat je niet steeds wakker wordt door kou of hitte.

Ook zijn veel van deze dekbedden gemaakt van materialen die goed vocht afvoeren, zoals wol of dons. Dit helpt je om droog en comfortabel te blijven tijdens het slapen. Als je regelmatig je dekbed wisselt per seizoen, heb je ook langer plezier van je dekbedden.  Houd je dekbedden ook lekker schoon, wat weer helpt voor een betere slaapkwaliteit.

Onderhoudstips van seizoensgebonden Dekbedden

Natuurlijk wil je je nieuwe seizoensgebonden dekbedden goed onderhouden zodat je er lang plezier van hebt. Daarom hebben wij een paar korte tips voor jou op een rijtje gezet hoe jij gemakkelijk je dekbedden kan onderhouden.

 • Schud je dekbed elke dag een beetje op
 • Lucht je slaapkamer elke dag
 • Verschoon je beddengoed elke week
 • Hang om de zoveel tijd je dekbed buiten om even te luchten
0 Shares
Ook interessant
brown wooden floor

In 4 stappen laminaat leggen

Ben je op zoek naar een vloer die geschikt is voor jouw droomhuis? Laminaatvloeren zijn tegenwoordig razend populair…