Welke vorm bruidsjurk past bij welke lichaamsvorm?

0 Shares
0
0
0

Het kiezen van de perfecte bruidsjurk is voor veel aanstaande bruiden een van de meest opwindende onderdelen van de huwelijksvoorbereidingen. Maar hoe bepaal je welke stijl het beste bij je lichaamsvorm past? Elke bruid verdient het om zich op haar trouwdag de mooiste versie van zichzelf te voelen, en het kiezen van de juiste jurk kan daar een groot verschil in maken. Dit is de wereld van bruidsjurken: ontdek hier welke vormen het beste bij verschillende lichaamstypes passen.

A-lijn voor een evenwichtige uitstraling

De A-lijn jurk, die strak zit bij de taille en vervolgens geleidelijk uitloopt in de vorm van een ‘A’, is een universeel flatterende stijl die geschikt is voor bijna elk lichaamstype. Deze vorm benadrukt de taille en camoufleert tegelijkertijd de heupen, waardoor het een ideale keuze is voor bruiden die een evenwichtige look willen.

Zeemeermin voor het zandloperfiguur

Bruiden met een zandloperfiguur, waarbij de buste en heupen ongeveer dezelfde breedte hebben met een duidelijk gedefinieerde taille, kunnen kiezen voor de zeemeermin bruidsjurken. Deze jurk volgt de contouren van het lichaam van de buste tot de knie en loopt dan uit, waardoor de natuurlijke rondingen van het lichaam worden benadrukt.

Empire-jurk voor de petite bruid

De empire-jurk, met zijn hoge taillelijn net onder de buste en een vloeiende rok, is perfect voor petite bruiden. Het verlengt optisch het lichaam en legt de nadruk op het slankste deel van het bovenlichaam.

Baljurk voor de dromerige prinseslook

Voor bruiden die dromen van een sprookjeshuwelijk is de baljurk, met zijn strakke lijfje en volle rok, de ideale keuze. Deze stijl werkt vooral goed voor bruiden met een peervormig lichaam, omdat het de taille benadrukt en de heupen en dijen camoufleert.

Rechte jurk voor de slanke en atletische bouw

Bruiden met een rechte en atletische bouw kunnen kiezen voor een rechte jurk die het lichaam volgt zonder veel volume toe te voegen. Deze stijl werkt als een canvas, waardoor bruiden kunnen spelen met accessoires en details.

Elke bruid is uniek en het kiezen van de perfecte jurk hangt af van persoonlijke voorkeur en lichaamstype. Door te weten welke stijlen het beste bij verschillende lichaamsvormen passen, kunnen bruiden een jurk kiezen waarin ze zich zelfverzekerd en prachtig voelen op hun grote dag. Ongeacht de keuze, het belangrijkste is dat de bruid zich comfortabel en mooi voelt in haar jurk.

0 Shares
Ook interessant
person wearing pair of red-and-white Air Jordan 1 shoes

vanHaren retour

Je kent de winkel vast wel. De vanHaren is een bekende Nederlandse schoenenwinkelketen met een breed assortiment aan…