Gebruik komend voorjaar voor een renovatie van de tuin 

0 Shares
0
0
0

Toe aan meer groen in de tuin, of past de tuin in z’n huidige vorm niet langer bij de interieurstijl die je in huis gebruikt? Overweeg een renovatie van de tuin, het komend voorjaar leent zich er goed voor. Kies bijvoorbeeld voor het creëren van verschillende hoekjes in de tuin. Onder meer het bestellen van de Portugese laurier van Haagplanten.net helpt je hierbij. De laurier is een prachtige haagplant, waarvan de bladeren een diepe, groene kleur hebben. Daarbij blijft de plant groen, ook in de winter. Zo geniet je het hele jaar door van kleur in de tuin. Houd hier ook rekening mee bij de bestelling van andere haagplanten of bijvoorbeeld heesters. Zeker in een kleinere tuin is het wenselijk een groot aantal groenblijvende en winterharde planten te gebruiken in de borders. In dit artikel lees je meer over de mogelijkheden. 

Kies voor groen in plaats van tegels in een tuin 

Je wilt een terras hebben om in de zomermaanden van het mooie weer te kunnen genieten. Voorkom echter dat er in de tuin meer tegels liggen, dan dat er planten staan. Het groen is belangrijk om de tuin in de zomer tot een aangename plek te maken. Niet alleen trekt het groen verschillende insecten en vogels aan; ook helpt het water tijdens een zomerse bui snel af te voeren. Nederlandse wijken kampen steeds vaker met wateroverlast als gevolg van het grote aantal tegels in tuinen en op straat. Daarbij houden de tegels de warmte vast op warme dagen, waardoor het er minder snel afkoelt in de avond. Heb jij al eens te maken gehad met hittestress? 

Tip: kijk eens naar een winterharde beukenhaag, die z’n mooie blad behoudt in de winter. Een dichte beukenhaag vormt voor onder meer egels de ideale plek om zich in de herfst- en wintermaanden te verstoppen. 

Combineer het groen en terras met verschillende accessoires 

Denk bij het renoveren van een tuin niet alleen na over het type tegel en planten wat hier het beste in past. Kijk ook eens naar de accessoires die je terug kunt laten komen in de tuin. Onder meer tuinverlichting draagt bij aan de sfeer. Het is prettig om in de avond niet naar een donkere ruimte te kijken vanuit je woning, maar om enkele eyecatchers in de tuin verlicht te zien worden. Denk aan een mooie olijfboom of bijvoorbeeld een kleine vijver.  

0 Shares
Ook interessant