Kies je op je trouwdag voor traditie of voor je eigen stijl?

0 Shares
0
0
0

Voor een huwelijk gaan veel mensen ervan uit dat de bruid in het wit gekleed is. De bruidegom mag kiezen uit zwart of donkerblauw. In de 21e eeuw zijn er echter steeds meer stellen die van deze traditie afwijken. Ze kiezen voor hun eigen stijl. Zeker als het voor één of beiden niet het eerste huwelijk is. Of als beide partners al wat ouder zijn. Dan is zo’n maagdelijk witte jurk misschien niet iets waar je je prettig in voelt.

De kleur van het pak van de bruidegom

Als bruidegom hoef je zeker niet voor zwart of donkerblauw te gaan. Als jij een groen trouwpak wilt, laat je dan vooral door niemand tegenhouden. Misschien kiest de bruid ook wel voor groen of voor een andere kleur die prima samen kan met groen. Datzelfde geldt voor andere kleuren die niet zo gangbaar zijn zoals beige, bruin of paars. Feit is dat als jullie kiezen voor sprekende kleuren op jullie huwelijk dat er vast en zeker nog lang over wordt nagepraat. Het is misschien wel handig om bijvoorbeeld met de wederzijdse ouders te bespreken welke kleuren worden gedragen. Dat voorkomt dat de kleuren met hun kleding vloeken op de foto’s.

Een alternatief feest

Naast kleding die niet alledaags is kun je ook qua feest voor iets bijzonders kiezen. Een vegetarisch buffet, een tuinfeest in plaats van in een zaal. Of vier je huwelijk op een boot terwijl die een tochtje over de rivier maakt. Als je iets bijzonders wilt voor je huwelijksdag dan is het wel belangrijk om dit tijdig te regelen. Een bijzondere locatie is misschien al vroeg volgeboekt en datzelfde geldt voor speciale restaurants of voor een tochtje met een boot met alle huwelijksgasten. Als veel mensen van verder weg moeten komen is het handig om voor hen kamers in hetzelfde hotel te boeken. Er kan dan met elkaar worden meegereden naar de trouwlocatie indien nodig. Natuurlijk boek je twee overnachtingen, zodat de gasten na het feest ook nog een nachtje in het hotel verblijven voordat ze weer huiswaarts keren.

Huwelijk in het buitenland

Wil je je huwelijk in het buitenland laten voltrekken? Zorg er dan voor dat je alle benodigde papieren krijgt zodat je het huwelijk in Nederland kunt laten inschrijven. Vraag eventueel bij je gemeente na hoe dit precies geregeld moet worden. Het zou zonde zijn als je na een prachtige huwelijksdag in een Frans kasteel of in Toscane alsnog ‘even snel’ op het stadhuis voor de wet moet trouwen omdat het huwelijk in Nederland niet geldig is. Voor een huwelijk over de grens regel je uiteraard ook overnachtingen voor de gasten en indien mogelijk ga je voordat het huwelijk plaatsvindt langs op de locatie. Je kunt dit natuurlijk ook aan een weddingplanner overlaten. Die kan dan ook afspraken maken voor het feest, het diner en andere praktische zaken.

0 Shares
Ook interessant