Kinderkamer stijlvol inrichten? Deze meubels mogen niet ontbreken!

0 Shares
0
0
0

De kinderkamer inrichten: het is een heus werkje voor nieuwe ouders, maar je kunt er ook een leuke activiteit van maken. In de eerste plaats is het dan belangrijk dat je de juiste meubels zoekt.

Beperk je hierbij echter niet tot meubilair dat enkel en alleen een functie heeft, maar ga gerust op zoek naar leuke meubelstukken die ook tot de verbeelding spreken en de baby- of kinderkamer meteen omtoveren tot een heus speelparadijs. Op zoek naar inspiratie? Onderstaande tips helpen je vast en zeker op weg.

De beste kinderkamer meubels voor een creatieve inrichting

Een standaardbed, een eenvoudige kast en een tafel met een stoeltje zijn misschien de eerste zaken die bij je komen als je een slaapkamer inricht. Bij een kinderkamer mag het natuurlijk wat meer zijn en in dat geval komen onderstaande meubels goed van pas:

1. Een tekentafeltje

Ja, een kinderkamer is natuurlijk vooral bedoeld om te slapen, maar dat wil niet zeggen dat je kindje er ook niet creatief in bezig kan zijn. Met een leuk tekentafeltje stimuleer je alvast de creativiteit van je kindje.

Kies voor een leuk tafeltje in een warme houtsoort dat rustgevend oogt, zodat je kindje niet al te veel prikkels krijgt tijdens het spelen. Het is namelijk niet de bedoeling dat hij of zij de slaapkamer associeert met wilde spelletjes. Zorg er ook voor dat je het tafeltje gemakkelijk in een apart hoekje kunt zetten, zodat je kindje duidelijk weet welke zone bedoeld is om te spelen. Al steekt dat bij een kinderkamer natuurlijk niet zo nauw.

2. Een halfhoogslaper of bed met bureau

Tegenwoordig kiezen steeds meer ouders voor een zogenaamde halfhoogslaper of een bed met bureau. Het grote voordeel van zo’n bed? Je bespaart er heel wat ruimte mee, aangezien je kindje in de hoogte slaapt. Een beetje zoals bij een stapelbed, maar dan nog leuker.

Bij een gewoon stapelbed is er immers normaal gezien sprake van twee of zelfs meer bedden die boven elkaar liggen. Handig, dat wel, maar het past in feite niet echt bij een creatieve kinderkamer. Bij een halfhoogslaper of bed met bureau wordt die extra ruimte onderin ingenomen door een bureau of eventueel een verzameling kastjes en lades.

Op die manier berg je kleurgerief, knuffels en ander speelgoed efficiënt op en ziet de kinderkamer er ook gewoon leuker en gezelliger uit. Kortom, een must-have voor elke kinderkamer!

3. Een speeltent

Heeft je kindje behoefte aan een eigen plekje om zelfstandig te spelen met poppen, blokken of ander speelgoed? Misschien leest je kindje wel graag, maar doet hij of zij dat het liefste van al in een afgesloten ruimte die extra knus aanvoelt? Een speeltent is in dat geval de oplossing en wel om verschillende redenen.

Ten eerste zijn speeltenten verkrijgbaar in uiteenlopende uitvoeringen. Denk maar aan een stoere wigwam met afbeeldingen van tomahawks en tentstokken uit hout die het geheel extra realistisch doen ogen. Er zijn ook speeltentjes die meer weg hebben van een klein huisje of een hemelbedje. Een ander voordeel van zo’n tent is dat hij heel gemakkelijk te monteren en uit elkaar te halen valt, waardoor je hem dus ook snel verplaatst of opbergt.

Bovenstaande lijst is allesbehalve compleet, maar geeft je toch al wat inspiratie voor leuke kinderkamer meubels. Wees creatief en voor je het weet maak je van een gewone slaapkamer een waar kinderparadijs!

0 Shares
Ook interessant